Løbehjul: Køretøjet til alle aldre

indhold.svg

Løbehjulet er virkelig på vej frem igen. Det har virkelig fået en ny storhedstid, og det er ikke kun for børn, men også for teenagere og voksne, som virkelig har fået øjnene op for løbehjulet som transportmidlet. Det betyder også, at du sandsynligvis læser det her af en grund. Verdenen med løbehjul kan godt være svær at finde rundt i, men bare rolig – vi hjælper dig igennem, når du skal vælge et løbehjul!

Der er flere ting du skal være opmærksom på, når du skal vælge et løbehjul. Der er forskellige typer af løbehjul, som passer til, hvordan det skal bruges. Det vil vi prøve at forklare lidt mere om i samarbejde med Mills. Vi giver dig en komplet guide til når du skal vælge løbehjul og fortæller dig, hvorfor de er så lækre!

De tre typer 

Som sagt tidligere, så skal du være bevidst om, hvad løbehjulet skal bruges til når du er på udkig. Der er 3 forskellige arketyper, som har nogle forskellige kvaliteter, som passer til brugerens ønske

Trickløbehjul

b9451c00-ec79-4213-923a-513c95175185_1_3.jpeg

Den mest robuste og populære model! Trickløbehjulet er løbehjulet, som kan bruges til det hele. Løbehjulet er designet til at kunne holde til en tur i bymiljøet og skateparken. Denne type løbehjul kan virkelig holde til at komme i ilden, her skal du ikke være bange for at en kantsten ødelægger dit trickløbehjul. Denne type løbehjul kan fås i mange forskellige designs. De findes i både færdigsamlede modeller, men der er rigtig store muligheder for at sammensætte dit løbehjul efter lige præcis din smag med denne type. Der er rigtig mange custom parts, som kan sammensættes efter smag og behag!

Typisk for trickløbehjulet er det også, at det ikke er lige så hurtigt at køre på. De små hjul, som der altid er på trickløbehjulet gør, at det ikke altid går lige så stærkt, som det måske vil gøre med lidt større hjul. Du kan dog være sikker på, at den trickløbehjulet holder til at let og tricks på villavejen og i skateparken. Intet holder evigt, men denne form for løbehjul sikrer dig en længere levetid, hvis den skal bruges til mere end bare at komme frem og tilbage.

Transportløbehjul

Transportløbehjulet er til dig, som i højt tempo skal fra A til B. Det der kendetegner transportløbehjulet frem for de andre kategorier, er de store hjul. De forstørrede hjul er bygget til at give dit løbehjul en højere fart. De er samtidig også bedre rustet til at klare ujævnheder i f.eks. asfalt, og det er virkelig noget som gør din oplevelse på vejene i byer bedre. Meget bedre! Det betyder dog også, at disse løbehjul på ingen måde er rustet til at lave nogen former for tricks. Det er ikke et løbehjul du skal tage med i den lokale skatepark og prøve af på rampen, for det kan den ikke holde til. De er typisk også mulige at klappe sammen, og dermed også meget nemme at transportere rundt i en lille udgave.

mack-fox-musicfox-1162500-unsplash.jpg

Begynderen (Til børn)

Denne type løbehjul er den model, som kan fås i lidt forskellige afskygninger. Det typiske kendetegn for denne form for løbehjul er størrelsen på hjulene, som er mindre end på transportløbehjulet, men stadig lidt større end på den sidste type løbehjul, trickmodellen. Denne type løbehjul er blevet genopfundet i slutningen af 1990’erne, hvor der kom en ny type aluminiumløbehjul, som kan klappes sammen og generelt er mere praktiske. Den her type løbehjul er heller ikke egnet til tricks ligesom transportmodellen. Denne type løbehjul minder i mange tilfælde om transportmodellen, men er som regel lidt billigere.

Der er også en anden god grund til, at den her bliver kaldt begynderen. Det her er typisk det første løbehjul, som man vil erhverve. Denne type løbehjul kan nemlig også findes med 3 hjul, så selv de yngste børn kan være med. Løbehjulet er et fantastisk redskab til at udvikle børnene motorisk og træne deres balance samt koordination.

Hvad skal du så vælge?

scooting-501602_1920.jpg

Nu har du forhåbentlig en idé om, hvad der passer til dig behov. Denne guide skulle gerne hjælpe dig med at vælge det løbehjul, som passer til dit behov. For hvem husker ikke den fantastiske følelse af at lege rundt på et løbehjul? Det bør alle få lov at opleve!

Når du skal ud og kigge på løbehjul, så tag et kig hos Mills.dk! Her finder du et fantastisk udvalg af både løbehjul der er klar til at gå direkte på vejen, men ikke mindst et kæmpe udvalg af dele til at customize dit eget løbehjul. Her kan du sammensætte et løbehjul til enhver smag. 

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner