OIK’ere til VM

Odense Ishockey Klub
24. apr. 2023

- af Anders Holst

Lige nu spilles der VM for U18 på næsthøjeste hylde i international ishockey i Angers i Frankrig. Der drejer sig om Division 1, gruppe A med deltagelse af Frankrig, Kasakhstan, Danmark, Ungarn, Japan og Ukranie.

VM blev indledt søndag med et nederlag til Japan. Det var formodentlig ikke helt med i overvejelserne hos danskerne, men holdet er på ingen måde væk i forhold til et godt resultat. Det danske landshold ser ellers stærkt ud. Og i åbningskampen var det med Markus Jakobsen i 1.kæden og Oskar Grossmann i 2.kæden, på et hold hvor forventningerne til spillerne fra udlandet (Albert Schioldan, Oskar Mølgaard, Hjalte Thomsen, Daniel Ohlsson, Anton Linde, Markus Jakobsen og flere) med rette er ganske høje. Mandag gælder det Ukraine 12.30 i et yderst vigtigt opgør.

 

Men OIK har haft flere spillere til VM i flere omgange. Senest Karina Anisimova (FW, 1995), som var med det lettiske landshold til VM i Mexico! Det gjaldt Division II- gruppe A og en række lidt mere eksotiske nationer. Letterne rykkede op og Karina lavede også point. Så til næste år konkurrerer de i en bedre division.

 

Umiddelbart inden det var en af vores hollandske drenge med til U18 VM i Division II, gruppe B i Sofia. Her blev det også til oprykning til de hollandske drenge. Også mod flere, i Danmark, ukendte nationer. Der var både spilletid og point til Bryn Eimers (2005), som i denne sæson har spillet Talentliga i Odense og gået på international skole i Nyborg.

 

Tilbage på den anden side af nytår var Jonas Jakobsen (2004) og Philip Raffnarsson (2003) med til VM med Danmark, hvor holdet holdt sig på næste øverste hylde. Ligeledes havde OIK Timoer Rodenburg med til U20 VM for Holland og Maksim Lovkov (2003) var til U20 VM med det estiske landshold i Polen, hvor holdet blev i deres gruppe og sendte Sydkorea ned.

  

Herligt at følge de forskellige VM’er for spillerne fra OIK,. Og et særligt held og lykke til dem der spiller U18 VM for DK lige nu!

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner