Fodbold: Portræt af ungdomsformanden

Akademisk Boldklub
25. maj. 2022

I AB er der mange ildsjæle, talenter og motionister. Gennem årene har klubben fostret mange store personligheder, men internt er vi blevet nysgerrig på at høre de gode historier fra medlemmerne selv, og da vi tidligere har bragt en række portrætter, så blev nysgerrigheden ikke mindre.. Hvorfor blev det lige AB? Hvad er håbet for fremtiden? Nedenfor kan du læse Tor Lack-Pedersens egne ord. Tor ungdomsformand i fodboldafdelingen, og er en særdeles aktiv herre, som har være i AB gennem mange år.

Hvorfor blev AB din klub?

- Jeg spillede som ungdomsspiller i Værløse Boldklub, jeg havde ambitioner og vi havde mødt AB da jeg var anden års drengespiller. 

Vi fik en røvfuld, hvor bl.a. Carsten Dall huserede med sit gode langskud. Jeg havde også en klassekammerat Rene Hansen, og der var også nogle ældre spillere fra VB, som også var flyttet fra VB og spillede på AB. 


- Derfor blev AB min næste klub, og 
Henrik Surel og Jesper Buch også gamle VB drenge kom lidt senere med fra VB, så vi var nogle stykker der prøvede lykken fra efteråret 1982 på AB. Så mødte vi jo bl.a. Peter Rasmussen (Ras) og Martin Slott, som kom fra Farum - vi har godt nok siddet sammen i mange S-togs ture mod Skovbrynet og tilbage igen.

 

Derfor nyder jeg at være i AB

- Jeg havde 4 total fede år som junior og ynglinge i AB, hvor jeg var sammen med en masse fantastisk dygtige fodboldspillere, trænere og ledere, hvor jeg fik afprøvet mine ambitioner om af spille med og mod de bedste spilere på Sjælland, i resten af Danmark og var på mange fede ture udlands som indlands. 

- Det var en særlig tid, som har givet mig en masse særlige minder fodboldfagligt og dannelsesmæssigt med i livsbagagen. 

 

- Der mødte jeg så mange forskellige mennesker, en god energi, udfordringer og fik at mærke den fodboldhistorie som AB havde med sig. Der var ambitioner, unge og ældre mennesker der brændte for af blive de bedste, og det kunne jeg lide. Samtidig en helt særlig humor og jargon, som jeg syntes var befriende, og til tider også langt over stregen. 

- Jeg vil sige af jeg kunne remse sindssygt mange navne op i denne sammenhæng, som jeg har haft utrolig mange gode fælles oplevelser med og skabt nogle relationer for livet - ingen nævnt, ingen glemt. Mange minder er at huske tilbage på gennem disse ungdomsår og sindssyg meget læring til resten af mit liv har sat sine spor i denne tid. Ikke af forglemme de årgange som var ældre end en selv, de var til stor inspiration, tak for det. 

 

- Jeg spillede derefter på AB’s 3., 2. og 1. senior, som var nogle fede år, hvor jeg igen mødte nogle dedikerede og dygtige fodboldspillere, og hvor jeg lærte meget om hvordan det var af gå fra ungdom til senior, og gå ind i et hierarki, hvor man skulle vise og stå ved hvem man var.  

 

- Så var jeg træner i mange år på AB og havde og har et helt særlig forhold til Tonny “Trix” Nielsen, da vi var sammen om af træne unge, dejlige, rare, ambitiøse og dedikerede unge mennesker i 10 år - det var en hel særlig og unik tid.

 

- Så har jeg været scout, koordinator, bestyrelsesmedlem, spillet oldboys og nu igen sidder i bestyrelsen og er ungdomsformand.

 

- Dette har gjort af jeg oplever AB som en klub der har gjort en kæmpe stor forskel og betydning for mit liv, og det vil jeg gerne give noget tilbage af til andre unge og ældre mennesker og til vores klub. 

 

Største oplevelse i AB-regi

- I 1997 spillede AB’s ynglinge årgang 1979/1980 seminfinale i Hjørring Cup. Det var en helt særlig oplevelse som AB træner.

Vi mødte et Brasiliansk hold - kan ikke huske navn på klubben. Det var et drama af en seminfinale, hvor der stod mennesker tæt pakket hele vejen rundt om banen, 30 cm op af linjen, og der var simpelthen den fedeste og mega intense energi. 

Vi trækker stikket hjem med en 1-0 sejr, vinder senere finalen og det var sgu et helt særligt og mindeværdigt øjeblik. Det var Jens Christian Aggerbeck som afgjorde kampen - han var libero.


- Det var også særligt, fordi dette hold og vi som klub, endelig efter mange år, hvor vi ikke havde været med omkring de bedste hold i Danmark, igen var på landkortet, og der var og kom så mange gode spillere videre i deres karrierer på forskelig vis, det var helt særligt. 

 

Drømme for fremtiden i AB

- Jeg ønsker, tror på, knokler for og drømmer for AB, af vi som klub fortsætter vores udvikling og over tid igen er helt tilbage i toppen af dansk elitefodbold og har en stærk bredde, fra ungdom til senior/oldboys/masters.

- Vi er lige nu i gang med et langt sejt træk, hvor vi som bestyrelse ønsker af skabe en klub, hvor vi kan huske tilbage på helt særlige minder for børn, unge og ældre. 


- Der skal være plads og rum til alle, så vores bredde og elite går hånd i hånd. Det ene skaber det andet og det skaber helt særlige fællesskaber, som er så nødvendige for af få en stærk organisering og klub. 

 

- Vi skal møde de alleryngste 3-årige som kommer om søndagen med deres forældre, så de kan mærke, at her vil jeg gerne være og om man kommer til klubben som ung senere eller ældre, så skal man føle sig velkommen og mærke 'her vil jeg gerne være, da jeg føler mig set og værdsat', og derved kan blive den bedste version i samspillet med alle de andre i vores klub.

- Vores klub skal skabe minder for livet. 

  

Et par sjove anekdoter

- Jeg har i det meste af min fodboldtid spillet i forsvaret. Jeg var dog topscorer i 2./3. Div. som senior i en kort stund, tror det var 5 mål jeg kom op på. I den periode spillede jeg både i forvaret, på midtbanen og i angrebet.

 

- Jeg husker også helt særligt alle de helt fantastiske historier, når man sad i saunaen som ynglingespiller, og der mødte spillere fra senior, oldboys og masters spillere, hvor der blev fortalt historier i alle genrer, fra under bæltestedet til fodboldoplevelser på de helt store scener, det var helt unikt og et særligt fælleskab, vores omklædningsrum rummede og gav på tværs af generationer.


Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner