AB er tilbage i cricketsportens Superliga – første kamp på søndag

Akademisk Boldklub
25. apr. 2024

I sidste sæson sikrede klubbens førstehold sig oprykning til landets bedste række, hvor man ikke har været i over 10 år. Oprykningen blev fejret godt, vinteren brugt på at planlægge og dygtiggøre sig til det nye liv på første klasse, og nu står sæsonen anno 2024 står for døren. Og det er med en cricketafdeling der er klar til at sparke den i gang med et brag, når lokalrivalerne CC Soranerne fra Gentofte kommer forbi til den første kamp.

Klubben og afdelingen har lagt et stort arbejde i seniorholdets kerne, som i dag består udelukkende af egen avl fra tidligere ungdomsrækker. Træningsindsatser og performance blev sidste år lagt gevaldigt om, så der kom intenst fokus på holdet, de roller der skal tages ansvar for og den enkelte spilleres muligheder i spillet. 

Det store arbejde bar frugt og viste sig som meget positive resultater i landets 1. division, som nu har ledt til en plads i Elitedivisionen, som er Danmarks bedste række.

Formand for AB Cricket, Hasan Imran Mirza, udtaler:

- ”Nu er vi her. Det er nu det gælder. Vi skal vise, at det er her vi hører til. Cricket spilles i dag primært i to formater, hvor vi i det korte format allerede har spillet (og fortsat spiller) med landets bedste. Det er dog klart det lange format som er den rigtige udfordring, og klubben vil arbejde hårdt på at vise at vi ikke blot kan være med, men også udfordre de store klubber. Afdelingens intentioner for sæsonen er at spille efter bedste evne, lære en masse fra eksponeringen for hver kamp og kæmpe for vores fortsatte plads. For vi ved vi hører til her. Vi skal udmærke os for vores præstationer på banen, men også udenfor banen hvor vi skal fremvise vores altid gode opførsel”.

Træner for førsteholdet, Jawad Ali, indskyder:

- ”Vi er de nye drenge i klassen, og det kommer selvfølgelig til at have sine udfordringer. Vores realistiske mål for en succesfuld sæson vil derfor være at finde vores plads et sted i midten af de andre på tabellen”. 

Som klub kan vi være stolte af, at cricketafdelingen hører til blandt landets bedste. Det skaber lokal og national omtale og tiltrækker flere ressourcer til på spillersiden samtidig med at interessen for vores klub stiger.

AB møder CC Soranerne på hjemmebane på søndag d. 28. april kl. 11. Kampen spilles på bane 1, AB Sportscafé har åben og vi håber, du har lyst til at kigge forbi.

AB's kampprogram for sæsonen er følgende:

  1. AB - Soranerne, søndag 28. april kl. 11
  2. Skanderborg - AB, lørdag 4. maj kl. 11
  3. AB - KB, søndag 12. maj kl. 11
  4. AB - Svanholm, søndag 19. maj kl. 11
  5. Albertslund - AB, lørdag 25. maj kl. 11
  6. AB - Ishøj, søndag 30. juni kl. 11
  7. Glostrup - AB, lørdag 6. juli

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner