Player_slider

Sport & Fashion | Find det det smarte tøj fra de store mærker

Birkenstock | Fodtøj i verdensklasse

indhold.svg
Skærmbillede 2020-01-02 kl. 13.02.25.png

Birkenstock er en familievirksomhed med forståelse for god kvalitet, fashion som kombineres til et stykke fodtøj som har fokus på at aflaste dine knæ, hofter og give dig sunde fødder. Birkenstock kan trække deres rødder helt tilbage til 1774, hvor Johann Adam Birkenstock først fungerede som skomager i en lokal kirke i Langen-Bergheim. 

Det var dog først mange år senere, i 1896 at foretagendet begyndte at tage fart rent kommercielt. På daværende tidspunkt begyndte Konrad Birkenstock, Johanns tip-oldebarn, at producere og sælge såle specifikt udviklet til fabrikation af sko, og i 1902 udviklede de den specielle fodformede sål vi kender i dag. Der skulle dog stadig gå et stykke tid inden sandalen kom til, og det var først i 1964 at Carl Birkenstock besluttede sig for at bygge sin egen sko rundt om den sål de havde opfundet mange år tidligere. 

Virksomheden som går 250 år tilbage har gennem generationer specialiseret sig i funktionelt fodtøj og sandaler i særdeleshed, og har desuden været med til at udgive flere forskellige publikationer om fodsundhed, hvilket i særdeleshed gør at man kan være helt sikker på at kan deres kram. Alle kollektioner af sandaler fra Birkenstock er fremstillet af flere forskellige håndværkere fra flere forskellige funktioner, og har tendenser og designs fra den officielle modescene.

Skærmbillede 2020-01-02 kl. 13.02.03.png

Birkenstock kom til USA, og andre steder internationalt i 1966. Dette startede da Amerikanske Margon Fraser var på besøg i Tyskland, og der forelskede sig i Birkenstocks produkter. Da hun kom hjem til USA igen skabte hun firmaet Birkenstock Footprint Sandals, Inc., som indtil 2007 var den eneste importør af Birkenstock produkter i USA. På det tidspunkt blev de opkøbt og absorberet af Birkenstock selv. 

Produktionen har hovedsæde i Tyskland hvor de har deres egne fabrikker. Det er blandt andet her at deres kendte fodseng, som blev officielt registreret i 1935, er opfundet. Fodsengen er den fodformede sål der giver en stor del af komforten i deres kerneprodukt. Fodsengen på en traditionel Birkenstock er lavet af fire forskellige lag der giver skoen sine unikke kvaliteter. Det først lag er den stødabsorberende sål som gør at man træer blødt på ethvert underlag. Dernæst kommer et lag af fibre lavet af den hurtigtvoksende jute-plante. Derefter et lag af kork som er det lag den fodformede trædepude udformes af. Endeligt fuldendes skoen med et blødt lag suede som giver en lækker kontaktflade for din fod. 

Skærmbillede 2020-01-02 kl. 13.02.16.png

Birkenstock bruger meget energi på at sørge for at deres sko er fremstillet af bæredygtige materialer. Det blev de anerkendt for i 2018 da firmaet vandt en pris fra PETA for at være det mest dyrevenlige sko-firma. 

Sandalerne ses hyppigt med en korksål, komplimenteret af forskellige former for naturlæder, ruskind eller imprægneret nubuck-læder. Hvilket par Birkenstock sandaler skal du eje denne sommer? 

For at give et lille indblik i Birkenstocks forskellige produkter kommer der her et par beskrivelser af nogle udvalgte Birkenstock sandaler så du får en idé om hvad du kan udstyre dig selv med.


Arizona

Arizona er en klassisk model fra 70’erne. Den bedst solgte type Birkenstock sandal som findes i flere variationer af naturlæder og ruskind. Denne sandal vil ændre dit syn på fodtøj allerede fra din første gåtur. Sandalerne fåes primært i naturlige farver så som beige, brun eller sort. Sandalernes lækre look gør at du både kan have dem på ud i verden, men samtidig er de komfortable nok til at give dig lyst til at gå med dem derhjemme. 


Zürich

Denne model kombinerer lethed, stabilitet og design i både ruskind og læder, og er populær hos både piger og mænd. Denne model er lukket i siderne med spænde, men åben på front og hæl for at give fødderne tilstrækkelig med luft. Komforten er i top på denne Zürich fra Birkenstock. 


Arizona

Denne klassiske badesandal er fremstillet i det lette materiale EVA. Det er et specielt materiale som er både lugtneutralt og miljøkontrolleret. Kunststoffet er desuden også stødabsorberende, vandfast og hudvenligt og dermed fremstillet til at være perfekt til brug på stranden, til wellness eller ved poolen. 

Montana

Montana er enkel, men alligevel detaljeret. Det japanske designlook på denne skokonstruktion, samt den særlige snøring giver et street look. Materialet er naturlæder i den bedste kvalitet med en korksål som ikke går på kompromis med dine fødders sundhed. 

Birkenstocks sandaler er så gode for dine fødder at de faktisk i mange år primært blev solgt i helsebutikker. Der var først i 80’erne at mere traditionelle tøj og sko-butikker åbnede øjnene op for Birkenstocks lækre kvaliteter, og efterfølgende begyndte deres produkter at blive tilgængelige i et større udvalg af butikker. 

Når alt kommer til alt burde intet hjem gå uden om et par birkenstock sandaler i sit sko sortiment. Birkenstock har formidabel komfort, kvalitet, funktion og design. De forskellige valgte bæredygtige materialer som bliver forvandlet til velvære for dine fødder. Du kan finde hele vores udvalg af fodtøj og sandaler fra Birkenstock her.