KSF Nyhedsbrev - November 2021

KSF-ishockey
23. nov. 2021

Der er heldigvis godt gang i aktiviteterne i KSF, og der sker rigtig meget i den ny Østerbro Skøjtehal. Vi har derfor fra bestyrelsen valgt at samle nogle af de vigtigste nyheder i et dette nyhedsbrev, så alle medlemmer og andre har mulighed for at følge med i, hvad der sker i vores forening. God læselyst! 

Opdatering fra seniorafdelingen

I senior-afdelingen er der godt gang i sæsonens aktiviteter for både 2. division, de 2 Old Boys hold, de nu 3 Motions-hold samt selvfølgelig Senior Begynder-holdet

Der er efterhånden fyldt rigtig godt op på alle senior-hold, hvor spillerne er fordelt på ifht. niveau, alder og ambitioner. Senest har vi således tilføjet et Motion 3 hold, som rummer senior-spillere på niveauet mellem begynder og vores Motion 1 og 2 hold – hvor niveauet efterhånden er ganske højt. Tilføjelsen skete reelt som konsekvens af, at vi desværre grundet manglende tilslutning til de tildelte træningstider var nødt til at lukke vores kvinde-hold. I stedet har vi indført et uni-sex setup på tværs af seniorafdelingen, hvor spillerne uanset køn allokeres, deltager og spiller på hold ifht. niveau – og glædeligvis ser vi en stor andel af kvinder på vores nye Motion 3 hold samt på Senior Begynder holdet.

Der er efterhånden fundet trænere, holdledere og senior-udvalgsrepræsentanter for alle hold, og der sker løbende koordinering både på holdene, og på tværs af heraf i seniorudvalget. Såfremt der er spørgsmål hertil, kan de rettes til seniorudvalg@ksf.dk

Opdatering fra ungdomsafdelingen

Også i ungdomsafdelingen er der godt gang i sæsonens aktiviteter med træning, kampe og andre aktiviteter på alle hold.

Særligt oplever vi glædeligvis en helt enorm interesse og tilgang af nye medlemmer på vores Løve-hold, hvor vi lige nu har ca. 70 (!) nye medlemmer i gang med at blive klar til vores årgangshold – og mange flere har været forbi og prøve ishockey i KSF, ligesom nye hele tiden kommer til. Det er helt fantastisk – og først og fremmest et resultat af den kæmpemæssige frivillige indsats, der bliver ydet omkring Løverne. Det lover godt for fremtiden!

De seneste måneder har der været arbejdet målrettet på et stærkere samarbejde med områdets skoler, hvoraf flere initiativer bliver introduceret i disse uger. Der arbejdes på 2 koncepter:

 • Elite-samarbejde: Vi har indgået et samarbejde med Københavns Skole & Idrætsakademi, som til det kommende skoleår og de næste 3 år har afsat 6 pladser i deres 7. klasse til medlemmer fra KSF, hvor eleverne vil få mulighed for at deltage i formiddags-træning i KSF 2-3 gange ugentligt. Konceptet bliver præsenteret for nuværende U13 hold på forældremøde i indeværende uge.
 • Intro-forløb for 0.-2. klasser: Vi har indgået samarbejde med foreløbigt 2 skoler, hvor alle skolens 0.-2. klasser som fast del af skoleåret vil have 6-8 ugers ishockey-forløb, hvor den ugentlige idrætstræning foregår på isen i KSF, og forløbet afsluttes med kamp i fuldt udstyr. Forhåbentlig kan dette udbrede kendskab til sporten – og da gerne underbygge rekrutteringsindsatsen.

Herudover kan skoler booke enkelt-sessioner eller forløb i KSF om formiddagen ved at kontakte Frøjdis på info@ksf.dk, hvilket flere skoler løbende benytter sig af.

Det er også værd at nævne, at der indtil nu i denne sæson har været afholdt 2 camps i den ny Østerbro Skøjtehal, hvorfra vi har fået gode tilbagemeldinger fra deltagerne. Som så meget andet er disse camps selvfølgelig afhængige af frivillig indsats, og der er nu fundet setup, som kan stå for planlægning og koordinering af disse, og hermed også allerede er i gang med planlægning af de næste camps.

Endeligt kan nævnes, at vi d. 4. december afholder fælles julefest på tværs af ungdomsafdelingen. Vi håber, at rigtig mange vil dukke op og være med til at skabe en god dag på tværs af ungdomsholdene. Event bliver oprettet i Holdsport.

Generelt kan vi kun opfordre til at hjælpe til med det frivillige arbejde i ungdomsafdelingen omkring holdene, i udvalg osv., hvilket jo netop er en forudsætning for, at vi kan drive en ungdomsafdeling og forening med alt, hvad dette indebærer. Skriv gerne til ungdomsudvalg@ksf.dk omkring, hvad du kan bidrage med, samt med spørgsmål generelt. 

Sportsligt setup (ungdomsafdelingen)

I løbet af den seneste måned har vi kunne introducere en række nye (og kendte) ansigter i trænerstaben i ungdomsafdelingen.

Bjarne Blom, U17

Senest har vi i denne uge budt velkommen til Bjarne Blom som ny cheftræner for U17. Bjarne er en yderst erfaren herre, hvis meritter inkluderer:

 • +30 års erfaring som cheftræner for alt fra U7 til 1. division (primært i Frederikshavn, hvorfra han også kommer, men herudover også Herlev, Ama’r, Gladsaxe, Aarhus og Odense)
 • En årerække som træner for DIUs U14 og U15 unionshold samt U16 landsholdet.
 • Instruktør på DIUs træner-kurser
 • Gennem flere år turneringsleder for DIUs pulje- og mesterskabsturneringer

Vi er ikke i tvivl om, at Bjarne kan skabe et sjovt og udviklende miljø omkring vores ældste ungdomshold i KSF, som kan medvirke til at etablere KSFs U17 hold som fast del af KSF og i DIUs turneringer.

Michael Bennedsen, U15

I starten af november kunne vi byde velkommen til Michael Bennedsen som ny cheftræner på U15. ”Benne” har haft sin ishockey-opvækst i KSF og senere Gentofte, hvor han deltog på diverse ungdomslandshold og som 15-årig blev inkluderet i 1. divisions-truppen, hvor han var fast mand de næste mere end 10 år, og senest har Benne de sidste 10 år været fast forsvars-klippe og ankermand på KSFs 2. divisions hold. Benne er ny mand i trænerfaget, men vi er slet ikke i tvivl om, at han med sin person, tilgang og ishockey-erfaring kan sikre en stærk udvikling på U15 holdet - og i øvrigt er en fremtidens mand på træner-fronten i KSF.

Jan Christiansen og Jason Christiansen, U13

I slutningen af oktober kunne vi byde hjertelig velkommen tilbage til KSF til Jan Christiansen og Jason Christiansen som cheftrænere for U13.

Jan er om nogen indbegrebet af KSF, hvor meritter inkluderer:

 • +20 års erfaring som cheftræner for alt mellem U7 til 1. division og del af den sportslige ledelse i KSF
 • Som ungt stor-talent del af KSFs seneste mesterskabshold i 1970erne og fast del af KSFs hold i den bedste danske række op gennem 1970erne og 1980erne.
 • I sin aktive karriere fast del af det danske landshold

Jason er ligeledes en ægte KSFer med:

 • +5 års erfaring som chef- og assistenttræner i KSF og Rungsted
 • Ishockey-opvækst i KSF og deltager på diverse unions- og ungdomslandshold

Vi er slet ikke i tvivl om, at Jan og Jason vil kunne sikre et stærkt miljø og udvikling på U13.

Olaf Eller, Sportskonsulent

I starten af oktober kunne vi fortælle, at vi har indgået aftale med en af Danmarks absolut mest erfarne og kompetente trænere, Olaf Eller, hvis baggrund næsten er for lang at gennemgå men inkluderer bl.a.:

 • Spiller på Rødovres elite-hold 1976-1990 (dansk mester 5 gange) samt fast del af det danske landshold
 • Cheftræner-poster for flere elite-hold i Danmark (Rødovre, Rungsted, Hvidovre, Frederikshavn, Herlev, Esbjerg) samt Sverige (Troja/Ljungby).
 • Sportschef i Hvidovre og Gladsaxe
 • Af flere omgange cheftræner for Danmarks U20 og U18 landshold
 • Tidligere roller som talent-, sports- og elitechef i Danmarks Ishockey Union

Olaf vil løbende ville komme i Østerbro Skøjtehal og overvære kampe og træning samt sparre med trænerne omkring, hvordan vi løbende gør træningen i KSF endnu bedre. Herudover er Olaf med omkring struktureringen af skolesamarbejde.

Generelt

Udover ovenstående ”nye” navne har vi fortsat et endog meget stærkt, erfarent og kompetent team af cheftrænere på de yngre årgange bestående af Alexander Ballieu (Løve), Karsten Havard Vestergaard (U7), Greg Soneff (U9) og Christian Emil Thorsen (U11), ligesom vi på alle hold er begunstiget af et stærkt hold af assistent-trænere.

Hermed tør vi godt sige, at der er skabt et sportsligt setup i KSFs ungdomsafdeling, som ikke står tilbage for nogen, og som ikke er set stærkere i KSF i mange, mange år!

Vi håber, at i alle vil være med til at tage godt imod de nye ansigter - samt huske i dagligdagen at bakke op og give alle trænere og andre frivillige omkring holdene et klap på skulderen og et ”tak for indsatsen” med på vejen.

Spørgsmål omkring sportsligt setup i ungdomsafdelingen kan rettes til sportsudvalg@ksf.dk

Ny Østerbro Skøjtehal

Selvom den ny Østerbro Skøjtehal er fantastisk (!), så har vi dog også været berørt af en del børnesygdomme, samt at kommunen og drift-selskabet DEAS lige har skulle finde setup for samarbejde omkring driften og udbedring af fejl, nedbrud og problemer.

Udover udbedring af is-kvaliteten og gulve, nedbrud på fryse- og lysstyring-anlæg o.lign., så er det nok adgangsforholdene og herunder adgang til nøgle-brikker, der har fyldt mest hos medlemmerne. Her er vi glade for at kunne meddele, at kommunen har meldt de sidste brikker klar i denne uge, hvorved vi forventer at kunne uddele nøgle-brikker til medlemmerne i næste uge (uge 47). Dette vil blive koordineret af Haludvalget, og der vil blive meldt særskilt ud heromkring.

Herudover har vi netop modtaget besked fra kommunen, at der i uge 47 vil ske udskiftning af ventiler til luftkøling i alle lokaler i Østerbro Skøjtehal (ikke relateret til isen). Det forventes ikke at ville genere medlemmer og brugere, men der vil dog være lidt håndværkere i hallen i løbet af ugen.

Aktiviteterne og den daglige drift viser dog også, at vi stadig mangler at komme helt på plads i den ny hal ifht. brug af lokaler og opbevaring af udstyr. I bestyrelsen er vi med input fra de forskellige grupper af brugere i gang med at lave en endelig plan, og vi vil snarligt indkalde til en fælles arbejdsdag, hvor vi får foretaget den endelige indretning.

I den anledning også en bøn til alle medlemmer, holdledere og materiale-ansvarlige om at hjælpe med at holde orden i udstyr – der er simpelthen for meget udstyr, som ligger og flyder og ikke kommer tilbage på sin plads på bøjler og i depoter, som fremstår meget rodede.

Endelig er der efterhånden kommet godt gang i offentligt skøjteløb og udlejning i hverdage 12-15 og søndage 14-16.30, hvor der er gratis adgang for medlemmer af KSF og SKK, og hvor skoler også kommer med klasser.

Såfremt der er spørgsmål eller behov for udbedringer i hallen, så kan henvendelse ske til haludvalg@ksf.dk.

Kampdragter og KSF-tøj

De sidste par måneder har det igen været muligt at bestille kampdragter gennem webshoppen på Holdsport (tilgængelig i menu, når man er logget ind i Holdsport). Størrelser findes ved at prøve holdkammeraters dragter, og spiller-numre koordineres med holdledere, som har overblik over spiller-numre på holdet. Ordrer afsendes til producent månedligt, som herefter producerer og leverer dragterne. Næste gang vil bestillinger indgivet inden 20. december blive afsendt til leverandør til produktion og levering medio januar.

 

Generelt KSF outfit kan købes gennem vores samarbejdspartner Skatertown på www.hockeyshop.dk/ksf-registrer-dig/, hvor der oprettes profil og herefter logges ind og klikkes på KSF logo, og liste med KSF outfit vil komme frem.

 

Vi mangler stadig en tovholder, der kan stå for at koordinere, modtage og udlevere bestillinger afgivet gennem Holdsport eller Skatertown – hvis det er dig, så skriv til bestyrelse@ksf.dk

Generelt

De seneste år har fokus i KSF været på genopbygning samt vedtagelse, planlægning og indtagelse af ny skøjtehal. Med den ny Østerbro Skøjtehal og omkring 400 medlemmer – hvilket i øvrigt gør os til en af de absolut største ishockeyklubber i Danmark - er vi således meget tæt på at være i mål med dette.

Derfor har vi - udover drift og koordinering af bl.a. de initiativer, som er nævnt ovenfor – i bestyrelsen og med involvering af de forskellige udvalg brugt en del af tid og kræfter henover sæsonens første halvår på at definere en strategi for KSF for de næste år. Formålet hermed er at skabe et fælles udgangspunkt, plan og retning, så vi gennem en fokuseret og prioriteret brug af de trods alt begrænsede ressourcer (frivillige hænder og hoveder, istid, økonomi osv.) skaber de bedste forudsætninger for at lykkes med de målsætninger, som vi herigennem sætter.

Vi forventer at have denne ”KSF Strategi 2021-2026” færdig i løbet af den næste måned, hvor vi således vil dele med alle foreningens medlemmer.

Såfremt der er spørgsmål eller kommentarer til ovenstående eller andet, kan de rettes til bestyrelse@ksf.dk.

/Bestyrelsen, KSF

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner