Herlev IK og KSF indgår samarbejde om fastholdelse og talentudvikling af ishockeyspillere i de ældste ungdomsårgange.

KSF-ishockey
29. aug. 2022

Efter flere gode og konstruktive dialoger omkring spillerudvikling og fastholdelse samt hvordan vi som klubber kan bruge hinandens kompetencer og forskelligheder, har vi valgt at indgå samarbejde mellem Herlev IK og KSF. Et samarbejde, som vi begge ser utroligt meget frem til skal tage form og udvikle sig hen over de kommende sæsoner.

 

KSF er en forening med et helt utroligt udviklingspotentiale og fremfor alt en klar mission omkring, hvordan man ser sin opgave omkring spillerudvikling. Med kun én skøjtehal er det en svær opgave at drive ishockeyklub på alle niveauer, og det er KSF meget bevidste om. KSF har derfor en klar strategi om at drive en forening med fokus på at være blandt de allerbedste til rekruttering og til at udvikle ishockeyspillere fra 3 til 15 år, hvorefter spillerne med eliteambitioner og -niveau kan skifte videre til et elitemiljø i en anden klub og ellers har muligheden for at fortsætte i et breddetilbud for de ældste ungdoms-spillere og seniorer i KSF.

 

Med den klare strategi har KSF været på udkig efter en samarbejdspartner med et stærkt elitært tilbud til unge ambitiøse ishockeyspillere, som kan være det naturlige næste skridt for spillere fra KSF efter U15. Efter sondering af terrænet samt flere gode dialoger er valget faldet på Herlev IK, hvor der mellem parterne helt fra starten har været en klar fælles forståelse af muligheder og potentialet til gavn for begge parter, og således har Herlev IK og KSF sammen defineret og indgået en samarbejdsaftale omkring fastholdelse og talentudvikling af spillere på de ældste ungdomsårgange.

 

Samarbejdet går i sin enkelthed ud på at skabe en klar vej for spillerne fra KSF med eliteambitioner og -niveau efter U15, hvor de i løbet af det sidste år på U15 og evt. første år på U17 får mulighed for at deltage på U17 i Herlev, lære klubben og spillerne i Herlev at kende, blive sportsligt udfordret og stimuleret på rette niveau og hermed sikres de bedste forudsætninger for en god overgang til et elitemiljø i Herlev IK, samtidig med at de stadig træner og spiller i KSF.

 

Samarbejdet vil først og fremmest bestå omkring U17.2 holdet i Herlev, hvor spillere fra KSF har mulighed for at blive udvalgt, deltage og opleve miljøet i Herlev. Hvis én eller flere spillere fra KSF har niveau til at deltage i U17.1 turneringen, er det med denne aftale ligeledes muligt på Herlev IKs U17.1 hold, da KSF ikke deltager i denne række.

 

Det er på mange måder en vind/vind-situation, hvor klubberne og fremfor alt spillerne kan få rigtig meget ud af at bruge hinanden og spille sammen. Ved på den måde at bygge bro er målet for begge parter at skabe et setup, hvor

  • Herlev IK kan blive det naturlige valg for spillere fra KSF med eliteambitioner og -niveau efter U15, og hvor den løbene overgang sker trygt og helt naturligt.
  • KSF kan fastholde og sammen med Herlev IK udfordre alle spillerne til og med U15.
  • Der kunne være et fremtidigt håb og mulighed for, at de spillere i Herlev IK, som efter U15 ikke ønsker at gå elitevejen, vælger at skifte til et bredde-setup i KSF, så vi på den måde kan fastholde spilleren i sporten i længere tid.

 

Til trods for at vi oplever stor medlemsfremgang i dansk ishockey, er der stadig ikke mange U17 hold i Danmark, der har en trup på + 20 U17 årgangs-spillere, som er det optimale udgangspunkt for et stærkt og homogent U17 hold. Med dette samarbejde er vores tro og håb, at vi med afsæt i 2 gode bredde miljøer kan skabe forudsætningen for, at vi i nær fremtid kan have et U17 hold med netop +20 spillere, der både har niveauet og viljen til at være en del af et stærkt elitemiljø, ligesom vi med denne aftale har skabt en alternativ vej, hvis man efter U15 fortsat elsker at spille ishockey og ønsker at holde fast i sporten, motionen og kammeratskabet men dog på et mindre elite-fokuseret og tidskrævende niveau.

Bestyrelser og Sportsudvalg, Herlev og KSF.

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner