Århusianer strøg til tops i App Store

Oprindeligt skrevet af: Niki Ranch Nielsen
Publiceret: 02 januar 2013 kl. 15.23
Oprindeligt udgivet af Aarhus Stiftidende

Iværksætteren bag holdsport.dk har ramt plet med et virtuelt klubhus til mobiltelefonen, hvor sportsudøvere og trænere kan holde styr på tropperne før, under og efter kampene.

Det fleste gode idéer udspringer af et praktisk problem.

Sådan var det også for den århusianske iværksætter Frank Bjergø, da han i 2004 spillede fodbold på hyggeniveau.

Som i så mange andre sportsklubber og minisamfund af glade amatørsportsudøvere kneb det med planlægningen og kommunikationen spillere og trænere imellem.

»Nogle gange mødte vi fem spillere til træning. Andre gange 13. Det var umuligt at koordinere noget som helst«, husker han.

Frank Bjergø bestemte sig for at løse problemet.

Dengang slog han sine folder på Københavns Universitet, hvor han forskede i samarbejde via netværk, og ph.d. projektet blev starten på en mindre revolution for koordinering af holdsport.

Kort efter blev hjemmesiden holdsport.dk født. Et gratis værktøj, der skulle gøre op med den bøvlede mail-kommunikation og forsimple koordineringen af aktiviteter i alle typer af holdsport via et avanceret kalender- og tilmeldigssystem.

Det virtuelle klubhus blev hurtigt en succes.

Sportsfolk strømmede ind på siden og oprettede hold- og spillerprofiler i vildskab.

I dag kan holdsport.dk med sine knap 100.000 registrerede brugere kalde sig for Danmarks største sociale sportsmedie. Og idémanden har bestemt ikke ligget på den lade side.

Siden lanceringen har nye features med jævne mellemrum set dagens lys, så brugerne i dag kan bruge siden som omfattende statistik-værtøj, der holder styr på mål, røde og gule kort, til opkrævning af kontingent, til at rundsende sms-påmindelser og meget andet.

»Det er kommet bag på mig, at behovet har været så stort. Men det er dejligt at blive bekræftet i, at vi har fat i noget rigtigt«, siger Frank Bjergø, der for et par år siden sagde sit job op for at koncentrere sig 100 procent om udviklingen af holdsport.dk.

I dag drives sitet således af bagmanden selv fra et kontorfællesskab i Skolegade, hvor han sammen med et par øvrige ildsjæle arbejder videre på konceptet.

Midt i december søsatte holdsport.dk så for første gang en applikation til smartphones, der indeholder en række af hjemmesidens basale funktioner.

»Det er noget, vores brugere har skreget på i årevis«, fortæller Frank Bjergø.

Men selvom en applikation syntes oplagt, havde end ikke ophavsmanden forudset den modtagelse, det lille mobil-program fik.

Cirka 2.000 personer downloadede app'en den allerførste dag og sendte holdsport.dk helt til tops i sportskategorien i Apples App-store.

»Det er helt vildt, når man tænker på, at app'en jo blot er samme koncept på en anden platform. Det kom som et stort chok, og jeg er stadig rystet over succesen«, siger Frank Bjergø.

I skrivende stund har cirka 3.000 personer hentet applikationen, og Frank Bjergø og hans kammersjukker arbejder på højtryk på den næste version, der kommer til at indeholde endnu flere features.

I mellemtiden er de helt store organisationer og sponsorer på den danske sportsscene begyndt at vise interesse for holdsport.dk.

Frank Bjergø har blandt andet indgået sponsoraftaler med Carlsberg, Danske Spil og mobilselskabet Call Me.

Og han er da heller ikke bleg for at melde offensivt ud for 2013:

»Vi regner med at nå 200.000 brugere«, siger han.


Link til den oprindelige artikel:
https://stiften.dk/aarhus/AArhusianer-stroeg-til-to...

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner