Landsholdssamling for U16 til U18 samt kvinder i uge 50

Odense Ishockey Klub
8. dec. 2022

- af Anders Holst

Som skrevet tidligere, så er midt-december i travl tid for U-landshold samt kvindernes A-landshold.

I uge 50 samles U16 landsholdet og spiller officielle landskampe mod Norge i Skien. 10 forskellige klubber har leveret spillere til landsholdet, som ser særdeles stærkt ud på FW-siden. Ingen nuværende OIK’ere er udvalgt til 2007-gruppen. Albert Grossmann, på efterskole i Vojens, er eneste med Odense-rødder på holdet. Landstræner Søren Vestergaard har intention om at se mange spillere i sæsonen og opfordrer de fravalgte til at arbejde hårdt hjemme, for at komme i betragtning næste gang.

 

U17 samles 3 dage i uge 50. Årgang 2006-kuldet skal samlet i Herning og spille 2 kampe mod Hernings Talentliga-hold. 2006 afgiver 2 spillere til U20-landsholdet og én til U18. I gruppen er  Oliver Kristensen, Kristianstad, som er fra Odense.. 11 spillere fra U17 øst, 2 fra Sverige og 10 fra vest-klubber udgør stammen på holdet.

 

U18 herrer skal spille spændende testkampe på hjemme-is i Rødovre mod Ungarn, Slovakiet og Norge. Holdet har afgivet en stribe spillere til det forestående U20 VM i Norge, men landstræner Flemming Green er fortrøstningsfuld omkring truppens evner og ser frem mod at se andre spillere med løven på brystet. Med i U18-truppen er Markus Jakobsen (2006), som eneste underage-spiller samt Oskar Grossmann (som allerede har et U18 VM på cv’et). Turneringen er et nyt vigtigt trin frem mod VM i april.

 

U18 kvinder skal også i aktion. De har 3 testkampe mod Norge på hjemmebane i Odense. Holdet samles tirsdag aften og spiller kampe torsdag, fredag og lørdag. Det bliver første landskampe for den nye landstræner, Mikkel Ry. Truppen indeholder Andrea Mortensen (back), Frida Østergaard (FW), Ida Søndergaard (FW), Nadia Bertelsen (back) samt My Lau (back), som alle spiller i Odense. Nordmændene hører til på en hylde over Danmark, når der spilles VM i januar. Så det er en god test for de unge danskere.

 

Kvindelandsholdet samles ligeledes i uge 50. De drager til Frankrig, hvor modstanderne er Japan, Ungarn og Frankrig. Holdet er samlet 12. – 18.12. Med i rød og hvid er Hannah Aldous, Michele B Nielsen og Julie Oksbjerg. Der er bestemt blevet plads til nogle unge spillere på kvindernes A-landshold.

 

Vi ønsker alle landsholdene en god uge 50!

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner