Internet på camping – sådan får du mobilt bredbånd til campingturen

Alle elsker ferie!

Hvad enten du er til charterferie eller er på camping, er det et must at have internet på din ferie.

Det er essentielt, at du lige kan Google noget eller tjekke nyhederne og verdenssituationen.

Men hvad har du egentlig af muligheder for at få internet i din campingvogn. For selvom de lover WI-FI på de fleste campingpladser, er det sjældent godt nok til at streame eller for børnene at game. Hvis du er heldig er der måske lige dækning nok til at gå på Facebook, men så det er også det.


Campingferie


 

Router med internet via simkort

Alle teleselskaber tilbyder mobilt bredbånd via et simkort. Det kræver, at du tilkøber en router, som du så kan tage med dig på farten. 

En router koster fra 500 kr. og opefter. Selvfølgelig hænger pris og kvalitet sammen. Det afhænger også af hvor mange, der skal være koblet på internettet samtidig.

Det kan godt betale sig at lave lidt research på internettet for at finde den bedste router til prisen.

Oister tilbyder lige nu en "gratis" router, hvis du køber mobilt bredbånd ved dem. Et simkort koster 179 kr. om måneden og du får 2000 GB data med i købet.

 

Mobilt bredbånd kræver abonnement

Mobilt bredbånd via en router er en vældig smart ting. Men det kræver også, at du får det brugt, da du ikke slipper for at betale et månedligt abonnement for simkortet.

Hører du til dem, der kun camperer et par gange om året, kan et mobilt bredbånd være en dyr løsning. Men igen, så er der desværre ikke så mange alternativer. Du kan køre et mobilt hotspot via din egen telefon – men dette tærer selvfølgelig både på dit batteri og din data og gør, at du ikke kan bruge din telefon til meget samtidigt.

Er du fastlægger og har børn, der ofte går på nettet, så er en router med mobilt bredbånd en glimrende løsning. Find en router, der passer til dit og familiens behov og vælg derefter et abonnement med passende data.

Bemærk 5G er det hurtigste mobilt internet du kan kobles på i Danmark, men teleselskaberne endnu ikke dækker Danmark ret godt - slet ikke ved kysten.
Du kan læs mere om 5G dækning og tjek af dækning generelt her

Det billigste simkort abonnement er fundet hos Telmore og Oister og koster 49 kr. om måneden. Ved Telmore får du 3 GB data og ved Oister får du 6 GB data. Der er ingen binding på disse abonnementer og du kan eksempelvis vælge at opgradere abonnementet med mere data, hvis dette bliver nødvendigt.

Se samlet mobil bredbånd prisoversigt her

   

En antenne kan forstærke dit signal

Et firma i Haderslev har lavet en smart antenne, som kan forstærke dit internet signal de steder, hvor der ikke findes god dækning. Antennen hedder TERTEK.

TERTEK internet MIMO-antenne giver dig dit eget netværk, når du blot tilslutter de to medfølgende stik til din trådløse router (dette kræver selvfølgelig internet via simkort)

Hvis simkortet fra din teleudbyder er sat op til data i udlandet, kan du nemt bruge internettet i udlandet – og med antennen kan du være sikker på at have internet overalt.