Skitøj til skiferien - op på pisten igen


Så er det igen blevet den tid på året, som rigtig mange danskere har set frem til. Væk fra flade Danmark og nord eller sydpå til snedækkede bjergkæder som ligner hvide elefanter. Det bliver nærmest mytologisk når man forlader pandekagelandskabet og begiver sig langt op over sine tilvante højdemeter og skal vende sig til 3-dimensionelle horisonter. Det vækker eventyrlysten hos enhver skisport interesseret. En forudsætning for et lykkeligt eventyr er at man klædt ordentligt på til vind, vejr og pister. Godt og billigt skitøj holder dig varm og giver dig en god bevægelighed, selvom man har 3 lag på, så man kommer helskindet ned af bjerge og bakker. Hjem-ud-hjem og ned-op-ned; det er rejse, der kræver noget mere oppakning end en tur sydpå under varme himmelstrøg. Skitøj og skiudstyr skal nærmest vakuumpakkes, hvis der også skal være plads lasagnen, børnene, partneren og hvem der nu ellers skal med på eventyr.

ski-bjerg

Skitøj til hele familien Danmark

Skientusiaster og rutinerede skiløbere har som regel meget godt styr på hvordan man klæder sig på, når man skal ud på løjpen. Er det derimod ens første tur op på de hvide bjerge, kan det være meget svært at vide helt præcist hvad man skal have med. både på grund af vejret, men også i forhold til hvor mange penge man har lyst til at bruge på skitøj og udstyr. Et godt råd man kan bruge til hele familien er at købe skitøj som også kan bruges som vintertøj, ikke kun for at holde et budget, men også i tilfælde af at skiferie skulle vise sig ikke at være noget for én alligevel. Skiundertøj, skijakker og -bukser er altsammen noget, som man kan finde, der også kan være meget vintertøjsagtigt, så man faktisk ikke kan se forskel. Derudover er det også en god idé at tænke og købe praktisk. Der skal være plads til pung, mobil, liftkort, handsker, ekstra tøj, solcreme ovs. Derfor er det fordelagtigt med nogle gode store lommer, der også kan holde dine ting tørre i tilfælde af du ryger en tur i sneen.

Er man derimod helt sikker på at skiferien bliver en fast tradition, kan man med fordel investere i noget fuldbyrdet skitøj og udstyr i opsigtsvækkende farver, så man virkelig får øje på én, når man suser ned af pisten.    

Mænds skitøj - Sneleopard eller den isolerede snemand

Det er klæderne, der skaber manden, som det engelske ordsprog siger. Det kan der være noget om, også når det kommer til skitøj. Når man sidder med sin fad på den store terrasse ved foden af bjerget, kan der godt gå sport i at kigge på de mange forskellige silhuetter som kommer susende ned mod én - nogle mere elegante end andre. Meget af det afhænger selvfølgelig af ens evner på plankefødder, men ens skitøj spiller også en rolle i forhold til stil og bevægelighed. Deres findes et utal af skimærker, og om man sværger til det ene eller det andet handler i sidste ende om god markedsføring. Ens stil handler også om man er taget på skiferie som brunstig ungkarl eller søvndepriveret familiefar. Der er nogle som farer ned bakken med ungdommens vovemod, mens andre mere ser ud til at nyde lyden af den nyfaldne snes sprøde friktion mod ens glidende ski, som en frihedens hymne. Om man er den ene eller den anden, så findes der skitøj til begge og dem imellem. 

skitøj-herre

Kvinders skitøj - Skøjteprinsesse eller bambi på glatis

Ski og skitøj bruger man ikke på isen og stereotype kønsprædikater er ved at blive gammelt - bevares. Men pt. er der i sportens verden stadig plads til gammeldags humor, også indenfor skisportsverdenen hvor der er snefnug nok i forvejen. I hvert fald i noget tid endnu. Ligesom hos mænd tegner sig der et omrids af en skikkelse på vej ned ad pisten, og der er selvfølgelig også nogen her, som har mere styr på det end andre. Mange skitøjsmærker findes både til mænd og kvinder, men der er også mærker som går mere specifikt efter at ramme det ene eller andet køn. Med sine blomstrede mønstre og sprælske farver er det tydeligt at mærket Kari Traa henvender sig til en bestemt målgruppe, som godt kan lide lidt ekstra kulør på tilværelsen. Her er det ikke kun salt og peber der er på krydderihylden.

Det giver selvfølge mest mening hvis man tillægger føromtalte ordsprog over på kvinde også - der er klæderne, der skaber kvinden. Vil man have så lidt polstring på som muligt når man står på ski, eller er man lidt usikker på fødderne, vil man måske hellere være så beskyttet som muligt.

skitøj-kari-traa

Andre praktiske overvejelser omkring skitøj

Der er nogle universelle fysiologiske hensyn man kan blive nødt til at tage hensyn til, når man vælger skitøj uanset om man er kvinde eller mand. Selvsagt handler det meget om hvor god man er til at holde varmen og modstå kulden. Skal man på skiferie i Norge er det som regel koldere end at tage på skiferie i Østrig, og alt afhængig af temperaturen og sin egen modstandsstyrke kan det være man skal have to eller tre lag skitøj på.

Når det kommer til skiundertøj, kan det være en fordel at finder noget som transporterer sveden væk fra kroppen, hvis man ved det kan blive et problem. Har man ikke problemer med meget sved, kan man gå efter en skiundertrøje som er mere isolerende.

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner