Player_slider

Træningsøvelser

Kettlebell: Effektiv træning med kettlebell

Kettlebell

Kettlebells er blevet et ultra populært stykke træningsudstyr, hvor du effektivt kan træne hele din krop! Med en kettlebell kan du sørge for at komme hele vejen rundt om kroppen, og det gælder ikke kun styrke. En kettlebell er et af de meste oplagte stykker træningsudstyr, som også bidrager kraftigt til at øge din stabilitet, koordination og udholdenhed! Det er derfor et super funktionelt og brugbart redskab, hvor du med få øvelser kan træne hele kroppen uden at skulle utallige timer i fitness centeret!

Du vil i mange tilfælde kunne nå rigtig langt med 10-15 minutters daglig træning, hvilket gør kettlebells meget attraktiv for de fleste! De fleste mennesker, der ikke får trænet, har oftest en begrænsende faktor, der hedder tid. Med en kettlebell kan du let og hurtigt sørge for at komme hele vejen rundt! 

Der er mange fordele forbundet med træning med kettlebells! Som nævnt er det et glimrende redskab til at træne både styrke, koordination og stabilitet. Derudover er de klassiske kettlebell-øvelser også meget funktionelle og kræver arbejde fra stort set alle de store muskelgrupper på én gang. På den måde arbejder du hele kroppen igennem med få øvelser. Derudover er det også god kredsløbstræning at bruge en kettlebell! Samtidig kan du finde kettlebells i forskellige størrelser og vægtklasser, så du kan tilpasse til lige netop dit styrkeniveau - og det er samtidig let at skabe progression i tingene, da du med garanti vil kunne gå et niveau op i vægt.

kettlebell


Allround træning med kettlebell!

En af de attraktive faktorer ved en kettlebell er, hvor fleksibel et redskab det er. Du har mulighed for at træne muskelgrupper isoleret, som du kender det fra træningscenteret, hvor garanteret har brugt tid på at træne arme, skuldre, bryst eller noget helt fjerde med almindelige håndvægte. Det kan du naturligvis også gøre med en kettlebell. Derudover er det også mulighed for at træne nogle mere funktionelle øvelser, og især her er kettlebell’en med brugbar! Der er mange forskellige sving-øvelser ved hjælp af kettlebell og andre fuldkropsøvelser, hvor du kan nå hele vejen rundt om kroppen!

Et andet element, der har været med til at gøre kettlebells populære, er, at en kettlebell er perfekt til at få ordnet træningen derhjemme! Hvis du er en af dem, der skal slæbe sig op af sofaen hver eneste gang for at komme ned at træne, er en kettlebell i hjemmet meget oplagt. Den fylder ikke særlig meget, du behøver kun dette ene redskab for at gennemføre en effektiv træning!

kettlebell


Valg af kettlebell

Det er naturligvis vigtigt, at du på forhånd kender til dit niveau og din styrke, inden du går ud og investerer i en kettlebell. Hvis du ikke på forhånd har kendskab til dette, vil det være en god idé at teste lidt forskelligt, så du hverken køber noget, der er for let eller for tungt. Hvis den er for let, vil din træning ikke være særlig effektiv - og hvis den er for tung øger du risikoen for skader, da du vil gå på kompromis med teknikken. Derfor skal du naturligvis vælge en kettlebell, der passer til dine behov og dit niveau!

Du kan købe forskellige sæt, så du kan sørge for, at du kan skabe progression i din træning. Derudover er det også vigtigt, at du kan variere vægten, for man er ikke lige stærk i alle øvelser. Dine ben er eksempelvis meget stærkere end dine arme (næsten med garanti!)

Kettlebells kan også købes i forskellige størrelser og forskellige materialer! Så hvis du drømmer om en mere tonet og sundere krop, så find den kettlebell, der passer til dig og dine behov! Du behøver ikke at være stærk fra starten af - alle skal starte et sted. Desuden er træning med kettlebell ikke mere avanceret end almindelige håndvægte.

Hvis du er blevet interesseret i at afprøve træning med kettlebells, så hop forbi Apuls! Her finder du en masse gode tilbud på kettlebells og præcis den eller det sæt, der passer perfekt til dine træningsbehov

Populære øvelser
Gør som 859000 andre og opret dig hos Holdsport