Drengene tog guldmedaljerne med hjem fra DM-finalen i Odense

HGI Bordtennis
20. maj. 2019

Holdleder Palle Rasmussen referer fra en succesfuld weekend i Odense Kasernehal:


I denne weekend tog spillerne fra drenge division til DM slutspillet i Odense.  Holdet består af Alexander Mejer, Kristoffer, Albert Wolfsberg og Dominykas.

Det var en flok forventningsfulde spillere,  som tog afsted. Kvalifikationsturneringen var gået rigtig godt og vi var sluttet 1 point efter Hvidovre i vores kreds 1.

Så at gå efter medaljer var en realistisk målsætning.

I kvartfinalen lørdag mødte vi et stærkt udviklingshold fra Viby BTK. Efter en spændende start, hvor det stod 2-2 efter de første 4 kampe, strammede holdet sig an og vandt kampen 8-2.

I semifinalen ventede Team Nørreå, som var gået ubesejret igennem deres kreds i 10 holdkampe. For Nørreå stillede Jacob Laursen og Albert Gabel op, som vi vidste kunne give os god modstand.

Holdene fulgtes ad til 3-5 og derefter tog Hillerød-drengene sig af de næste 3 kampe og lukkede kampen til slutresultatet 3-8. En tættere kamp end cifrene viser.

På sidelinjen kunne vi nu følge en tæt semifinale mellem Hvidovre og OB. Den kamp endte 6-8 til OB. Det stod nu klart, at vi skulle møde OB i finalen om søndagen.

Aftenen blev tilbragt sammen med Juniordivisionsholdet, som havde ydet en stærk support i semifinalen. Vi tog ud og spiste sammen med masser af grin og stolthed over at skulle spille DM finale.

Nu var holdet sikre på sølv, meeen det var ikke helt nok til at tilfredsstille de medaljesultne drenge. Så der skulle lægges en guldplan.

OB havde forstærket sig med årets top 12 vinder Noah Hviid (helt efter reglerne i øvrigt), udover ham havde de Asbjørn, som også kan volde vores spillere store kvaler. Så under planlægningen lignede det en meget tæt kamp med 7-7, som et muligt slut resultat. Derfor var sæt og antal vundne bolde ekstra vigtigt.

Da vi ankommer til hallen kan vi pludselig godt mærke, at vi er på OB´s hjemmebane. Holdleder for OB Bordtennis Claus Arnsbæk kommer slæbende med stortrommer, båthorn, klaphænder og andet udstyr, der skulle bruges til at heppe på deres hjemmehold - sikke en kulisse.

Finalen starter. Det bliver ligeså så spændende og tæt, som vi havde regnet med. Det var 1-1 efter doublerne. Kristoffer møder Noah Hvid og får vist sit topniveau, når han kan spille uden forventningspres. 12-14 taber han første sæt og vinder det næste, men taber så de 2 sidste sæt.  Først ved 4-4 rykker vi lidt fra til 4-6, blandt andet på grund af en stærkt spillende Alexander Mejer. Alexander får her vist, at han har finale-erfaring som tidligere danmarksmester for hold. Straks derefter bliver det 5-6 og vores spillere kan virkelig mærke presset fra modstandernes tilskuere og modspillere.

Vi får hentet en helt igennem utrolig sejr hjem, der leder til 5-7. Albert Wolfsberg er foran med 2-0 i sæt, men taber de næste 2 sæt og er pludselig  bagud 1-6 i 5.sæt, men han kommer stærkt tilbage og vinder kampen.

Igen reducerede OB straks efter til 6-7.

Til aller sidste kamp havde vi valgt Dominykas fra årgang 2007 ( drengerækken går til 2004). Dominykas havde før DM 1785 i rating og skal møde Asbjørn med 1952. Det er tydeligt, at Dominykas ikke går op i ratingtal. Han er meget mentalt stærk og lukkede kampen med en sikker sejr på 3-0.

Der skal lyde en stor tak til Ola, der som coach hele weekenden viste, at han kender spillernes styrker og fik det sat helt rigtigt sammen.

Sådan gik det til, da Hillerød vandt DM i Drengedivisionen 2019. Wish it, dream it, do it.

Med Venlig hilsen
Palle Rasmussen
HoldlederSe billeder af Albert og Dominykas fra lørdagens kampe HER
....og billeder af flere af vore spillere og præmieoverrækkelserne søndag HER.


Flere medaljer til Juniorerne

Selv om vores juniordivisionshold var en stor støtte for Drengedivisionsholdet i semifinalen om lørdagen, var de dog ikke kun i Odense for at heppe. De var nemlig også med i slutspillet, hvor de skaffede Hillerød endnu en flot DM-medalje.
I semifinalen var de meget tæt på at besejre de senere guldvindere fra Roskilde, men til sidste måtte de se sig slået med 6-8. Bronzekampen mod Virum blev endog endnu tættere, idet slutstillingen blev 7-7 og kun efter fintælling af antal sæt, kunne Hillerød-holdet bestående af Felipe Matarese, Alexander Sønderby Hansen, William Beck og Carl Køngerskov træde op på podiet som vinder af bronzemedaljerne.

Læs eventuelt mere om slutspillet i de unge Danmarksturnering på dbtu.dk

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner