Player_slider

Træningsøvelser

Varmepude til vintersæsonen: hold på formen og varmen med en varmepude


Varmepude til den kolde tid: Lindrer muskelsmerter og holder kroppen varm

Et redskab som er blevet mere og mere populær i de seneste år er den velkendte varmepude. Engang var OBH’s blå velcro massagebælte noget man kunne finde liggende på armlænet på lænestolen i stuen i mange danskeres hjem.

Efter en lang arbejdsdag kunne man sætte den fast rundt livet, armen eller låret og få løsnet op for ømme muskler eller andre spændinger. I dag er det varmepuden, som er meget udbredt. Foruden at have den  samme funktionalitet i forhold til muskelbehandling som massagebæltet, er varmepuden også rigtig mod ledsmerter og skaber. Derudover kan den samtidig holde dig varm i de kolde vinternætter.

Det er en nem og behagelig måde at lindre kroppen på, når man nu alligevel sidder og kan slappe af. Når den ikke er i brug er varmepuden ganske dekorativ og går i ét med resten af stuens interior.

I takt med den stigende efterspørgsel på varmepuder, så er der selvsagt kommet flere mærker og designs på markedet, som alle kæmper om at være danskernes foretrukne valg. Derfor kan det også være svært at vælge hvilken varmepude man skal vælge. Hvis man er i tvivl, er der her nogle overvejelser man kan gøre sig, inden man beslutter sig for en bestemt varmepude.

varmepude

Elektrisk varmepude - det praktiske valg

En anden grund til at varmepuder er blevet hotte igen, er uden tvivl de elektriske varmepuder er kommet på markedet. Da varmepuder først var det som en form for pudebetræk fyldt med kirsebærsten eller lign., som skulle opvarmes i en mikrobølgeovn.

Selvom disse kun skulle have et par minutter i mikroovnen var der alligevel nogle vanskeligheder ved at bruge dem. For det første kunne det være svært helt præcist at vide hvor lang tid varmepuderne skulle have i ovnen - så de kunne sagtens være for kolde eller varme når man tog dem ud. De kunne heller ikke holde en konstant temperatur i længere tid, så når de blev kolde skulle de en tur i mikroovnen igen. Generelt var det svært at kontrollere temperaturen med dem.

Disse problemer bliver man fri for med en elektrisk varmepude. Den har typisk tre til seks varmeindstillinger, og holder temperaturen indtil man slukker for den eller den løber tør for strøm. De fleste modeller er også udstyret med en autosluk funktion, hvilket gør at puden slukker efter 90 minutter, så den ikke bliver overophedet.

Mange af de nye puder er lavet i blødt og åndbart microfiber materiale, som gør meget behagelige at sidde eller ligge med i længere perioder.

Tænker du allerede nu på at købe en varmepude til den kommende periode, så bør du stærkt overveje at købe en elektrisk. Den koster lidt mere end en varmepude til mikroovn, men de mange ekstra funktionerne man får med den elektriske varmepuder er rigtig godt givet ud.   

Varmepuder i flere forskellige størrelser og former

En pude er ikke bare en pude, men kan være alt fra funktionel til æstetisk i alle mulige designs og materialer. Sådan er det ikke helt med varmepuder, men det er derhen af, dog i et noget begrænset omfang.

Beurer er en tysk varmepudeproducent og en af de allermest udbredte her i Danmark. De producerer overordnet set to typer af varmepuder i forskellige størrelser: den ene er forholdsvis flad og rektangulær, mens den anden er mere kvadratisk ligner til forveksling en normal sofapude. Alle modeller er udstyret med en fjernbetjening, hvorfra man kan indstille varmepuden til den temperatur og intensitet man ønsker. Blandt disse to er det hovedsageligt de to forme der holder dem adskilt.

Afhængig af hvor på kroppen du ønsker varmebehandling kan det være en fordel med den ene eller den anden  form. Den tykke varmepude har en rimelig fast form, som egner sig godt til ryg, mave og nakke, mens den flade pude passer godt til resten af kroppen. 

Varmepude til nakken - hvordan virker den?

Det kan være meget individuelt, hvordan varmepuden skal indstilles for at få det optimale ud af den. Der er dog alligevel nogle tommelfingerregler man kan tage udgangspunkt i. Her inddeler man kroppen i forhold til hvor følsomt det er overfor varme og justere indstillingerne efter det. De steder, hvor huden er tyndere på kroppen, er mest følsomme overfor varme, mens dem er lidt tykkere, og måske endda har lidt fedt på sig, godt kan klare lidt højere temperaturer og /eller mere intensitet.

Eftersom mange sidder ned mange timer i løbet af dagen på arbejde, er nakken blevet et udsat sted for mange typer af smerter. Det strækker sig fra ned mellem skulderbladene og op til baghovedet. Det kan være ømme nakkemuskler, lidt klemte nervebaner, stress, myoser ovs. Alle disse typer af nakkesmerter kan en varmepude gå ind og lindre smerten ved gennem en øget blodcirkulation og en “varme massering” af musklerne. Man indstiller varmepuden til det man finder behageligt ved at justere på temperaturen og intensiteten af varmen.   

Populære øvelser
Gør som 860000 andre og opret dig hos Holdsport