Senior håndbolden i Esbjerg / SGI & Team Esbjerg HK SGI Håndbold og Team Esbjerg HK har i den forgangne sæson leveret fremragende resultater.

SGI-Håndbold Esbjerg
15. maj. 2024

Så selvom I oftest hører om og ser ligaholdene, bliver der spillet masser af god håndbold og er gang i nogle spændende ting i de to klubber. SGI er en af moderklubberne til Ribe-Esbjerg HH, og Team Esbjerg HK er som bekendt moderklub til Team Esbjerg Elite A/S. Det kan være svært at være moder og lillebror på samme tid, men med en masse gode folk til at løfte i flok, kan det godt lykkes alligevel.  

Vi udvikler talenterne, og forhåbentligt også nogle drenge og piger vi kommer til at se på byens håndboldligahold.

 

Sæsonen 2023/2024 i SGI: Begge herreseniorhold synes åbenbart, at de godt kunne trække spændingen lidt, for sæsonen startede lidt svingende. Om det var for at teste trænernes tålmodighed skal være usagt, men det sluttede helt fantastisk med oprykning for begge hold, så SGI i næste sæson har et hold i 3. division og et i Danmarksserien.

På begge hold har der været en god blanding af ældre rutinerede spillere sammen med yngre spillere, og den kombination af erfaring og ungdommens vildskab har fungeret fremragende. På førsteholdet er der i løbet af sæsonen blev brugt 22 forskellige spillere heraf seks U19-spillere.

Samarbejdet med TE/SGI U19 drenge har været en stor del af den succes holdet har haft, både ift. at der trænes sammen, og at U19-spillerne har haft vigtige roller især i den sidste halvdel af sæsonen.

Der er løbende igennem sæsonen kommet tilgang til spillertruppen især fra unge studerende, som er flyttet til byen, og det har været med at skabe en god bredde og styrke niveauet på holdene. Samtidigt med de unge har rutinen også haft stor andel i succesen. Der har bl.a. været 3 spillere på over 40 år med på førsteholdet, og deres erfaring og evne til at skabe ro og lære fra sig har de unge haft stor gavn af.

Denne kombination, krydret med et stærkt sammenhold og et godt humør, har været kendetegnende sæsonen igennem, og træningen sammen med U19-drengene har gjort det meget nemt for de unge at spille med i seniorkampene og føle sig som en del af holdet fra første fløjt. Den kommende sæson/de kommende sæsoner skal så vise, hvad det kan blive til, og hvor højt vingerne kan bære, men der er ingen tvivl om, at vi helt klart har noget at tilbyde til de unge mennesker, som bliver senior i de kommende sæsoner, og der er lige nu rigtig mange dygtige ungdomsspillere i TE/SGI-ungdomsafdeling. Samtidig er det vigtigt at holde fast i de rutinerede spillere, så de sammen kan skabe noget for herreseniorhåndbolden i Esbjerg, så byen ikke kun har et ligahold, men også har hold lige under, hvor der også bliver spillet god håndbold, og man får en masse andre ting med.

Til den kommende sæson håber SGI at kunne stille med tre herreseniorhold. Udover 3. division og Danmarksserieholdet er det målet, at vi også kan stille med et serie 2 hold. Træningen vil også i den kommende sæson være i samarbejde med TE/SGI U19 drenge og senior, så overgangen til seniorhåndbold bliver så glidende som muligt, og så seniorholdene kan få glæde af de dygtige unge spillere.

Trænerteamet vil bestå af: Mikkel Kodbøl Jensen, Niels Peter Brøchner Nielsen, Benjamin Sørensen og cheftræner Jesper Christensen.

 

Sæsonen 2023/2024 i Team Esbjerg HK:

Her blev vi vidne til et lille eventyr, og som i et rigtigt eventyr skal der være prøvelser, inden det hele ender lykkeligt. For vores eneste seniorhold, 3. division damer, så opstarten til sæsonen mildest talt tumultarisk ud. Dansk Håndbold havde på skrivebordet i sommerferien lavet en ny regel, som betød, at der ikke ville kunne benyttes U17-spillere til kampene. Vi havde på dette tidspunkt kun 4 seniorspillere, og de valgte alle sammen på baggrund af førnævnte at forlade klubben, da de mente, at sæsonen ikke ville kunne gennemføres, og så var betingelserne endnu sværere.

Team Esbjerg HK rakte ud til Dansk Håndbolds turneringsudvalg, ved formand Palle Bækby, med vores bekymring om at måtte lukke holdet, såfremt der ikke blev ændret i reglerne - og i løbet at 14 dage blev reglerne ændret tilbage. Kæmpe stor tak til Dansk Håndbold for hurtigt og godt arbejde.

Spillerne vendte dog ikke tilbage, men vi fik håndslag fra U17- samt U19-spillerne på, at de gerne ville spille seniorhåndbold ved siden af deres egen turnering.

Det betyder, at vi har haft ikke mindre end 29 ungdomsspillere og 1 seniorspiller på holdkortet i løbet af sæsonen, og alle har bidraget med fight, godt humør og vilje til at gøre en indsats.

Vores målsætning for sæsonen var at få 12-14 point og overleve i 3. division, men vores dygtige U17- og U19-spillere samt trænere ville det anderledes. Holdet sluttede forrygende af, og der blev hentet ikke mindre end 32 point! Det var nok til en andenplads i 3. division og dermed retten til at spille om oprykning.

Efter tætte kampe mod JAI (også fra 3. division) skulle oprykningen sikres mod Rækker Mølle fra 2. division. Vores hold var nu blevet suppleret med en regulær seniorspiller (Line Thorius), som i de afgørende kampe kunne bidrage med en masse rutine.  Kampene mod Rækker Mølle blev begge vundet i overbevisende stil, og så var oprykningen sikret, og næste sæson spiller vi i 2. division - det eventyr kunne H. C. Andersen ikke have skrevet bedre.

I Team Esbjerg har vi fokus på at have et godt talentarbejde, et sjovt og inspirerende træningsmiljø og ikke mindst at have det godt socialt med hinanden. Da seniortruppen jo igennem sæsonen har bestået af 30 spillere, er vi virkelig lykkes med at få spillerne fra forskellige hold til at indgå i fællesskaber, der på sigt vil være vigtige for os som klub.

 

Både SGI Håndbold og Team Esbjerg HK ønsker til stadighed at udvide vores trupper, så hvis du har lyst til at spille håndbold, få gode oplevelser, social hygge og blive en del af nye spændende eventyr, så kontakt os endelig.

KONTAKT: Herresenior - SGI Håndbold: Træner Jesper Christensen på tlf. 24 20 78 49

KONTAKT: Damesenior - Team Esbjerg HK: Træner Michael Davidsen på tlf. 22 32 92 19

 

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner