Mobilt bredbånd

I sommerhuset er det super dejligt med hotspot på mobilen og deling af data på mobilen – Så kan ungerne frit more sig online og det koster ikke noget ekstra som sådan. Men mobilen er låst og skal blive i sommerhuset og den skal være i ladestikket hele tiden, det er altså lidt irriterende på lang sigt.

Mobil bredbånd med router

En super god løsning, er et ekstra abonnement inkluderet en mobil router. Det behøver ikke være voldsomt dyrt og der er masser af fordele.

Vi ser her på mobilrouter og ekstra mobil bredbånd abonnement

Mobilt bredbånd

Langt de fleste familier har et mobilabonnement hos en af forældrene, hvor der er ekstra meget data inkluderet, ikke fordi de bruger det men kun for at der kan laves hotspot på mobilen og dele internetadgang.

Frem for at det skal ”gå ud over” en af jer, så kan I vælge at købe et særligt mobildata abonnement, hvor I får langt mere data for pengene og på den måde slippe for at en mobil skal være komplet ubrugelig hele ferien.

Anskaffer I jer et mobilt bredbånd abonnement inkl. en lille mobil router, har I en løsning, hvor ungerne er glade og jeres mobiler ikke skal ligge brandvarme og lade hele aftenen.

I får en mobil router på størrelse med en lille pung og den kan lave et wi-fi punkt hvor helt op til 32 kan være online på samme tid.
Det mest geniale er, at den har batteri, så I også kan bruge den i bilen. Ungerne lærer lynhurtigt hvordan den virker og det bliver meget hurtigt bare en del af ”alt der skal med på ferie”.


Mobilt bredbånd priser?

Der er ingen tvivl om at køb af et ekstra abonnement til familien naturligvis koster noget, men hvis I på samme tid kan nedgradere begge forældres abonnementer til noget billigere, ja så koster det faktisk ikke noget.
Forskellen er bare, at I får alt databrug over på et selvstændigt abonnement med en selvstændig mobil router, så I som forældre ikke skal ligge mobiltelefon til gaming konstant.
Et mobilt bredbånd abonnement kan købes helt ned til 100 kroner om måneden.

I kan få f.eks. 100 GB om måneden til 89 kroner.
Her bør I vælge nok til I som forældre også selv kan bruge det.
Der er mange campingpladser og hytter, hvor deres Wi-Fi er så dårligt, at man bliver tvunget til at bruge sit eget og der er det kun en kæmpe fordel at have et abonnement med nok data ti lat I også kan se nyheder og fredagens aftenunderholdning.

Hvor meget I skal vælge afhænger helt af, hvor meget I tager på ferie i Danmark. Har I eget sommerhus er det jo nok ret ofte.
Har i Campingvogn, som I tager på ferie i, så vil det også være en stor fordel med et abonnement, der passer til de ture I tager i varighed.

En uges dataforbrug kan ofte holdes indenfor 100 GB.
Vil I være 100% sikre p nok data, så vælg et ”Fri data” abonnement med 1.000 GB inkluderet pr. måned.
Her skal I være på en meget lang ferie for at bruge alt det data og forældre kan også streame TV hver aften uden det bliver et problem.
1.000 GB er med andre ord MEGET data og nok til at underholde hele familien i mindst 1 måned på fuld skrue.
Bemærk du lige nu får hele 2 TB hos Oister bredbånd


Kæmpe fordele i praksis

Når nu ungerne er komplet optaget af deres spil online og I to gerne vil tage en tur på gå ben i naturen uden larm og stress, ja så er det jo altså slet ikke tosset, at jeres mobiler ikke skal blive i hytten. Men en selvstændig mobilrouter og abonnement, er jeres mobiler stadigvæk JERES og I kan tage dem med, så I kan ringe hjem og finde vej.

Ungerne kan selv finde ud af at ligge mobil routeren på det bedste sted, hvor dækningen er god og deres spil ikke ”lagger” og jeres mobiler skal ikke konstant være under opladning og sende hotspot.

Se priser på 4G og 5G mobilt bredbånd her

4G eller 5G internet?

Mobilt bredbånd kan i dag købes med 4G eller 5G adgang og 5G koster lidt ekstra.
4G er helt fint til de fleste ting på internettet og kan både vise film, streame nyheder på TV2 og bruges til at tjekke mails etc.
5G er særligt spændende for dem der gamer online,da det reagerer hurtigere end 4G og derfor giver en fordel ved online spil.
I langt de fleste tilfælde vil et abonnement med 4G være fuldt ud tilfredsstillende for hele familien.

Bemærk, at det ikke er alle mobilnetværk, der er opgraderet til 5G endnu og en del af dem kun til byder 5G mobilt bredbånd i større byer og omkring centrum – bestemt ikke ude i et sommerhusområde.
Så husk at tjek 5G dækning, før du køber et 5G abonnement. (Det kan være der slet ikke er dækning)