Player_slider

Træningsøvelser

Håndvægte: Det optimale træningsudstyr

Håndvægte er det vigtigste træningsredskab overhovedet, når snakken falder på styrketræning. Selvom du måske bedst kan lide at bruge maskinerne i træningscenteret, så har du uendelige muligheder, når du bruger håndvægte. Teknikken er for mange sværere, men bare rolig - du lærer det hurtigt! Når teknikken med håndvægtene er på plads, vil belønning også være større, end når du bruger maskinerne i fitnesscenteret. Hvis du ikke bryder dig om at gå i et center for at træne, er det også lettere at finde plads til vægtene i hjemmet, end det er at få gjort plads til de mange forskellige maskinerne, der er nødvendige for at få trænet hele kroppen. I denne artikel giver Holdsport dig alle fordelene ved håndvægte i samarbejde med Apuls, hvor du kan finde lige præcis det træningsudstyr, der passer til dine behov!

håndvægte

Håndvægte: Få det optimale ud af træningen

Når du styrketræner - og bare træner det ene eller det andet - er det vigtigt, at du føler, at du får det optimale udbytte ud af din træning. Det er selvfølgelig forskelligt fra person til person, og det er meget individuelt, hvad der er det optimale træningsudbytte. Men alle ønsker resultater, uanset om det er for at blive stærkere, slankere eller komme i bedre form. Håndvægte fås i mange forskellige varianter, i forskellig kvalitet og prisklasse. Du kan derfor let vælge præcis, hvad der passer dig og dine behov til styrketræningen.

Der er flere forskellige fordele ved at vælge håndvægte som dit primære træningsudstyr på grund af den alsidighed, som vægtene har - og som tidligere nævnt, er det let at have håndvægte i hjemmet!

Håndvægte kan fås i stort set alle vægtklasser. Uanset om du er meget stærk eller knapt så stærk, kan du finde den vægtklasse, der passer lige nøjagtigt til din styrke. Du kan finde håndvægte helt op til 60 kilo! Derudover findes der forskellige udgaver af håndvægte, som passer til dine træningsbehov uanset, om du er fokuseret på cardio eller rå styrketræning. Sidst men ikke mindst er håndvægte uden tvivl det mest alsidige træningsudstyr, og der er praktisk talt ikke en eneste muskelgruppe, du ikke kan træne med vægtene.

Håndvægte til nybegynderne

Hvis du er ny indenfor styrketræning, kan det være besværligt at finde de helt rigtige håndvægte, der dækker dine behov - måske også fordi du ikke er helt klar over, hvad dine behov egentlig er. Du kan til gengæld være sikker på, at du har muligheden for at give dig selv en omgang funktionel træning - samtidig med at du er praktisk i forhold til træningen i hjemmet.

Vil du i gang med at styrketræne, skal du selvfølgelig sørge for at give dig selv optimale betingelser for at kunne udvikle dig og opnå dine mål. Derfor er det også vigtigt, at du ikke kun har et sæt vægte. Det vil også være en god idé at købe nogle tungere vægte, end det du kan løfte lige nu. På den måde giver du dig selv muligheden for at udvikle dig og skabe progression i din træning. Hvis vægtene ikke progressivt bliver tungere, bliver du heller ikke stærkere. Derfor vil det i sammenhæng være smart for dig som nybegynder at købe enten justerbare vægte, hvor du kan øge vægten på din håndvægt eller vælge sæt-løsning, hvor du køber flere håndvægte på en gang.

håndvægte

Justerbare håndvægte: Et praktisk valg

Hvis du måske ikke tænker, at du har plads til 10 par håndvægte i hjemmet er de justerbare håndvægte den perfekte løsning. Der findes et væld af muligheder indenfor justerbare håndvægte. Med et par vægte, der kan justeres, kan du spare utrolig meget plads samtidig med, at du kan sikre muligheden for progression i din træning!

Når du som nybegynder skal i gang med styrketræning, er det svært at vide hvilken vægt, du skal bruge til de forskellige øvelserne. Også her er det naturligvis oplagt at vælge enten justerbare håndvægte eller et sæt af forskellige håndvægte, så du kan finde din styrke.

Der findes et par gode tommelfingerregler, hvis du ikke er så rutineret indenfor styrketræningen, hvis du skal have det maksimale ud af din træning.

  • Dine vægte er for lette for dig, hvis du kan tage mere end cirka 15 gentagelser
  • Dine vægte er for tunge for dig, hvis du kan tage mindre end 5 gentagelser
  • Dine vægte er ideelle for dig, hvis du kan tage mellem 6-14 gentagelser

Det er dog ikke den absolutte sandhed, da der kan være forskelle på folks mål og formål med træningen.

For nybegynderne vil det være fordelagtigt at gå efter nogle billige håndvægte i første omgang! Med et sæt billige håndvægte får du et produkt, der passer til dit niveau, hvor du stadig vil kunne udvikle dig og blive stærkere. På den måde risikerer du heller ikke at investere mange penge i et produkt, der ikke passer til dine behov. Du får nogle værdifulde erfaringer som nybegynder, hvis du vælger et billigt produkt i første omgang. Så kan du altid efterfølgende finde et bedre og dyrere produkt, når du er blevet klogere!

Populære øvelser
Gør som 873000 andre og opret dig hos Holdsport