Momentet får hæder

Lystrup Idrætsforening
28. aug. 2023

Lystrup-Elsted-Elev-Nye Fællesråd har netop kåret Momentet, Lystrup Svømme-og Aktivitetscenter til Årets Lokalitet 2023 i lokalområdet. Det skete ved en reception, hvor Lystrup IF Svømmeafdeling blev hædret.

Det med en tale fra Fællesrådet, hvor det lød således:

"Med Momentet har vi i lokalområdet fået et attraktivt mødested for børn og voksne. Et samlingssted med vandaktivitet og svømning, kunst og udemiljø  - et sted der bygger på treklangen  kultur, idræt og fællesskab.

Som sådan lever Momentet, Lystrup Svømme- og Aktivitetscenter netop op til formålet med prisen som Årets Lokalitet som et sted den skaber værdi for lokalområdet og dets borgere.

Initiativet til projektet blev taget for godt 10 år siden, hvor Lystrup Svømning måtte se i øjnene, at man ikke i længden kunne matche det meget store medlemstal med de eksisterende faciliteter. i Lystrup Skoles svømmehal. Hertil kom ønsket om at kunne give tilbud til grupper som ældre og babysvømning, som krævede højere vandtemperaturer og bedre tilgængelighed i form af et egentligt varmtvandsbassin.

Lystrup Svømnings bestyrelse samlede her en kreds af interesserede borgere omkring et ”byggeudvalg” til at udvikle ideen og skaffe midler. Ud over at der således gennem frivilligt arbejde blev samlet knap 5 mio. kr. ind, gik man også i gang med at søge fonde, netop til treklangen idræt, kunst og fællesskab med fællesbetegnelsen ”Momentet”. Visionen var et ”foreningshus”, et samlingssted for brugere i alle aldre, hvor man kan komme, også selvom man ikke altid skal i vandet.

I forløbet lykkedes det at få en større bevilling fra Lokale- og Anlægsfonden og efterfølgende fik man bevillinger fra puljer i Aarhus kommune og fra en lang række fonde og virksomheder. 

Resultatet var, at man i 2020 havde samlet tilstrækkelig egenfinansiering til at kunne sætte byggeriet i gang med GPP Arkitekter A/S og Hundsbæk og Henriksen A/S som rådgivere og Jens Jensen Murer og Entreprenør A/S som entreprenør. Den kunstneriske udsmykning, som gennemsyrer huset, er skabt af Hans Krull.

Byggeriet stod færdigt og blev indviet i juni 2022, og i dag står huset og dets udearealer som et smukt og helstøbt anlæg og som et vellykket resultat af en betydelig indsats af svømmeforeningen og de mange frivillige. Et samlingssted til gavn og glæde for vores lokalområde og dem, der bor her.

Tillykke til initiativtagerne og til byen med dette dejlige resultat af anstrengelserne."

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner
En uforpligtende gennemgang af systemet
Book en tid her