POKALFINALE: Skarpe Herlev-kvinder løb med titlen

Odense Ishockey Klub
18. feb. 2021

Trods behjertet og ihærdig fight fik OIK-kvinderne en på Glud'en i lørdagens pokalfinale. Foto: Ovethi

Der blev skrevet dansk ishockeyhistorie lørdag eftermiddag i Odense Isstadion, hvor kvinderne for første gang dystede om pokaltitlen.

Det endte med en overbevisende sejr til gæsterne fra Herlev, der har domineret kvindeishockeyen sammen med Hvidovre de senere år.

Næstformand i OIK, Kim Ottosen, bød velkommen til den historiske kamp med en behørig hyldest til klubikon Mads True, der som æresgæst smed den første ceremonielle puck.

Hurtigt skulle det dog vise sig, hvis man var i tvivl, at gæsternes Silke Lave Glud var sprængfarlig.

Landsholdsangriberen gjorde det både til 0-1 og 0-2, inden evigt pågående Michele Brix fik reduceret med et flot skud udefra.

Hjemmeholdet kæmpede og kæmpede, men skarpheden var sylespids hos udeholdet, der i løbet af anden periode gik på 1-6. Inklusiv yderligere to scoringer fra Silke Lave Glud.

I tredje periode gik den sidste gas af den fynske ballon, og Herlev føjede yderligere et par scoringer til slutresultatet.

Heriblandt endnu et fra Silke Lave Glud, der med sine fem træffere var en soleklar ‘woman of the match’ og helt naturligt kåret til pokalfighter efterfølgende.

Stort tillykke til Herlev, der altså bliver den første vinder af pokalturneringen i dansk kvindeishockey.

OIK’erne vender nu fokus tilbage mod Kvindeligaen, hvor jagten på nye DM-medaljer sættes ind.