Klubhuset er blevet digitalt, og forældre er vilde med det

Fodboldsæsonen står for døren, men tiden med holdsedler og girokort er slut. Tjenesten Holdsport.dk har overtaget en stor del af de praktiske opgaver i landets klubhuse.

Klokken 16 går det løs. Det yngste barn skal hentes i børnehaven, fordi der er håndbold kort efter. En time senere skal den ældste afsted til fodbold, og hvordan er det nu lige med kampen i weekenden? Hvem skal køre, hvem vasker trøjer og har nogen husket drikkedunke?

I de kommende uger begynder fodboldsæsonen for alvor rundt omkring i de danske klubber. Hundredtusindvis af spillere i alle aldre skal på græs, landets mange frivillige skal i aktion og sammen med forældre i massevis få det hele til at hænge sammen.

150.000 forældre bruger tjeneste

Men det, der engang foregik manuelt ved brug af girokort, holdsedler og et væld af telefonopkald, er nu blevet fuldt digitaliseret. 

Holdsport.dk hedder den elektroniske tjeneste, som gør, at man med få fingerbevægelser på en smartphone kan sikre sig både overblik og let kommunikation. Og den bruger mere end 150.000 forældre til sportsglade børn i Danmark.

48-årige Christian Lundgaard Jensen er en af de mange brugere, der benytter Holdsports muligheder til at finde vej gennem den logistiske jungle.

- Jeg er selv holdleder på et oldboyshold, og samtidig spiller min søn på 11 år fodbold, så med træninger og kampe er der rigtig meget at holde styr på fortæller Christian Lundgaard Jensen.

I gamle dage ville der uge efter uge skulle koordineres via telefonopkald og holdsedler, men sådan er det ikke hjemme hos familien Lundgaard Jensen.

- Den tid, hvor vi havde sedler hængende på køkkenskabet, er forbi hos os. Det hele foregår på mobilen. Alle kampe og træninger hopper automatisk ind i kalenderen, så vi misser færre ting, og jeg føler, at vi er langt bedre informeret. Det er let at få et overblik over de to hold, som min søn og jeg er tilknyttet, mener han.

I Holdsports hovedkvarter i Aarhus er man ikke overrasket over den store efterspørgsel fra forældrenes side.

- Det var behovet for at lette administration af alt arbejdet omkring et klubhold, der gjorde, at jeg gik i gang med at udvikle Holdsport. Og vi har netop arbejdet meget med at gøre både vores app og vores website til et stærkt værktøj i en travl hverdag, fortæller Holdsports ejer og direktør Frank Bjergø.

10-dobling af brugertal

Det er mere end 10 år siden, at han selv programmerede de første versioner af Holdsport.

Over årene er tjenesten blevet udviklet markant med nye funktioner, så man i dag kan opkræve kontingent, holde styr på bødekasser, røde kort, kampprogrammer og endda oprette hjemmesider for hold og klubber.

Udviklingen har haft stor betydning for antallet af medlemmer. Alene de seneste fem år er der kommet 10 gange så mange medlemmer til, så man nu har rundet 330.000 fordelt på ca. 1.000 klubber. 

- Vi har efterhånden fået bygget så mange funktioner ind i Holdsport, at tjenesten reelt fungerer som en hjælpetræner eller et digitalt klubhus, der kan varetage alle funktioner på tværs af et hold eller en klub, siger Frank Bjergø.
Det hele kan styres via en app, så der er let adgang til værktøjet via telefonen.

Kan bruges på tværs af sportsgrene

Dermed har Holdsport for alvor været med til at digitalisere sportsverdenen, og selvom eksempelvis DBU har arbejdet på et modsvar til brug for fodboldspillere i unionens eget regi, så er det ikke noget, der bekymrer Frank Bjergø.

- Vores tilbud til udøverne og deres forældre er, at de kan bruge programmet på tværs af sportsgrene. I forbundene kigger man aldrig samlet, men kun i sin egen silo, forklarer Frank Bjergø.

Vi vil gerne udfordre DBU

Og netop det etablerede konkurrencesystem vil han gerne udfordre for at se, om idræt kan dyrkes på andre måder, end man ser det i dag. 

Det gælder eksempelvis inden for fodbold, hvor Holdsports nye stævne- og turneringsmodul gør det muligt ret enkelt at arrangere kampe.

 -DBU har i mange år siddet på turneringssporten. Det drejer sig måske om 10 kampe i efteråret og 10 kampe i foråret. Helt klassisk. Det et et system og et monopol, som vi vil gerne udfordre, fordi vi tror på, at det kan køres mere moderne og fleksibelt,” siger Frank Bjergø.

Han peger på, at kampe og turneringer ikke nødvendigvis skal arrangeres et halvt år forud af en arrangør, som skal have betaling for hvert tilmeldt hold, uanset om man kommer til at spille eller ej.

- I vores system kan du i princippet lave en turnering med fem hold fra lokalområdet, som møder hinanden på søndag. Det kræver ikke meget mere end nogle få indtastninger i vores system, siger han.

————————————————————————-

HOLDSPORT - Fortalt med 150 ord

Holdsport.dk er et digitalt klubhus, der giver medlemmer på tværs af sportsgrene mulighed for at holde styr på spillere, kalender, tilmelding til kampe, hjemmeside, bødekasser, kontingent og andet.

Selskabet er stiftet i 2004 af den nuværende ejer Frank Bjergø. Han havde en ide? om, at det måtte være muligt at lave et system, der kunne lette administrationen i sportsklubber.

Det lykkedes i en grad, så medlemstallet siden 2010 er 10-doblet i til i dag 330.000 spillere. Dertil kommer ca. 1.000 klubber og 48.000 hold.

I dag tilbyder Holdsport sine tjenester i otte lande. Senest har selskabet lanceret en platform på det enorme amerikanske marked. I udlandet går tjenesten under navnet SportMember.

Investorerne Rasmus Pedersen og Mads Pedersen har netop købt 25 pct. af Holdsport, og investeringen skal bruges på at sætte ekstra fart i udbredelsen af tjenesten. Målet er, at der skal være 500.000 brugere ved udgangen af 2017.

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner