Player_slider

Sport & Fashion | Find det det smarte tøj fra de store mærker

Paul Smith | Masser af farver og skjulte detaljer

indhold.svg
0017950_mens-naked-lade-blue-umbrealla-cufflinks_1024x1024.jpg

Den berømte britiske modedesigner Paul Smith, født d. 5 juli 1946, er den dag i dag manden bag et af verdens mest succesfulde tøjmærke, som han selv lægger navn til. Hans modefirma blev grundlagt i 1970 og har siden da udvidet sig til at blive forhandlet i over 70 lande, og kan findes i alt fra store lufthavne til store unikke Paul Smith butikker.  Hans egne butikker er anerkendt for deres unikke stil og indretning, hvor især flagskibsbutikken i Los Angeles er særlig kendt for sit design. En helt pink bygning med et diskret Paul Smith logo i hvid, og den ene væg malet med de ikoniske farverige striber, skaber et blikfang som indkapsler Paul Smiths kreative tanker og mod helt perfekt. 

På trods af den store succes lå det ikke altid i kortene at Paul Smith skulle ende med at arbejde i modebranchen. Som teenager var hans store ambition at blive professionel cykelrytter. Han forlod skolen som 15-årig, og fik arbejde på et tøjlager i Nottingham, mens han i sin fritid øvede sine færdigheder på cyklen. Han cyklede dagligt til og fra arbejde, indtil han som 17-årig kom ud for en alvorlig cykelulykke. Det sendte ham på hospitalet i knap 6 måneder, og satte en stopper for hans drøm om at blive professionel cykelrytter. I løbet af denne tid fik han besøg af venner, som åbnede hans øjne for kunst og modeverden. De mødtes efterfølgende på en pub, hvor snakken gik omkring store karakterer som Warhol, Kokoshka, Mondrian, David Bailey alt imens de lyttede til The Rolling Stones og Miles Davis. Siden da blev Paul Smith klar over, at han måtte være en del af denne verden.

P1010856_1024x1024.jpg

I 1970 åbnede Paul Smith sin første butik ”Vêtement Pour Homme” i Nottingham. Her solgte han allerede etablerede mærker, samt et lille udvalg han selv havde designet. Med aftenkurser hvor han lærte at skræddersy, og opbakning for sin kæreste Pauline der var uddannet indenfor mode, skabte han sin helt egen stil. I 1976 rejste Paul Smith til Paris for at fremvise sit design, en designlinje som fik netop navnet ”Paul Smith”. Herfra begyndte tingen at tage fart. I 1979 åbnede han sin første flagskibsbutik i London på Floral Street.  I 1984 åbnede han sin førte butik i Japans hovedstad Tokyo, efterfølgende er der kommet 165 butikker til i resten af Japan. I 1987 åbnede han sin første butik i New York på Fifth Avenue. I 1990 lancerede han en kollektion til drenge, og da der begyndte at dukke beretninger op omkring kvinder, der købte herrekollektionen i de små størrelser til eget brug, lancerede han en damekollektion i 1993. 

0026601_mens-slim-fit-polo-black-with-multi-logo_1024x1024.jpg

Det er nu over 40 år siden Paul Smith startede sig eget brand, og det har i den grad opnået global succes. Han har aldrig lagt skjul på at hans design indeholder masser af farver og skjulte detaljer. Det har altid været hans håb at skubbe mænd ud af deres komfortzone, og vise dem hvad god stil er. En skjorte kan sagtens indeholde nogle stærke farver og mønstre, uden at det skaber et feminint udtryk. Overbevise mænd om at slips og strømper ikke behøver at være sort og gråt, men at striber og polkaprikker bringer lidt kulør og godt humør ind i hverdagen. 

P1010973_1024x1024.jpg

Paul Smith er et luksuriøst mærke med personlighed, som kun handles i de bedste butikker og online shops. I Danmark finder du det bl.a. hos webshoppen Spreeglee.com – der udbyder et af de største udvalg i hele norden. Her kan du finde alt fra Skjorter, Poloer, T-Shirts, Sweatshirts samt et bredt udvalg af Sko. Står du og skal have fornyet garderoben, og er klar på flotte farver og mønstre men samtidig fastholder den gode stil, så er tøj eller sko fra Paul Smith helt sikkert det rigtige valg. Skynd dig ind forbi Spreeglee.com og se det flotte udvalg, det vil du bestemt ikke fortryde. Spreeglee er bl.a. starte af den rekordvindende racerkører Tom Kristensen, og forhandler en lang række af de største brands i verden.  

Populære artikler
Skærmbillede 2020-01-02 kl. 12.52.54.png Birkenstock | Fodtøj i verdensklasse

Læs historien om den kendte sandalproducent Birkenstock, og hvad der kendetegner brandet.

peak performance hættetrøje Peak Performance hættetrøje | Hoodie
Skærmbillede 2021-02-15 kl. 14.04.38.png Versace - En kongelig højhed for mode