Player_slider

Løb

Løbebånd | Træn på dit helt eget løbebånd

Løbebånd: Træning med mange muligheder

Løb er en af de bedste motionsformer til at holde kroppen i gang. Til gengæld er det ikke altid, at alle har lyst til at bevæge sig ud i det kolde vintervejr til en frisk løbetur, og derfor findes der selvfølgelig et alternativ: et løbebånd! Løbebåndet er en af de mest brugte træningsmaskiner, da den appellerer til en bred målgruppe. Uanset om du skal bruge et løbebånd til genoptræning, motionsløb eller intervaltræning kan løbebåndet klare denne opgave. Da behovene er meget forskellige, findes der også et utal af forskellige varianter af løbebånd, så det kan passe til lige netop dig! Der findes mange fordele ved at vælge træningsmaskinen - og derfor bringer Holdsport dig en guide til, hvorfor du skal vælge netop et løbebånd i samarbejde med Apuls, hvor du kan finde det perfekte løbebånd, der dækker alle dine behov.

Alle kender situationen: du kommer træt hjem fra arbejde eller skole, og du smider dig i sofaen. Det virker som nærmest en umulig opgave at få dig selv trukket op igen og skulle ud i kulden for at komme ned i fitnesscentret eller ud på din løbeturen. Hvorfor ikke bare træne hjemme? Med et løbebånd i hjemmet kan du hurtigt få overstået dagens daglige tur - og du kan tilpasse din træning lige præcis, så den passer til dine behov.

løbebånd

Kontrol over intensiteten!

Du kender garanteret problemet, hvis du ikke er en rutineret løber. Mange kan have problemer med at holde intensiteten på løbeturen, og hvis du har lagt for hårdt ud, kan du ende med at falde i tempoet. På løbebåndet holder du tempoet og intensitet, og det er perfekt, hvis du ønsker at give din løbetræning et hak opad. Her kan du få sat fart i stænger ved at sætte farten lidt op og på denne måde presse dig lidt ekstra. Du har selvfølgelig også mulighed for at tage en rask morgengåtur, mens du lytter til musik eller følger med i nyheder. Kontrollen er fuldstændig i dine hænder.

løbebånd

Målret din træning og bliv bedre!

Du sætter din fart, og denne fart bliver fastholdt lige indtil, du skifter. Det lyder måske præcis ligesom løb udenfor, men det er det ikke. På løbebåndet får du et fuldt overblik over fart og distance på, så du kan følge med i din udvikling. Selvom det måske lyder som en lille ting, er det en stor motivationsfaktor og kan få dig til at holde fast i din træning! Så hvis du måske kunne holde en vis fart i 5 minutter sidste gang, kan du måske holde farten i 5 minutter og 30 sekunder næste gang. Sæt dig et mål hver eneste gang, inden du stiger på løbebåndet. Du vil lynhurtigt kunne mærke, at løbeturen bliver sjovere - men det er vigtigt at være realistisk, ellers kan du ødelægge det positive flow. Der er ingen, der forbedrer sig markant hver eneste træning. Hvis du målretter træning og sætter nye mål, kan du motivere dig selv og gøre træningen sjovere. Hver eneste lille sejr tæller!

løbebånd

Variation af din træning

Som tidligere nævnt findes der et væld af muligheder, hvis du skal vælge et løbebånd. Der findes varianter, som har mulighed for at skrue hastigheden helt i vejret, lave hældning eller indtaste et forudbestemt træningsprogram. Et andet vigtigt tip til løb på båndet er variation. Der er en tendens til, at løbere finder den monotone løbetur på båndet for ensformig - men det er der heldigvis masser råd for! Tag en kort, hurtig tur med høj intensitet, tag en lang, langsommere tur. Hvis du vælger et løbebånd, hvor du også kan styre hældningen, kan du løbe ‘bakkeløb’, og hvis tempoet kan skrues i vejret, kan du lege med tempoet og variere tempoet gennem hele din løbetur. Her er det kun fantasien, der sætter begrænsninger. I denne sammenhæng bliver vi selvfølgelig også nødt til at snakke om intervaltræning, hvor løbebåndet kan være et fantastisk værktøj. Selvom du bliver træt, du kan mærke mælkesyren, og du hiver efter vejret, fortsætter båndet. Det kan være utrolig svært at gøre på egen hånd i det fri, hvis du ikke er rutineret løber. En hård, men meget givende disciplin, hvis du gerne vil blive bedre. Det skal naturligvis også lige nævnes, at du ikke skal presse dig selv, så du falder af båndet!

Find et løbebånd hos Apuls

Hvis du er blevet fristet af træning på et løbebånd, finder du hos Apuls et bredt udvalg! Her er der muligvis for at få dækket dine behov. Få sparket din træning i gang for alvor og udnyt alle de fantastiske muligheder, der ligger og venter på dig.

Populære artikler
nike-zoom-fly-flyknit Nike Zoom Fly: Flyknit | Find de bedste priser på Nike Zoom Fly!

Den nye Nike Zoom Fly Flyknit er en fantastisk løbesko! 

sportstøj JAKO Sportstøj | Kvalitetstøj til sport
løbetøj-damer Løbetøj damer | Ny kollektion fra Nico Active

Skal du have nyt løbetøj til træningsgarderoben? 

Gør som 915000 andre og opret dig hos Holdsport