Gentofte Volleys drenge suveræne vindere af U15 Danmarksmesterskabet

GentofteVolley
23. maj. 2022

Gentofte Volleys drenge suveræne vindere af U15 Danmarksmesterskabet

U15-pigerne fik en 8. plads og Sarah Marie Lange på Dream Team.

Gentofte var som sjællandsmestre storfavorit til at vinde DM. Det gik da også helt som forventet i det indledende puljespil ved mesterskaberne, som blev afviklet i Rødovrehallen. Drengene slog Randers/Lyseng, Hvidovre, DHV Odense og Grøndal EV i puljespillet uden at afgive sæt.

I semifinalen mødte holdet Værtsklubben RS Rødovre. Det blev også til en 2-0 sejr (25-11, 25-20) over de senere DM-bronzevindere. Finalen stod mod VK Vestsjælland. Det blev en højdramatisk kamp.

Gentoftes bredde er kolossal. Derfor kan holdet spille med udnyttelse af alle angrebspunkter og skifte ud på stort set alle pladser. Vestsjællænderne har tre topangibere, som dog også stod for al servemodtagning. Det var individualisterne mod Gentoftes holdindsats. I første sæt så det længe ud til, at individualisterne kunne hente DM-pokalen hjem til Vestsjælland. Bagud 17-22 i første sæt så det sort ud for Gentofte-drengene.

Men favoritpresset så pludselig ud til at være væk, og Gentofte-spillerne holdt nerverne i ro. I slutningen af både første og andet sæt blev meget skarpe server afgørende. Oliver Hougs Kjær leverede dem i første og i andet kom Wille Fugmann Flindt på banen mod slutningen for første gang i kampen. Hans server var stærkt medvirkende til, at Gentofte rykkede fra føring 21-20 til den endelige sejr på 25-21.

Med holdets store bredde var det ingen overraskelse, at Gentofte blev den klub med flest spillere på stævnets Dream Team. Hæver Storm Marker, centerspiller Alexander Nordfors, kantangriber Jacob Lau Rybøl og forsvarsspecialist Oliver Hougs Kjær blev valgt til dette hold.

Pigerne

Pigerne, der gennem sæsonen har vist stor fremgang, var fortjent kommet med til DM på et wild card. I puljen blev det desværre kun til en enkelt sejr efter flere tætte kampe. Det var ikke nok til at komme i spil i kampene, der gav adgang til medalje-mulighed. Efter sejr over Kolding tabte pigerne 0-2 til RS Rødovre i en tæt kamp. Det blev dermed til en 8. plads.

Til gengæld kom Gentoftes centerspiller Sarah Marie Lange på DM’s Dream Team. Det er første gang i flere år, at en pigespiller fra klubben bliver hædret ved komme blandt de 7 spillere på dette hold.

Foto 1: Gentofte Volleys danske mestre for U15: cheftræner Bertram Rygaard, ass. træner Henrik Hougs Kjær, Johannes Kjærgaard, Asger Storm Yde, Samuel Berlin Hovmand, Alexander Nordfors, Wille Fugmann Flindt, Oscar Bredesgaard, Storm Marker, Jacob Lau Rybøl, holdleder Rantzen, ass. træner Tobias Hougs Kjær, Malthe Juul Foghsgaard, Mattis Kurney, Asger Egelund Due, Mikkel Stampe Wesch, Oliver Hougs Kjær og Awais Tariq.

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner