Rundt om en ØBG'er: Jimmy Veng

ØBG Silkeborg
27. jan. 2020

I en ny artikelserie bringer vi samtaler med nogle af de nøglepersoner, der løfter ØBG Silkeborg. Medlemmer, forældre, trænere, bestyrelse, sponsorer. Vi kan ikke eksistere uden jeres bidrag. I er kulturbærere, rollemodeller, dynamoer, frivillige ildsjæle – I er uundværlige :-)


Denne gang har vi besøgt Jimmy Veng – Mr. Rema 1000 i Balle. Jimmy er 45 år, født, opvokset og bosat i Balle, far til 3 og gift med Susanne. Han har været involveret i ØBG i 20 år. Som træner, sponsor og bestyrelsesmedlem i ØBG Fodbold og indtil 2019 som Formand i ØBG Hovedbestyrelsen.


"Man skal huske at gøre sit bedste"

Jimmy, hvordan har det været, at være involveret i ØBG?

”Det har været fantastisk. Jeg har mange meninger, og når man har det, har man også pligten til at yde en indsats. Mit hjerte banker mest for arbejdet med de unge mennesker. Halprojektet har ligeledes været en ting, som jeg ser meget frem til vil udfolde sig. Det er vigtigt, vi skaber rammerne for et godt foreningsliv i vores område. For medlemmernes og ikke mindst for de frivillige trænere og bestyrelsesmedlemmers skyld”

Hvad er ØBG’s største udfordring lige nu?

”Den store udbygning der sker i området, skal vi kunne håndtere. Mange nye borgere er mange nye medlemmer. Det skaber behov for større kapacitet. Nu kommer der en hal mere, men jeg ser, at også udendørssporten skal tilgodeses.

Behovet for flere frivillige trænere tror jeg nok, vi skal løse. I virkeligheden er den største udfordring nok at finde bestyrelsesmedlemmer. At finde kompetente personer der vil løfte den ledelsesmæssige opgave i en klub af ØBG’s størrelse.

Vi bor i et område, hvor mange husstande har 2 jobs. Der er travlt i forvejen, og det gør det ofte svært at afse tid til at påtage sig lederroller i en forening. Samtidig er det en udfordring at skabe den lokale sammenhængskraft, som man måske nemmere kan udenfor Silkeborg. Vi kæmper ikke for vores identitet på samme måde. Vi ser ikke det samme behov for at værne om de værdier, der ligger i at have en lokal forening. Vi kan jo bare cykle lidt længere ned af vejen og finde et andet tilbud”

Hvordan løser vi dette?

”Først og fremmest skal vi skabe gode rammer for de frivillige; både for trænere og for bestyrelser. Dernæst skal vi sikre, at opgaverne bliver spredt endnu mere ud. Mange flere skal deltage i at løfte opgaverne i en stor sportsklub. Det må ikke bare være Tordenskjolds soldater alene, der løber alle skridtene. Så brænder de ud, og der kommer dårlige oplevelser ud af det. Bedre rammer, endnu flere frivillige i sving. Det må være opskriften. Vi skal have kulturbærere i klubben, og vi skal værne om dem. Gerne seniorer hvor børnene er flyttet hjemmefra, som gerne vil lægge tid i klubben”

Hvad er en god idrætsforening?

”Når det reelt er en FORENING. Noget vi er sammen om, et sted hvor vi har et fællesskab, og hvor alle bidrager. Der er plads til alle på en god og positiv måde. Både de rigtig dygtige og dem som bare kommer for at hygge sig og indgå i et socialt samvær. Muligheden for at udvikle sig skal gives til alle. Uanset udgangspunkt. I en god forening samles man i et fællesskab, hvor alle er velkomne. I en god forening har alle mulighed for at vokse som mennesker. Den gode forening stiller sig til rådighed, også for dem som måske kæmper med udfordringer i andre sammenhænge. Det kan godt være, man arbejder med 1.  2. og 3. hold på en årgang, men som kammerater er vi alle ens og lige. Det er en god forening”

Hvad laver du, når du ikke er på job?

”Sover :-) ... og så er jeg heldig, at min ældste søn har arvet min passion for motorsport. Vi tilbringer en del tid sammen på landets gocart baner, hvor vi har kørt DM serien gennem nogle år. Jeg er med som mekaniker og er catering ansvarlig i det telt, som huser vores gocart team”

En god bog du har læst?

”Det er ikke det, jeg gør mest i, men der var da en solferie, hvor jeg skulle slå noget tid ihjel mens de andre badede. Jeg læste ”Journal 64”, en ganske fin bog med god humor”

Værdier du vægter høj?

”Jeg har det svært med uforløst potentiale. Man skal sørge for at gøre sit bedste. Vi har alle forskellige udgangspunkter, sådan er det. Nogle har problemer og udfordringer, men når man sørger for at hænge i, og gøre hvad man kan, så har det min største respekt. Omvendt ser jeg nogle, der har mange talenter, der alligevel fjoller det væk. Det har jeg det svært med. Så sørg for at gøre dit bedste.

Så sætter jeg stor pris på rummelighed og empati. Man skal have et positivt menneskesyn, tro på det bedste i hinanden.

Man skal dømme folk på deres intentioner, stole på, at alle gør deres handlinger ud fra deres bedste overbevisning”

Noget der ligger dig på sinde, som du gerne ville ændre?

”Jeg er ret bekymret for den overbefolkning, vi har på jorden og konsekvenserne heraf. Ikke mindst mangel på ressourcer og de miljøproblemer vi ser i disse år”

Hvem er dit forbillede?

”Vores norske stifter af Rema 1000 Odd Reitan er på alle måder en person, som jeg beundrer.

Etik og moral er i fokus. Gode værdier kendetegner ham.

Han stoler på, at alle kan lykkes med deres opgave. Odd Reitan sidder i Trondheim og kører virksomheden efter principper, som beror på tillid til andre mennesker. Der er ikke udtalt behov for at kontrollere. Det synes jeg er flot.

I sportens verden er det profiler som Michael Laudrup & Morten Olsen. De har nået toppen, været blandt verdens bedste, uden at have et kæmpe ego. Det er ikke stukket af for dem. Piotr Wozniaki har jeg også stor respekt for”

Hvis du vandt i Lotteriet?

”Jeg har allerede vundet i lotteriet 1 gang – nemlig dengang jeg blev gift!!

Men skulle det ske igen, ville jeg måske holde 4 i stedet for 3 ugers ferie om året. Jeg er vild med mit arbejde, mine medarbejdere og mine kunder. Så jeg ville aldrig kvitte mit job. Måske ville der komme en bil mere til, og så vil jeg da heller ikke afvise, at ØBG ville have en ny kunstgræsbane ret hurtigt :-) Jeg vil altid blive boende i Balle, det er et dejligt område”

Fitness eller fadøl?

Fadøl!

Solferie eller skiløb?

”Helt klart skiferie. Ok med varme, men det skal være en tur til Californien eller lignende, hvor jeg kan opleve noget. Ikke en solferie for at dase. Jeg vil gerne på skiferie hvert år!”

Den største sportsbegivenhed?

”Da SIF blev danske mestre i 1994 var mega stort. Vi kom aldrig ind på stadion, men vi dansede i springvandet på Torvet sammen med alle de andre. Jeg elsker når underdog’en vinder, som det skete her. Og det blev jo kun bedre af, at det var vores egen by, der løb med det hele det år”

Dit mål for 2020?

”Jeg har ikke de store og vilde ønsker eller målsætninger. Sætter pris på, når familien og butikken er i god gænge. Det håber jeg, vi ser i 2020. Vores børn er ved at blive store, nu skal vi have dem sendt godt videre i livet. Det er der, mit fokus er.

Sammen med butikken selvfølgelig”

... her blev Jimmy afbrudt for 18. gang under interviewet – travl mand -  men døren står altid åben :-)

 

Af: Kim Sejdelin

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner