KSF trænerportræt: Jesper Damgaard

KSF-ishockey
22. dec. 2022
Jesper Damgaard deler ud af sine mange års erfaring fra eliteishockey under sine ugentlige træninger med KSFs ungdomshold. Her ses han sammen med to af KSFs yngste spillere fra U7.

Virker navnet bekendt, er det måske ikke så underligt. I hvert fald ikke hvis man har et godt øje til ishockey. Med 256 landskampe bag sig har Jesper Damgaard nemlig haft en fantastisk karriere, herunder hvor han fra 1994 til 2011 blandt andet stod i spidsen for det danske herrelandshold ligesom han både har mange års erfaring fra at træne U18 landshold og ungdomsholdene i Malmø.

Og nu sidder han så her foran mig i mødelokalet i den nye skøjtehal på Østerbro. I sommer tog Jesper nemlig imod et tilbud om, i samspil med sin gode ven og kolleg

a, Martin Struzinski, at tage rollerne som sportskonsulenter i KSF, Danmark ældste ishockeyklub, beliggende på Østerbro i København.

Ishockeyen og de andre sportsgrene

“Jeg elsker sammenholdet” siger Jesper, da vi taler om hockey versus andre sportsgrene. “I hockey er der behov for alle forældres opbakning og det skaber et helt unikt sammenhold, som ikke ses i andre sportsgrene. Og i KSF ses det virkelig på de helt unge hold, hvor der altid er hjælpende hænder i omklædningsrummene, sociale aktiviteter og massere af frivillige trænere og hjælpere på isen. Det giver muligheden for at tilbyde træning der er helt tilpasset barnets niveau og derfor både sørge for, det er sjovt for barnet ligesom det kontinuerligt udfordres helt rigtigt.”

Fra byggegrund til vokseværk og store drømme
Det er ingen hemmelighed, at klubbens hjemmebane i den temporære “bobbel” uden de nødvendige faciliteter over det sidste årti har givet sine udfordringer med mindre medlemsantal, hvilket nu ses på de små hold fra 10 år og op. Men Jesper er meget fortrøstningsfuld omkring klubbens udvikling over de kommende år.

“Vi har været virkelig dygtige til at tage nye medlemmer ind siden den nye hal blev taget i brug i foråret 2021, hvilket vores titel som Årets Løveklub jo også bevidner om. Vi har allerede skabt en klub hvor børnene har det godt og sjovt sammen og vores (Martin og mine, red.) mål er kontinuerligt at understøtte den gode sportslige udvikling med en sund spilfilosofi og dygtige trænere, så de mange spillere bliver til og med U17. Det ville være dejligt at gøre KSF til ishockeyspilleres foretrukne klub - og så vil det jo ikke gøre noget, hvis vi får produceret flere landsholdsspillere,” siger han med et smil på læben.

Og Jespers bedste råd, hvis man sidder med en spirende landsholdsspiller i maven?

“Kom til alle dine træninger og gør som træneren siger. Træneren har erfaringen og ved hvad der skal til for at netop DU med dine kvalifikationer, niveau og personlighed kan lykkes. Spillere med højt fremmøde og træningsparathed har mere istid, er bedre udstyrede til kampe og turneringer og har dermed større mulighed for at udvikle sig. Og så skal man være fastholdende og ikke give op.” Jesper tænker lidt og tilføjer så hudløst ærligt: “Jeg var faktisk aldrig det største talent men jeg trænede hårdt, gjorde som træneren sagde og gav aldrig op.”

Det ved jeg nu ikke rigtig om jeg er enig i, men der er i hvert fald ingen tvivl om, at Jespers engagement i KSF er et stort skridt i den rigtige retning for klubben. For med den nye hal, og store medlemsstigning, er solide erfaringer som Jespers det der skal til for at tage klubben til det næste niveau.

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner