Formandens beretning 2023

Nibe HK
20. mar. 2024

På onsdagens generalforsamling lyttede de omkring 15 fremmødte til formandens beretning (se længere nede), herefter regnskabsaflæggelse, som viste et flot resultat. 

Herefter valg til bestyrelsen, hvor Andreas Sondrup, Malene Skipper og Morten Andersen alle ønskede genvalg til bestyrelsen. Monica Nord og Maria Agerboe modtog genvalg som suppleanter. Diagent Bjørn Drejer lukkede en stille og rolig generalforsamling i Nibe HK.

Formandens beretning 2023:

Det er med stor stolthed, jeg skal afholde min 4. beretning i Nibe HK. At mærke den kæmpe glæde og energi, der af rigtig mange bliver lagt i Nibe HK. Hvis man var i hallen i weekenden, vil man vide hvad jeg snakker om. Børneafslutning for over 70 børn afholdt af børneudvalget, ungdomsudvalget afholdt brag i hallen 13 kampe og Nibe HK venner mødtes inden endnu en sejr til 3. divisions damer.

Vi har igen haft en fremragende år i Nibe HK.

Foråret 2023 endte med en flot oprykning til 3. division damer, efter 11 års fravær. Ligeledes kunne 3. holds damer rykke tilbage i serie 2. Dejligt igen at have begge førstehold i 3. division. Herudover en masse flotte resultater i ungdomsrækkerne i forårssæsonen.

I efteråret havde vi tilmeldt 21 ungdomshold (5 mere end året før) og 7 seniorhold. Efter jul har vi tilmeldt yderligere to ungdomshold og trukket to seniorhold, men altså 23 ungdomshold og 5 seniorhold, som er det største antal nogensinde. Efter jul har vi kun 3 herrer hold, efter dream team desværre gik i opløsning, trods et eller meget flot 30-års jubilæum arrangement, og desværre trak vi også 2. holds damer fra serie 2.

Resultatmæssigt i efteråret var der rigtig mange oprykninger, sejre, mål, redninger og gode fællesskaber. Enkelte hold rykkede også lige en række ned, til et mere passende niveau. Vi var i efteråret flot repræsenteret i ungdomsdivisionerne, med både U15 drenge, U15 piger og U17 drenge, med hold i 2. division. U9 og U11 piger rykkede op i b. U11 drenge rykkede op i b, så de havde a, b og c hold tilmeldt. U13 drenge og piger op i A. U19 drenge rykkede op i 2. division, så vi efter jul havde fire divisionshold, og så fik drenge 2006 (u17 drenge) endelig sin oprykning til 1. division, efter flere år, lige ved og næsten, og lidt corona der tidligere har ødelagt chancen.

Til jul var en af de ny tilmeldte hold et U17 pige, som vi ikke har været repræsenteret i, i mange år.

På seniorsiden var vi i efteråret repræsenteret med herrer hold i 3. div, danmarksserien, serie 2 og serie 3, og på damesiden 3. div og to serie 2 hold. Herrer danmarksserie rykkede desværre ned, og serie 2 holdet rykkede op, så nu to serie 1 hold. 3. division på både herrer og damesiden gjorde rigtig god figur i efteråret. Damerne afholdt jul på førstepladsen og herrerne havde skrabet mange point sammen, og kunne kigge mere op af end ned af. Meget godkendt efterår på seniorsiden, udover desværre for stor spillermangel, især i de ældre årgange, og for lidt i ”fødekæden”, hvilket resulterede i to afmeldte hold.

For 4. år i træk kunne vi indberette medlemsfremgang til DIF. 444 medlemmer, og igen en stigning på over 10%. Tallet er faktisk 478, hvis det er inkl. Nibe HKs Venner. 444 medlemmer er det højeste medlemstal nogensinde, så vidt jeg kan finde frem til. Det kan vi alle være meget stolte af. Fremgangen sker især i børneårgangene fra 0-6 år, grundet trille trolle, god fastholdelse og andre gode tiltag i det nystartet børneudvalg. Og ligeledes en stor vækst i årgang 13-18 år, som især skyldes nogle rigtig store årgange U15 drenge og piger, hvor fastholdelse også har været et stort tema.

Udover den traditionelle turnering elsker vi i Nibe HK at give vores medlemmer ekstraordinære oplevelser. Det styrker fællesskabet, og glæden ved at være medlem af Nibe HK. 113 unge mennesker fra U11 til U15 kunne i foråret tage til Bov Cup, og kom hjem med mange guld og sølvmedaljer, da Nibe næsten stod for halvdelen af alle de tilmeldte hold i turneringen. U11 piger og U17 drenge tog i weekenden efter til det mere lokale Nøvling Cup.

Udover fede cup i afslutningen af sæsonen, kunne vi for første gang også lukke dørene op til Nibe HK Awards med stor succes. Alle U9-U17 hold sad og fik mad, serveret af seniorspillerne, imens der løbende blev hyldet, årets spiller, kammerat og andre præmier til alle holdene. Stor tak til award udvalget for at gøre den afslutningen til noget unikt. Vi glæder os til det igen i år.

Vi havde igen en del hold som deltog i udendørsturneringen på græs og til beach stævner rundt i Nordjylland, heriblandt også stævne på vores egen hjemmebane.

Sommeren bød igen på håndboldskole med omkring 70 deltagere og i weekenden efter vores camp, hvor 50 U15 spillere deltog. Begge blev igen styret flot igennem af en masse af klubbens seniorspillere, som blev på frivillig vis, gav vores deltagerne et par kanon weekender. Til begge arrangementer, vil jeg gerne takke styregruppen og alle de frivilliges kæmpe indsats, for at det kan lykkes.

Til opstart af den nye sæson sendte vi 125 U11-U15 spillere afsted til Tivoli Cup i Aarhus, og seniorafdelingen på træningslejr i Løkken.

Hvor kommer pengene fra til alle de aktiviteter kan man så spørge sig. Der er lidt egenbetaling til at dække omkostningerne, men heldigvis har vi et meget aktivt sponsorudvalg, som igen har haft et rigtigt flot år med vækst. Det er vigtigt for vores klub og vores aktiviteter at vores sponsorer bakker op, og det gør de heldigvis. Det vi glade for. Økonomi til klubben findes blandt andet også i hoppeland, fondsansøgninger og strømpesalg, hvor vi med ny styregruppe fik reduceret svindet, og solgt flere strømper, til gavn for klubben. Herudover er vi selvfølgelig også rigtig glade for festivalen, som sidste år havde et godt år, hvilket smitter af på os også.

Vores frivillige er vores livsnerve. Det er dem der holder sammen på vores medlemmer og får initiativerne til at ske. Vi havde sidste år en vellykket tur til VM i Malmø, og her i januar en tur til EM i Hamborg. 50 tilmeldte, ud af vores 67 frivillige over 18 år. Herudover inviterede vi i år også vores 18 ung-trænere på frivillighedstur til Maximum med 100% deltagelse, som blev en rigtigt hyggelig dag.

Det seneste år, og det største emne på sidste års bestyrelses sommerhus tur, var strukturen i klubben. Vi har for første gang fået lavet ”Huset”, som viser vores 9 udvalg, formål og opgaverne hertil. Der er allerede succesrigt kommet gang i børneudvalget og sportsligt udvalg. Ungdomsudvalget har fået ændret lidt i deres opgaver. Der arbejdes stadig på at aktivere resten af udvalgene.

I efteråret fik vi i klubben også en rigtig fin anerkendelse, i form af at jeg (Andreas Sondrup) blev udnævnt til Årets nordjyske ildsjæl. Tak for alt opmærksomheden, i forbindelse med det.

Tak til alle vores frivillige trænere og alle dem der lægger en indsats i klubben, heriblandt alle vores udvalg, både nye og gamle. En stor tak for et godt samarbejde til bestyrelsen. Jeg synes det vidner om en sund klub når alle 3 på valg genopstiller igen. Det giver stabilitet. Tak for det.

Jeg tror og håber Nibe HK-eventyret lever videre, men kræver hårdt arbejde, og især de kommende år, hvor vi har mange der skal på efterskole, og har behov for at få gang i flere seniorspillere, og stadig har store ønsker om noget ekstra hal tid. Jeg er dog sikker på at vi er mange der ønsker at give det der skal til, for at kunne tilbyde HÅNDBOLD FOR ALLE i Nibe HK.   

Tak.

Den forsatte bestyrelse i Nibe HK (billede fra 2023)

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner