Player_slider

Løb

Nike Air Max | Føl at du svæver

indhold.svg

Brandet Nike er allemandseje overalt i verden og har en af de største brandværdier på det globale marked. Især indenfor for sportsverdenen fremgår brandet som yderst anvendeligt.  Det samme gør sig naturligvis gældende for deres kollektioner. Her er det svært at komme uden om fænomenet Air Max, som gennem årene har udviklet sig til at have opnået en vis kultstatus.

Nike Air Max er en videreudvikling af Nike Air, og det så dagens lys i 1987.
Manden bag var designeren Tinker Hatfield, som formede skoen med en høj sål, mens der i midten af mellemsålen blev produceret et gennemsigtigt modul, hvilket er bygget på teknologien, som ligner lukkede kapsler fyldt med luft.  Den første reklamekampagne tilhørende Nike Air Max var inkluderet af en tv-reklame, der brugte The Beatles sangen 'revolution', som for alvor satte gang i forbrugernes knowhow til Nike. 

I starten var tanken, at det blot skulle være en god løbesko til løbeindustrien, men har i dag udviklet sig til at være en samlet sneakers-kultur bygget op omkring Air Max. 

Skærmbillede 2020-01-03 kl. 15.31.32.png

Hele enheden er det, der kendetegner Nike Air Max, og den kan tydeligt ses udefra, hvor man nærmest kan kigge ind i skoen. 

Forskellen på Air og Air Max kan bedst beskrives ved, at Air Max - udover at være en videreudvikling på Air - har en større enhed. Det betyder foruden designets unikke kendetegn, at stødabsorberingen er maksimal - heraf navnet “Max”. 

Dyrker man meget sport, kan kraften fra hop og løb skade både ben og fødder, hvis ikke man benytter løbesko med ordentlig stødabsorbering; med andre ord beskyttelse mod gentagne stød. Det er uanset, om det drejer sig om fodbold, håndbold, basketball osv. Her er Nike Air Max i en liga for sig grundet det gennemsigtige panel med lukkede luftkapsler.

Skærmbillede 2020-01-03 kl. 15.31.17.png

Til at starte med var dette gennemsigtige panel kun langs siden af skoen. Gennem årene har dette udviklet sig til også at gå både bag og under skoen. Her kan du se de vigtigste modeller listet efter udgivelsesår.

  • 1987: Nike Air Max 1 = Den allerførste Air Max-model.
  • 1990: Nike Air Max 90 = Infrarød sidepanel i stedet for sort/grå/hvid. Kendt som Air Max III indtil år 2000. 
  • 1991: Nike Air Max 180 = Første sneaker med 180 graders eksponeret Air-enhed.  Air Max-enheden er synlig hele vejen under sålen.
  • 1993: Nike Air Max 93 = Første sneaker med 270 graders eksponeret Air-enhed.
  • 1995: Nike Air Max 95 = Med tilføjelse af en synlig enhed forrest i skoen.
  • 1997: Nike Air Max 97 = Første sneaker med Air-stødabsorbering i hele skoens længde.
  • 1998: Nike Air Max Plus = Air-enhed i forskellige sektioner af skoen. Også kendt som Tuned Air.
  • 2006: Nike Air Max 360 = Første Nike-sneaker med stødabsorbering hele vejen rundt.
  • 2015: Nike Air VaporMax = Hybrid-model bestående af Air Max Plus-overdel og den unikke VaporMax-sål. Meget tyndt lagt mellemsål mellem fod og selve enheden.
  • 2018: Nike Air Max 270 = Støtte og mere komfortabel end nogensinde. 

Air Max er i dag så stor en kollektion, at Nike i dag har opkaldt en dag efter det. Den 26. marts er den såkaldte Air Max Day, hvor de sørger for at hylde modellerne år efter år. Det bliver faktisk allerede publiceret i januar, men offentligtgjort i marts. 

At Nike Air Max kollektionen i dag er at finde overalt i både butikker og online, er ikke kun Nikes fortjeneste. I samarbejde med andre verdensomspændende udviklere af sportssko er det lykkes at revolutionere begrebet sneakers fra primært at være en sko til sportsudøvere til i dag også at være populær blandt unge helt generelt. Sneakers er blevet hverdagssko, som alle render rundt i. 

Mange elsker Nike sneakers grundet det flotte design og følelsen af at gå i sko, der kan "gå på luft". Teknologien har her givet Nike sneakers en stor gennemslagskraft, der takket være kendte chefdesignere og store kendte musikstjerner som Drake og Eminem samt sportsstjerner som Cristiano Ronaldo og Usain Bolt m.fl. har givet brandet et ekstra unikt omdømme og præference. 

Populære artikler
New Balance løbesko: Anmeldelse af 1080 Fresh Foam V8

Den nyeste løbesko fra New Balance 1080-serien. Perfekt til de længere løbeture

adidas-ultra-boost Adidas Ultra Boost: Find den bedste pris på denne 3D-strikkede løbesko

Adidas Ultra Boost: Læs med her og find den suverænt bedste pris på Ultra Boost 19!

craft-løbetøj Craft løbetøj | Få fat i det hele rigtige løbetøj

Craft løbetøj er altid garanti for kvalitet. Holdsport har kigget på et sæt løbetøj fra Craft og testet det.