Danmark sluttede øverst på sejrsskamlen til Nations Cup

Akademisk Boldklub
27. sep. 2023

Nations Cup 2023 er vel overstået. De tre dage har budt på 12 kampe og 118 spillere fra Wales, England, Tyskland og Danmark.

De fire hold var sammensatte fra forskellige klubber, da der selvsagt ikke er det største udbud af spillere når vi kommer op i kategorierne 70+ og 75+.

Det danske hold bestod af spillere fra bl.a. Roskilde, Køge, Brønshøj og AB. Af markante profiler kan nævnes Peter Poulsen fra Køge med 9 A-landskampe i slut 70’erne, Hans Ejner Poulsen fra Holbæk og ABs Niels Yde. Yde er en legende i AB-regi med 348 førsteholdskamp, 6 A-landskampe og rollen som anfører på det AB-hold der vandt det seneste Danmarksmesterskab til klubben i 1967.

De fleste af spillerne var kommet for den gode oplevelse med nye og gamle kammerater, men seriøsiteten i forhold til kampene var bestemt ikke til at tage fejl af, så snart de knælange fodboldsokker blev hevet op over benskinnerne.

Der blev givet og taget i nærkampene, selvfølgelig med respekt for de aldrende kroppe, og der var heldigvis kun mindre skrammer til enkelte spillere i turneringen.

Det var en tæt afgørende duel mellem Danmark og England i 70+

I kategorien 70+ var der drama for alle pengene på Skovdigets flotte bane 1. Resultaterne på de første to dage havde resulteret i, at hele tre hold kunne vinde turneringen – England, Wales og Danmark. Wales havde med en storsejr over Tyskland i finaledagens første kamp lagt pres på Danmark og England, der skulle afslutte turneringen med den sidste kamp. Danmark og England skulle hver især vinde for at tage den samlede sejr, mens det walisiske hold heppede på uafgjort fra tilskuerpladserne – et resultat der ville gøre dem til samlet vinder. Der var generelt mange mål i alle kampene, men den afgørende dyst mellem Danmark-England var en tæt og intens affære. Begge hold havde svært ved at få bolden i mål, men det lykkedes mod slutningen England at få afgjort kampen, som endte 0-1. England vandt dermed turneringen 70+.

I kategorien 75+ blev der spillet 7 mod 7 på kunstbanen. Også her blev der fightet flot fra alle holdene. AB’erne Niels Yde, Svend Olhoff, Steen Christiansen, og Sten Lawaetz spillede flotte kampe for Danmark. Sammen med landsfællerne fra bl.a. Roskilde, Skovshoved, HIK og Brønshøj gjorde de rent bord i alle tre kampe, og kunne fortjent række armene i vejret som vindere af turneringen.

Efter en sikker sejr over England kunne det danske hold lade sig fejre som vinder af 75+

Efter den sidste dags kampe var der stor fest på Regatta Pavillonen i Bagsværd for alle spillere, familie og andre inviterede. Aftenen bød på taler, pokaloverrækkelser og en stor indførelse i den britiske pub- og sangkultur, da både Wales og England ikke holdt sig tilbage.

ABs formand Ulrik Rasch overrækker pokalen til den danske anfører i 75+

Der var generelt stor tilfredshed med arrangementet fra alle holdene og vores flotte anlæg fik megen ros.

Fra klubbens side skal der også lyde en stor tak for en god turnering og demonstration af, at selvom man er lidt oppe i årene, kan man stadig sagtens dyrke sport og have gode oplevelser med med- og modstandere. Det var dejligt med liv og fodboldspil på anlægget i alle tre dage, og den umiskendelige aroma af kamfercreme er da også snart ved at være forduftet fra senioromklædningsrummet.

Vi håber, at kunne lægge anlæg til flere af den type turneringer i fremtiden.

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner