Bevilling på 2 millioner kroner til helt unikt idrætsanlæg i Gladsaxe

Akademisk Boldklub
28. maj. 2024

Lokale- og Anlægsfonden har netop bevilliget 2 mio. kr. til et nyt og særligt idrætsanlæg til både cricket, mountainbikeryttere og løbere. Anlægget er placeret under Hillerødmotorvejen.

 

Ved Skovbrynet Station på kanten til Hareskoven drømmer Gladsaxe Kommune og AB (Akademisk Boldklub) om at opføre et helt særligt idrætsanlæg under Hillerød Motorvejen.

 

Det samlede budget for projektet er knap 9,12 millioner kroner. Med en bevilling på 2 millioner kroner fra Lokale- og Anlægsfonden er realiseringen af projektet rykket et skridt nærmere.

 

Motorvej fungerer som ’tag’

Anlægget består af to dele, dels et slagsportscenter med to kastebaner og andre faciliteter til cricketsporten, dels et pitstop med lockers, vand, toiletter og koldtvandsbrusere til alle aktive borgere, som vil benytte Hareskoven til for eksempel Mountainbike-ture, gåture eller løb.

 

Den særlige placering under Hillerødmotorvejen betyder, at motorvejen fungerer som tag, så cricketspillerne kan spille cricket året rundt, ligesom faciliteterne kan benyttes af andre brugere, uanset om det sner eller regner.

 

- Der er rigtig mange gevinster ved at være fysisk aktiv og vi ønsker, at borgere i Gladsaxe har så mange muligheder for at være aktive som muligt. Der er ingen tvivl om, at centeret vil være en stor gevinst for både cricketspillerne, mountainbikerytterne, løbere og andre, der er aktive på Hareskovens mange stier. Derfor er vi meget glade for opbakningen fra Lokale- og Anlægsfonden til projektet, og vi håber snart at opnå en fuld finansiering, siger borgmester Trine Græse.

 

Det er AB og AB’s Cricketafdeling, som tilbage i 2019 fik idéen til at etablere cricketfaciliteten under motorvejen. Siden har Gladsaxe Kommune og foreningen udviklet projektet, så det sammensatte idrætsanlæg nu rummer flere funktioner, flere forskellige brugergrupper og dermed bidrager med liv og aktivitet på stedet.

 

Gladsaxe Kommune har sideløbende været i dialog med Dansk Mountainbike Klub om etablering af spor og pump-track i umiddelbar tilslutning til den nye facilitet.

 

- Som forening har det været vigtigt at gå kreativt og nysgerrigt til værks, for at bringe idéen om en helårs træningsfacilitet for vores cricketspillere frem til det projekt, som vi står med nu. De nye træningsfaciliteter gør det muligt at udvide vores aktiviteter med for eksempel pige- og damehold samt i forhold til folkeskoler og andre målgrupper i lokalområdet. Vi håber, at projektet snart kan gennemføres, siger formand for Akademisk Boldklub, Ulrik Rasch.

 

Det er en forudsætning for projektets gennemførelse, at der opnås en fuld finansiering. Den videre fundraising er i fuld gang.

 

Projektets titel er Slagsportscentret og Pitstoppet. Faciliteterne er tegnet af JaJa Architects.

 

Projektet udføres på et areal, som er stillet til rådighed af Vejdirektoratet.

Fakta:

Økonomi

Projektudgift: 9.120.000 kr.

 

Tilsagn om bevillinger til projektet, nu:

Gladsaxe Kommune: 2.450.000 kr.

AB Cricket: 50.000 kr.

Realdania: 750.000 kr.

Lokale og Anlægsfonden: 2.000.000 kr.

 

Der mangler således fortsat godt 3,9 mio. kr. til realisering af projektet.

 

Indhold – beskrivelse af bygningen under motorvejen

Pitstoppet og Slagsportscenteret er placeret bag en fælles, høj "indhegning" bestående af et træskelet med polycarbonatplader i varierende gennemsigtighed. Polycarbonatpladerne langs kastebanerne er så transparente, at det der er muligt at betragte sporten udefra.

 

Slagsportscenteret indeholder blandt andet to kastebaner samt areal til diverse frie træningsøvelser. Kastebanerne er omkredset af net, som kan fange boldene.

 

Kastebanerne er forsynet med kastemaskiner og banerne er oplyst efter internationale standarder for sporten.

 

For brugerne i Slagsportscenteret er bygningens overflade udformet som en stor trappe, hvorfra man kan betragte træningen.

Pitstoppet indeholder toiletter, herunder handicaptoilet, 30-50 lockers, tappested for koldt vand, koldtvandsbruser.

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner