Gæsteordning i Baderiget

Baderiget Marselisborg
6. feb. 2023

Kære medlemmer i Baderiget,

Vores gæsteordning kommer flere gange op til drøftelse og meningsdannelse. Vi vil gerne gi’ jer lidt mere information om vores tanker, holdninger og dilemmaer.

Vi har en rigtig god, fleksibel og tillidsbaseret gæsteordning i vores skønne forening. Den blev oprindeligt igangsat som en forsøgsordning, og blev senere permanent. Vores gæsteordning er et ”ad on” til vores medlemskab, og vil altid være det første sted vi vil regulere, hvis vi oplever begrænset kapacitet og det vil altid være vores medlemmers tarv som varetages. Vi har et ønske om, at ønsker man en sauna- og badetur, så har man også en rimelig sandsynlighed for at finde plads i sauna og omklædning.

Lige nu er vores gæsteordning midlertidig lukket. 

Det er den fordi vores lille sauna er lukket ned i hverdagene i ugen. Og det har vi valgt at gøre, for at vise rettidigt omhu i forhold til el omkostninger og nedsætte og spare på elforbruget. Det medfører så naturligvis også, at der bliver færre åbne sauna tider for vores medlemmer i løbet af ugen. Det samme skete under Covid-19, hvor vi havde restriktioner omkring bl.a. antal personer i saunaerne.

Ligeledes står vi også overfor en større udskiftning af vores medlemsskare end vi er vant til. Normalt er der ca. 3-4% som ikke fornyer medlemskabet - i år har tallet nærmere været 12-13%. Det betyder at vi kommer til onboarde en rimelig stor gruppe og det må forventes at disse nye medlemmer er meget aktive, hvorimod mange (de fleste) af dem som ikke fornyede var passive. Det medfører givetvis et meget større “træk” på saunaerne - det vil vi gerne se og måle effekten af. 

Så det er vores ønske og vores pligt, at vi hele tiden og løbende, vil sikre en god balance mellem behovet fra vores medlemmer og kapaciteten.

Vores holdning er, at vores gæsteordning skal bestå også i fremtiden. 

De tilbagemeldinger vi får fra vores medlemmer er dog meget blandet; jeg fristes til at sige, at der er lige så mange meninger og holdninger, som der er medlemmer. Nogen synes, at det er en rigtig god ide med gæsteordning, andre synes ikke, at vi skal ha’ en gæsteordning, nogen synes at den i så fald ”kun” skal være åbent på bestemte tidspunkter, nogen er mere neutrale etc. etc.

Vi får så tilmeld mange tilbagemeldinger fra vores medlemmer, som oplever at der bliver ”snydt” med ordningen; ”set imellem fingre” og taget let på det (fx hvis der er god plads en formiddag, så er det vel OK?). Der er endda medlemmer som fortæller, at de har oplevet, at en person (medlem) havde 2 eller flere ”gæster” med. Nogle enkelte har valgt at påpege problemet i situationen, med forskellige oplevelser til følge – men det er ikke meningen, at vi hver især skal agere ”kontrollører” – vores ordning bygger 100% på tillid og omsorg for vores klub.

Vi drøfter i øjeblikket sammen med Marselisborg Havn et nyt Tally system – et gummiarmbånd med en indbygget chip. Og når vi får implementeret det, får vi mulighed for via havnens personale (og kontrol), løbende at lave nogle små tjek. En kontrollør kommer forbi vores saunaer med jævne mellemrum med en iPad, hvorpå er registeret hvilke brugere der er aktiv lige nu og på baggrund af dette kan man se – at det er registrerede medlemmer som er i saunaen og at der er betalt for gæsten (ved åben gæsteordning).

Så det er et lidt ømtåleligt emne med mange forskellige meninger, hvor det er meget op til den enkelte/os selv, at sørge for at vi overholder og lever op til retningslinjerne og anbefalingerne – den er ikke stærkere end at den nem kan ødelægges og misbruges.

Har du tanker eller meninger som du vil dele og drøfte med bestyrelsen, er du naturligvis meget velkommen via Baderigetmarselisborg@gmail.com

Allerbedste hilsner,

Bestyrelsen Baderiget – Torben

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner
En uforpligtende gennemgang af systemet
Book en tid her