AB’s fodboldakademi arbejder på højtryk

Akademisk Boldklub
8. feb. 2024

Mens ungdomsturneringerne ligger stille og der kun bliver spillet træningskampe i øjeblikket, er travlheden på fodboldkontoret anderledes stor. 

I disse måneder lægges sidste hånd nemlig på den store licensansøgning, der afgør, i hvilken grad der skal være elitefodbold i AB’s ungdomsafdeling.

I spidsen for arbejdet sidder vores Head of Academy and Coaching, Simon Andresen, sammen med Ungdomsudviklingsleder Mikkel Bjerregaard Årosin og Uddannelseskoordinator Thomas Køster Madsen. 

Det store arbejde ligger hvert andet år, hvor licensansøgningen skal indsendes til DBU. Først sker der en auditering, hvor de mange personer omkring Akademiet høres i AB’s talentmanual for at sikre ens arbejdsmetoder og mål, og herefter afleveres der en omfattende rapport. Selve ansøgningen er så omfattende, at den indeholder alt fra spillestil, curriculum, træningsmetodik, banefaciliteter og sågar måling af lysanlægget.

Simon beskriver det det store arbejde: ”Arbejdet med licensansøgningen er meget omfattende. Det er hårdt at skulle tage stilling til så mange aspekter omkring vores Akademi, men samtidig også en god lejlighed til at blive helt skarpe på hvilke ting vi løbende arbejder med og hvorfor vi gør det. Vi har som altid haft en god dialog med DBU, og vi satser naturligvis på at kunne beholde vores plads i licenssystemet og bl.a. også fremover kunne tilbyde vores ældste talenter at blive matchet mod de andre dygtige hold i DBU Divisionen”. 

 Licensansøgningen indsendes i næste uge, hvorefter DBU skal gennemgå de mange sider. Resultatet af ansøgningen forventes en gang i maj.

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner