Sammenhold - også i børnerækkerne

SGI-Håndbold Esbjerg
25. jan. 2023

Siden tidernes morgen har man indenfor ungdoms håndbold haft to årgange slået sammen, så man det ene år er første års og det andet år får lov til at være blandt de "store" og andet års. Et setup som i alt sin enkelthed på godt og ondt fungerer rigtig fint.

I SGI-SSK er vi med tilgangen af mange spillere endt i en situation, hvor vi både for U11 og U13 drenge er endt i en situation, hvor vi er for mange spillere til et hold i hver række og for få til to hold.

Det er på ingen måde holdbart for alle spillere. Vi har derfor været i tænkeboks, så vi så vidt muligt kan sikre at alle spillere "gamle" som "nye" uanset niveau har mulighed for at udvikle sig samt ikke mindst at have det sjovt både til træning og kampe. 

Vi har samtidig haft et ønske om at barbere antallet af spillere til træning lidt ned, så vi kan udnytte tiden mere effektivt.

Med en ekstra træningstid om torsdagen i Sønderris fra 18.15 - 19.30, bliver det netop muligt at dele spillerne lidt op. 

Vi er blevet enige med forældrene omkring U13 B-holdet, at de sætter sig på denne træningstid.

For drengene omkring U13 C-holdet laver vi et mix hold, så de om onsdagen fra 16.00 - 17.15 bliver slået sammen med anden års spillerne fra U11. Det er alle spillere som alligevel kommer til at spille sammen til foråret. Vi tager lidt forskud på glæderne og kan dermed arrangere nogle kampe på et passende niveau. Derudover lærer drengene hinanden lidt bedre at kende samtidig med at vi kan optimere træningen mhb. på antal og niveau. Som en ekstra bonus har vi allieret os med to unge engagerede gutter (Marcus og Sebastian) som vil hjælpe til med træning og på sigt muligvis også kampe.

Vores første års U11 spillere bibeholder træningstiden og får om onsdagen fordel af en mere intens træning. 

Forhåbentligt vil nogle af de nuværende U9 drenge og dermed kommende U11 spillere træne lidt med, så vi også her tager lidt hul på næste sæson.

Træningen for alles vedkommende forbliver uændret om mandagen i Guldager. Her vil alle komme til at træne på årgangen som hidtil.

Der er ingen tvivl om at vi med dette setup kan give hver enkelt spiller en bedre træning. Vi vil årgangene imellem også kunne skabe en mere homogen trup, hvor alle kender alle. Den svære del for os trænere er at sørge for at der ikke kommer en hermetisk lukket mur imellem holdene. Drengene skulle fortsat gerne kunne rykke op og ned i niveau mellem holdene alt afhængig af behov og ønsker. Vi vil derfor så vidt muligt sikre ensartede træninger, så vi laver de samme øvelser samt lærer de samme systemer. Det hele kræver selvfølgelig større koordinering samt forældre opbakning til kampe og ikke mindst træning. 

Nu hvor vi er vokset så meget på spillersiden, er det vigtigt, at vi følger med på forældresiden, så vi ikke ender med at drukne i vores egen succes. Planen er derfor med en stor gruppe af forældretrænere, at vi på kryds og tværs kan supplere hinanden, når der opstår huller.

Det nye setup træder i kraft fra næste uge (uge 5). Vi vil til de kommende træninger informere drengene og tager meget gerne imod input samt eventuelle spørgsmål.

Nye spillere er naturligvis stadig velkomne og går du med en lille træner i maven så kom endelig.

Mvh.

Trænerteamet.

Sammenhold

Glæde
Inspiration

-Haandbold, Esbjerg

Kan være et billede af indendørs


Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner