Rene Nielsen skriv til 40 års jubilæum

Greve Basketball klub
16. jan. 2021

Greve basket

Så fylder Greve Basket jo 40 år i dag fredag d. 15/1.

 Hvordan startede så det hele. Hvem tog initiativet. Det gjorde en ung mand ved navn Peter Zicky. Han satte en lille annonce i Sydkysten og spurgte om der var nogle som ville være med til at starte en ny klub i Greve. Annoncen blev bl.a læst af Jørgen Hansen, læge i Greve og René Nielsen, lærer på Holmeagerskolen. De mødtes på Holmeagerskolen muligvis med et par andre deltagere og gik i gang med det forberedende arbejde. Vedtægter skulle laves og godkendes af kommunen i forhold til gældende regler. Det lykkedes uden de store problemer idet Greve Kommune meget gerne ville have en basketballklub. Det endte med at klubben holdt stiftende generalforsamling torsdag d. 15 januar på Holmeagerskolen. Der var dog et stort problem. Kommunen havde på daværende tidspunkt ingen hal klubben kunne bruge enten fordi der var optaget eller fordi der ikke var kurve der duede. Holmeagerskolens hal var under bygning og det lykkedes at overtale Greve Kommune til at installere hæve sænke kurve i hallen udover de 3 baner på tværs. Klubben måtte så starte i det små med lidt træning på Mosedeskolen i en lille gymnastiksal. Året efter blev alt godt idet vi var heldige at få tider i Holmeagerhallen. Årene efter fik vi mere og mere tid. Her et referat fra Sydkysten hvor Jørgen Hansen blev interwievet.

”Jørgen Hansen fortæller: Den officielle start på klubben er den 15/1-1981, hvor vi havde vores stiftende generalforsamling. Vi var nogle stykker der fik ideen til at starte denne klub, og vi var så heldige at vi pga divisionsudvidelse fik lov til at starte i Danmarksserien med vores førstehold, og de har klaret sig rimeligt godt. Dette ikke mindst på grund af tilgang af gode spillere og et stort arbejde af den spillende træner René Nielsen som før har spillet i 2. divisionsklubben ABC i Albertslund

Klubben voksede hurtigt til 100 medlemmer og flere meldt sig under fanerne til at tage sig af alle de opgaver der kræves i en klub. Her tænkes på bestyrelse, trænere, dommere, festudvalg, bladudvalg mm. Klubben holdt fanen højt i mange år, men er dog gået meget tilbage i antal medlemmer bl.a pga manglende personer til at tage sig af alle opgaverne. En ny bestyrelse bestående af tidligere spillere har dog fået styr på det igen selvom klubben ikke kan sammenlignes med de gode gamle dage. Det kan måske komme igen.

Det var meningen at der skulle være afholdt stor jubilæumsfest hvilket Coronaen jo har sat en stopper for. Den må så gemmes til bedre tider. Kunne være hyggeligt at se alle de nu gamle igen.

Med venlig hilsen

René Nielsen

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner