Rulleskøjter: Find dine de perfekte rulleskøjter til dig!

indhold.svg

Rulleskøjter: Find rullerskøjterne der passer dine behov!

Rulleskøjter er super god underholdning for alle - ung eller gammel! Samtidig findes der mange forskellige rulleskøjter, så der findes med garanti også et par rulleskøjter, der passer til lige netop dine behov. Uanset om du skal ud og køre stærkt på et par rulleskøjter, du skal danse disco-dans eller ud og fyre den af på ramperne, ja - så findes der et par rulleskøjter, der passer dig! Før du vælger dine rulleskøjter, skal du selvfølgelig kende til de forskellige fordele og ulemper vil de forskellige typer af rulleskøjter. Ellers kan du ende med at vælge par, der slet ikke opfylder dine behov. 

Især her i sommervejret er et par rulleskøjter jo nærmest et must-have. Det findes næppe noget, der er bedre! Samtidig med at det er super sjovt at stå på rulleskøjter, kan du tilmed også få en god gang motion ud af sådan en tur på et par gode rulleskøjter! Når du kombinerer frisk luft og god motion på rullerskøjterne kan man ikke andet end blive glad. På den måde kan du opnå timevis af fantastisk underholdning og få det bedste ud af en tur på rulleskøjterne. 

rulleskøjter

Hvilken type rulleskøjter skal jeg vælge?

Når du skal ud og vælge hvilke rulleskøjter, du har lyst til at købe, skal du selvfølgelig kender til de forskellige slags. Der findes mange forskellige typer af rulleskøjter, og derfor er det vigtigt at få et overblik over typerne. De fleste mennesker kender til de helt klassiske navne: inliners og side-by-side rulleskøjter, som er de to hoved-kategorier af rulleskøjter - men de inddeles i flere forskellige typer. De andre typer af rulleskøjter er blandt andet speed skates, aggressive skate, free skates og derby skates. 

 

Inliners: De forskellige inliners rulleskøjter

Helt generelt kendetegnes inliners rulleskøjter ved at have 3 eller 4 hjul på linje lige under skøjten. Denne type af rulleskøjter er den, hvor du kan opnå den højeste fart. Blandt inliners rulleskøjter finder du speed skates, aggressive skates og free skates. 

 

Fitness inliners

Fitness inliners er en anderledes og underholdende måde at forbrænde kalorier og nyde den friske luft! Derudover er det en super god måde at tilbringe tid med med venner og familie. En god tur på et par fitness inliners kan også være ret smart, hvis du leder efter en motionsform, som ikke belaster din led. Når du eksempelvis løber en tur, kan det være hårdt for ankler og knæ - men det undgår du fuldstændig på et par rulleskøjter. De glidende bevægelser sørger for, at du ikke får ondt i knæene, som du kan få af de mange stød op gennem kroppen, når du løber en tur.

 

Speed skates

Som navnet antyder er speed rulleskøjter skabt til at få dig til at køre så hurtigt som overhovedet muligt. Det betyder, at du går på kompromis med komforten, når du vælger speed skates. Hvis du vælger sådan et par, tilvælger du ydeevne! Speed skates er skabt til, at optimalt set skal kun generere så meget fart og power, som overhovedet muligt - hver gang. Speed rulleskøjterne er et oplagt valg, hvis du kunne tænke dig at køre konkurrencer - eller bare om kap mod dine venner! 

 

Aggressive rulleskøjter

Hvis du er typen, der skal ud og lave fede tricks, køre på ramper eller lave stunts rundt omkring i byen, så er aggressive skates lige noget for dig! Et par aggressive rulleskøjter er for de erfarne. Med et par aggressive skates får du en meget tætsiddende pasform, hvilket gør den optimal til tricks. Agressive rulleskøjter er samtidig skabt til at beskytte foden, så du ikke slår dig, hvis tricket skulle fejle. Støvlerne er hårde, tunge og faste. Hjulene på de aggressive rulleskøjter er som regel mindre end normalt, hvilket også betyder, at du ikke kan opnå samme fart som på andre inliners. Støvlerne ses derfor tit i et stort, hårdt design. for at sikre den maksimale beskyttelse når du vil kaste dig ud i ekstreme tricks på rulleskøjter.

 

Free skates

Free skates er en bredere kategori, hvor du finder inliners til flere forskellige formål. Deres kendetegn er, at hjulene er mellemstore og tætsiddende. Derudover har de også en hård støvle som aggressive skates, hvis du vil bruge disse rulleskøjter til lidt tricks. Nogle freeskates har ekstra store hjul i midten, for at gøre det nemt at vende rundt meget hurtigt, og det gør dem blandt andet velegnet til slalom og hurtige retningsskift!

 

Side-by-side rulleskøjter

Side-by-side rulleskøjterne vækker garanteret en masse minder hos det lidt ældre publikum. Den lækre retro-stil er blevet utrolig populær igen. Side-by-side rulleskøjterne kendetegnes selvfølgelig ved at hjulene, i modsætning til inliners, er placeret i par - 2 og 2 ved siden af hinanden. Det giver en god stabilitet og gør det let for dig at holde balancen. Det gør dem velegnede til børn og nybegynderne. Det gør det også til en god rulleskøjte at bruge til længere ture og som transportmiddel.

 

rulleskøjter

Derby rulleskøjter

Roller derby rulleskøjter er side-by-side rulleskøjter med lav støvle. Den lave støvle gør, at du ikke får meget ankelstøtte, men til gengæld meget fleksibilitet. Roller derby rulleskøjter har en støvle, der er lavet enten af læder, kunstlæder eller nylon. Stelet er af nylon eller aluminium. Rulleskøjter af denne type er generelt velegnede til derby, men også til dans, jam art og fitness.


 

 

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner