Floorballsamarbejde er kommet fantastisk fra start

Alliancen København Floorball
16. feb. 2024

Samarbejdet mellem de tre københavnske floorballklubber i Alliancen København er kommet godt i gang. Medlemstallet er vokset med mere end 8 pct. det seneste år og de tre bagvedliggende klubber rummer nu 629 medlemmer. Det er 49 mere end året før, hvilket er en stor stigning i en relativ lille sport. Det er særligt motionsfloorball som hitter, lyder det fra de tre allianceklubber.

Alliancen København er kommet godt fra land medlemsmæssigt. Det ambitiøse samarbejde mellem Frederiksberg Floorball, Vanløse Floorball og Floorball-Fællesskabet København blev fløjtet i gang i foråret 2023. På under et år er medlemsskaren vokset med over 8 pct.  og der er nu 629 medlemmer i de tre klubber. Målet er derfor stadig at ramme 1000 medlemmer i 2028, lyder det fra talsmand Jesper Malm, som også er formand i Vanløse Floorball.

Motionsfloorball hitter
”Det er særligt motionsfloorball for voksne som vokser. Vi har nogle gode koncepter, hvor nye spillere let kan komme i gang med at spille uden det store kendskab til sporten. Lige nu har vi ni motionshold til forskellige målgrupper rundt om i København. Og de vokser alle sammen,” lyder det fra Jesper Malm.

Han forklarer desuden, at der er god bevægelse også blandt de yngste spillere fra fem til ni år, hvor der er stort fokus på leg og opbygning af sociale relationer. Desuden er der netop startet et pensionisthold på Frederiksberg, som træner fredag formiddag. Det er der også store forventninger til.

Færre turneringsspillere
Omvendt oplever Alliancen København, at der er en vigende opbakning til de hold, som spiller med i turneringen.

”Det er lidt som om, at folk ikke helt orker det administrative bøvl, det kræver at spille med i turnering. Der skal findes dommere, dommerbord, laves digital kampprotokoller og bruges en masse tid. Vi kan i hvert fald se, at de fleste sekundære turneringshold bøvler med tilslutningen og jeg tror det handler om, at der er for lidt fokus på floorball og for meget på organisering,” lyder det fra Jesper Malm. 

Nyt nemmere turneringskoncept
For at imødekomme udviklingen har Alliancen København lanceret et nyt turneringskoncept som supplement til den etablerede turneringstruktur. Det har fået navnet Floorball Sunday League. Det er et lille turneringskoncept, hvor fem motionshold mødes en formiddag og spiller en lille turnering. Der spilles på en mindre bane og holdene dømmer hinandens kampe og der er fokus på sporten og det sociale.

”Vi har kørt det en gang om måneden hele sæsonen og fået nye hold og nye spillere i gang på den måde. Også fra andre klubber. Det er superenkelt. Vi tror det i højere grad er fremtiden i forhold til at engagere motionister. De skal ikke spille kampe som de professionelle med eksterne dommere, dommerbord og alt det andet.”

Overrasket over udviklingen
Den positive udvikling i Alliancen København og de mange nye medlemmer overrasker lidt Jesper Malm.

”Vi havde ikke forestillet os vi kunne komme så godt i gang. Vi troede at enkelte måske ville smutte fordi de ikke kunne se sig i samarbejdet med nyt medlemssystem, nyt navn og nye trøjer til bl.a. ungdomsmedlemmerne. Vi frygtede vi ville starte med at dykke i medlemsantallet. Men udviklingen er gået stik modsat,” siger Jesper Malm, som nu drømmer om vækst på andre områder.

 

Flere børn i gang

Særligt vil Jesper Malm gerne have flere børn og unge i gang og allianceklubberne har da også planer om at starte et nyt træningstilbud til børn på Østerbro samt et nyt hold for de allermindste spillere under fire år i Vanløse.


”Vores plan er at starte mellem 2 og 4 nye hold op hver sæson. Magter vi det, skal vi nok nå vores endelige mål om 1000 spillere med udgangen af 2028 og dermed skabe et fundament som matcher selv de største svenske klubber. Med en stor medlemsskare kan vi udvikle en økonomi med flere fastansatte medarbejdere, som skal supplere den stærke frivillighed og dermed skabe et langt mere bæredygtigt setup for vores fremtidig udvikling.”


Baggrundsinformation

Floorball-Fællesskabet København, Frederiksberg Floorball Club og Vanløse Floorball blev i foråret 2023 enige om at lave et fælles udviklingsprojekt under navnet Alliancen København. Samarbejdet er baseret på en ambitiøs udviklingsstrategi med FNs 17 verdensmål som omdrejningspunkt. Her arbejdes der med seks forskellige mål. I alt har FFK, Vanløse Floorball og Frederiksberg Floorball tilsammen 629 medlemmer og omkring 60 frivillige ledere og trænere fordelt på 31 forskellige hold.


Yderligere information, kontakt:

Jesper Malm, formand i Vanløse Floorball,
formand@vanlosefloorball.dk
Telefon: 22944161

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner