Player_slider

Outdoor

Trick løbehjul | Den store guide

indhold.svg

Vi har her hos Holdsport tidligere stillet skarpt på løbehjul. Løbehjulet er et meget populært køretøj, og vi vil i denne omgang kigge nærmere på trick løbehjulet, som er den mest robuste udgave af de forskellige former for løbehjul. Det betyder som oftest også, at det ikke er muligt at pakke det sammen og transportere rundt, men det kan til gengæld en hel masse andre ting. Holdsport bringer denne artikel i samarbejde med Mills.dk, og vi vil forsøge at fortælle alt om trick løbehjul.

Trick løbehjulets oprindelse

Et trick løbehjul er en udspringer af det helt almindelige løbehjul, som mange af os kender. De blev brugt til at lave stunts og tricks med, men man fandt hurtigt ud af, at det kunne den form for løbehjul ikke holde til. Der var brug for en mere robust model, som kunne holde til den form for kørsel, og her blev trick løbehjulet skabt. De mest typiske skader, som et almindeligt løbehjul oplevede ved tricks, var knækket styr, knækkede hjul, bøjede håndtag og skæve bremser. Det fik producenterne til at skabe et mere robust stel, som kunne holde til en noget større belastning. Det har man oftest udviklet ved hjælp af et avanceret compression system og et stærkere stel, som oftest vejer lidt mere end et almindeligt løbehjulsstel.

tempish_wel_junior_tricks_l_behjul.jpg

Det er meget vigtigt for producenterne at være kreative indenfor komponenter til trick løbehjul, da man som udgangspunkt helst vil have det lettest mulige løbehjul til at lave tricks på. Derfor er producenterne meget innovative omkring komponenterne til disse trick løbehjul, hvor det handler om at skabe de mest robuste elementer i det lettest mulige materiale. Det betyder derfor også, at man kan se enkelte komponenter, som koster mere end hele løbehjul. De dyrere trick løbehjul udvikles ofte med en af compression systemerne SCS, ICS eller HIC. 3 forskellige systemer, som alle gør styremekanismen bedre samt sløret mindre.

Komplet eller custom trick løbehjul?

Når du skal ud og anskaffe et trickløbehjul, så er der flere ting at tage stilling til. Den første meget væsentlige ting at tage stilling til er, hvorvidt du vil samle dit eget custom løbehjul, hvor du selv kan gå ind og vælge alle dele, eller om du vil købe et færdigsamlet løbehjul. Det færdigsamlede trick løbehjul kan være en god beslutning for brugeren, som måske ikke har så meget erfaring med trick løbehjul. Bestemmer du dig for at kaste dig ud i at bygge et custom trick løbehjul, så får du selvfølgelig nogle flere muligheder. Dog er det vigtigt at være opmærksom på, at ikke alle dele passer sammen, så derfor er det vigtigt at være opmærksom på, hvilke dele der passer sammen. Derudover findes der letvægtsdele, som ikke har den samme holdbarhed som de normale, lidt tungere dele.

Beslutter du dig for at kaste dig ud i et custom løbehjul, så er der her et lille overblik over, hvilke dele du skal bruge til dit nye trick løbehjul: 

Dele til dit trick løbehjul
 • 1 Deck
 • 1 Fork 
 • 1 Bar
 • 1 Headset 
 • 1 Compression system 
 • 1 Sæt håndtag 
 • 1 Clamp 
 • 1 Grip tape 
 • 2 Hjul 
 • 4 Kuglelejer
 • 2 Spacer

Med disse dele kan det være en fordel at benytte sig af samme mærke og matchende dimensioner, så du er sikker på at dine dele passer sammen. Det kan være et stort projekt at skulle samle sit eget custom løbehjul, hvis du ikke har nogen erfaring med det, og er du nybegynder kan et komplet trick løbehjul derfor være den bedste løsning for dig.

39306215192_24f1cd6b9d_o.jpg

Trick løbehjulet: Til alle anledninger

Trick løbehjulet er det eneste løbehjul, som du med sikkerhed kan bruge til alle anledninger. Om du er på vej i skole eller på vej ned til den lokale skate park for at lave tricks på løbehjulet, så er du helt sikker på, at dit trick løbehjul kan klare det hele. Du får måske ikke en lige så god køreoplevelse med de mindre hjul, men et trick løbehjul er det eneste løbehjul, som er rustet til både at transportere dig fra A til B og samtidig klare et hop over kantstenen på vejen. Skal du ud og kigge anskaffe dig et trick løbehjul, så anbefaler vi at tage et kig ind hos Mills.dk! Her kan du finde både de komplette løbehjul, som er klar til en tur i parken, og delene til dit helt eget custom løbehjul. Mills sørger for et løbehjul til enhver smag. 

Læs en af Holdsports andre artikler:

Løbehjul 

Inliners Rulleskøjter

Side-by-side rulleskøjter

Sportstøj fra NICO