Player_slider

Outdoor

8848 - Vintertøj til både herrer og damer

Bag om 8848 altitude

8848 Altitude er en virksomhed, der på trods af sin relativt korte historie, er blevet et af de førende mærker inden for outdoor tøj. 8848 altitude blev startet i 1990, efter den første succesfulde svenske ekspedition til toppen af Mount Everest. Det er også herfra navnet kommer. Efter ekspeditionen besluttede designteamet bag tøjforberedelserne sig for at videreudvikle på den passion og innovation, som de havde lagt i tøjet og startede 8848 Altitude.

Siden da har mærket stået for konstant udvikling med bæredygtighed og miljøansvar i tankerne og i produkterne. Nye teknologier testes og bruges for at finde nye og bedre produktionsmetoder med minimal indflydelse på klimaaftrykket.

Indenfor kerneområderne ski, mountainbike og hiking leverer 8848 Altitude outdoor tøjkollektioner til forskellige formål. Tøjet passer til familieudflugter i naturen, diverse sportsaktiviteter og professionelle bjergbestigninger. 8848 altitude udholder samtlige vejrforhold i alle hjørner af verden.

Uanset hvad det måtte bruges til, så har hvert nyt tøj fra 8848 sit eget mål - at bringe noget nyt til kollektionen, noget der er smartere, lettere og forbedret. Viljen til konstant at vil gøre det bedre end igår, er en af de kvaliteter der har gjort brandet til det, det er i dag.


8848 og bæredygtighed

Teamet bag brandet har fra start været meget opmærksomme på bæredygtighed og miljøbevidsthed i alle led af værdikæden. Produktion og salg skal og bliver gjort på baggrund af et klimamæssigt og socialt ansvar. Det sikrer og signalerer de ved at være medlem af Chemical Group og have certifikater som Bluesign og Oeko-tex 100. Bluesign er en uafhængig international kontrolinstans specialiseret i miljørigtig tekstilfremstilling, og Oeko-tex 100 er en forkortelse for International Association for Research and Testing in the Field of Textile and Leather Ecology, hvis formål er at udvikle og teste miljøvenlige kemikalier til brug i tekstilindustrien. 8848 altitude har flere certificeringer med hensyn til genanvendeligt materiale, som er brugt til at fremstille deres produkter, hvilket man kan læse mere om på deres hjemmeside. Derudover kræver virksomheden rapporter fra deres leverandører, som viser hvilke arbejds- og lønforhold deres ansatte arbejder under. Det skal sikre at deres produkter bliver produceret på en socialt ansvarlig måde.

Alle disse tiltag er altså noget man køber med, når man investerer i tøj fra 8848 altitude.    


Vintertøj til enhver højdemeter

At 8848 altitude blev undfanget på klodens højeste punkt er ingen tilfældighed. Der er højt til loftet i virksomheden og at slå igennem i tøjbranchen er en hæsblæsende ekspedition i sig selv. Den ultra skarpe konkurrence i branchen har holdt produktionsomkostninger i bund i årevis, og det har indtil for nylig været utænkeligt at der skulle være plads i budgettet til miljø- og socialt ansvarlige produktionsomkostninger. Men tiderne skifter; forbrugerne er blevet meget mere miljøbevidste i deres forbrug og den teknologiske udvikling har gjort det meget billigere at producere varer af blandt andet genanvendeligt materiale og energibesparende produktionsprocesser. Disse udviklinger og en stærk vilje har gjort det muligt for 8848 altitude at producere deres produkter til en konkurrencedygtig pris.

Deres kollektioner hører ind under vinter- og outdoorkategorien, men har flere anvendelsesmuligheder når det kommer til fritid og sport. Deres udvalg består hovedsageligt af overtøj, men de laver også polo skjorter, hoodies og shorts. Overtøjet er langt det vigtigste for dem, og det er her de laver produkter, som kan bruges til lidt af hvert. Skisport, snowboarding, hiking og bjergbestigning er bare nogle af de sportsgrene hvor mærket er blevet utrolig populært. Derudover er det også blevet et hit hos aktive friluftsmennesker, som godt kan lide at opholde sig i naturen selvom det er koldt. Det kan være til vandreture i skoven eller en udflugt til familiens hytte oppe i fjeldene, eller andre steder hvor man har brug for at være ordentligt klædt på for at holde varmen. 8848 altitude er kvalitets overtøj som man kender det fra Sverige, plus det er produceret miljørigtigt og socialt ansvarligt.

8848 - hvor der er vilje er der vej

Hvordan kan virksomheden producere deres produkter til konkurrencedygtige priser, når de bruger så mange resurser på at være miljørigtige? Det kan der være flere årsager til, og de førnævnte udviklinger i teknologien og folks købsadfærd har spillet en kæmpe rolle for at det har kunnet lade sig gøre. Det kræver også at som virksomhed brænder for det, og det er helt tydeligt at bæredygtig produktion betyder en hel del for 8848 altitude. Der er ikke bare et PR-stunt eller et spørgsmål om markedsføring. Det er en af de grundsten som virksomheden er bygget på og en stor del af deres identitet. Når man elsker naturen vil man også gøre sit for at passe på den. Den indstilling betyder mere for dem, end et voksende overskud på bundlinjen. Selvfølgelig vil virksomheden gerne tjene penge. Men der skal være balance mellem økonomisk vækst og biovækst. 8848 altitude udviser hvad man på godt gammelt dansk kalder mådehold. Det er slut med den skruppelløse og endeløse profitjagt. For dem er det vigtigere at passe på den natur vi har, så længe vi har den.

Populære artikler
duffelbag Duffelbag fra Asivik | Praktisk taske til sport og fritid

Er det på tide at skifte den gamle sportstaske ud? Holdsport har kigget på en lækker duffelbag fra Asivik

skihjelm-skibriller Skihjelm og skibriller: Bliv klar til ferien

Det er væsentligt at finde den rigtige skihjelm og skibriller - både i pasform og i stil - når du skal på vint…

b9451c00-ec79-4213-923a-513c95175185_1_3.jpeg Løbehjul: Køretøjet til alle aldre

Elsker du det legendariske løbehjul? Læs mere om dem her

Gør som 1049000 andre og opret dig hos Holdsport