Fodbold: Verner Nielsen har spillet sin sidste kamp

Akademisk Boldklub
27. feb. 2023

Af Niels Torp

Den tidligere landsholdsspiller, Verner Nielsen, 91 år, døde den 22.februar omgivet af den nærmeste familie.

Verner Nielsen var født og opvokset i Nørresundby. Det var i en tryg og venlig arbejderfamilie på Godthåbsgade, hvor der var fem søskende. Fire drenge og en storesøster, som nød tilværelse i dejlig omgivelser på den nordlige side af Limfjorden.


Verner Nielsen kastede sig i en ung alder over fodbold. Han tilbragte et væld af timer på banerne hos Nørresundby Boldklub ned til fjorden. Det blev til godt et halvt hundrede kampe på NBs Jyllandsseriehold, som dygtig og alsidig forsvarsspiller, der havde en imponerende fysik. Han deltog som ”gæst” i en sommerkamp mellem Aalborg Freja og AIA i 1953, hvor han efter opgøret fik en hyggelig snak med, Knud Lundberg og Flemming Nielsen. De to personligheder var også medvirkende til, at Verner Nielsen efter endt uddannelse, som autoelektriker i Aalborg, besluttede sig for, at flytte til hovedstaden i 1954, hvorefter han meldte sig ind i AB på Nørre Alle.


Det blev sidenhen til 180 førsteholdskampe i den grønne trøje og debut på landsholdet i 1955, hvorefter han spillede 26 A-landskampe (den første dansker, som spillede 25 kampe i træk) samt tre B-landskampe. Han nåede at spille overfor nogle af de dygtigste internationale spillere, som de to englændere, Stanley Mattheus, og Tom Finney, samt den hurtige russer, Anatoly Ilyin. Trods dygtige modstandere, så fik Verner aldrig hverken et gult eller rødt kort i den aktive karriere fra 1954-64.


Havde Verner og Inger ikke være udsat for et alvorligt færdselsuheld på motorcykel på Frederiksberg i julen 1959, så havde han fået en del flere landskampe. Han mistede også deltagelse De Olympiske Lege i Rom i 1960, hvor han var selvskrevet til det danske fodboldhold, der vandt sølvmedaljer.

Verner Nielsen var det første medlem i Akademisk Boldklub, der ikke havde en akademisk baggrund, men han faldt fint til i klubben og nød de godt 60 års medlemskab både på Nørre Alle og sidenhen også udflytningen til de bedre forhold i Bagsværd. Verner Nielsen var aktiv højt op i alderen og lagde først fodboldstøvlerne på hylden, da han var fyldt 86 år.


Han var i en årrække fast mand både torsdag og lørdag, når der blev tjønset på AB. Var altid positiv og nød at være blandt de mange forskellige typer mennesker. Den sindige jyde havde et smukt hår med krøller og det hedder sig, at han kørte hele Sjælland rundt for at opkøbe Bryldcreme, der stoppede produktionen.


I mange år havde Verner Nielsen en selvstændig værksted med reparation af biler i Glostrup, og han var meget afholdt for sin faglige dygtighed.

 

Verner Nielsen, bosiddende i Hvidovre i et dejligt parcelhus, efterlader hustruen, Inger samt to døtre og fem børnebørn.


Verner Nielsen bliver bisat lørdag den 4.marts kl.14.00 i Avedøre Kirke.

Verner Nielsen med et sølvfad fra DBU, som han fik foræret efter sin landskamp nr. 25.

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner
En uforpligtende gennemgang af systemet
Book en tid her