Fodbold: Tekin hjemme fra talentsamling

Akademisk Boldklub
9. maj. 2022

Tekin Abdulovski blev i april udtaget til en tur med U16 Future landsholdet, som skulle til Holland for at spille turnering. Tekin er en spændende offensiv spiller, som har vist at man med hårdt arbejde kommer langt. Tekin er nu hjemme igen i Danmark efter 6 dage i det hollandske, og vi har spurgt ind til turen og hvordan det gik.


- Vi spillede mod Belgien, Holland og Sverige, og jeg fik spilletid i alle kampe. 20 min. mod Belgien, 45 min. mod Holland og fuld tid mod Sverige. Det var nogle virkelig dygtige spillere, og Holland stillede med deres rigtige U17-landshold, i stedet for U16 Future, så de kørte al modstand over og måtte herefter indrømme at de havde misforstået konceptet lidt.

- Teknisk var niveauet generelt højere, og man blev presset langt mere end man ellers er vant til. Dvs. at man ikke får nogle pauser, og skal handle mere impulsivt. Relationelt var modstanderne også gode, og selv vi ikke vandt nogle af kampene, så synes jeg faktisk at vi var rigtig fint med. Det var en meget lærerig tur, som jeg føler har givet meget.

- I AB har jeg nu været på U17 i næsten en hel sæson, og jeg føler at der er sket en stor udvikling. Der har været en tilvænningsperiode, da relationerne skulle sidde mere i skabet og det højere tempo også var noget man skulle vænne sig til. Men jeg synes der sker en super udvikling, og vi har vist en masse gode aktioner rent offensivt, hvilket også har give gode resultater.

- DBU har efter talentsamlingen lavet en tilbagemelding til alle spillere, så både jeg og træneren er klar over hvilke indsatsområder der skal fokuseres på. Bl.a. vil jeg gerne være mere kampafgørende, og øge min målfarlighed. Mine forcer er min spilforståelse og min teknik i 1-mod-1 situationer, men jeg skal bare fortsætte med at klø på.

U17 træner Jon Bryntesson glæder sig over Tekins udvikling
- Jeg har haft den fornøjelse at arbejde med Tekin på både U13-U14 og fra nytår af på U17. Han har gennemgået en fantastisk udvikling. I de 8 kampe han har været med til indtil nu i U17 Divisionen, der har han bidraget med 4 mål og 3 assist. Helt generelt har vi arbejdet med at bringe vores kanter i farligere positioner, hvor Tekin har udviklet sig eksplosivt. Udover det har han lagt meget på sin defensive positionering, så han også bidrager når modstanderen har bolden. Han er meget veludviklet i sin spilforståelse, og fornemmelsen for hvornår han dribler eller spiller er en af hans helt store forcer.


- Vi har endnu større forventninger til Tekin. Hverken han eller vi tror at han har ramt hans øverste niveau endnu. Vi stiller endnu større krav til spillere, som er længere fremme i deres udvikling. Der mangler Tekin stadig en større fysik og det vil helt sikkert blive lagt på indenfor de næste par år. 

 

- Helt generelt har vi i U17-gruppen siden nytår arbejdet med at få alle spillerne til selv at tage beslutninger med og uden bold. Her er der virkelig sket en stor udvikling hele vejen rundt. Det siger alt den statistik vi har adgang til. Det ses typisk i at vi skaber flest og de største afslutningsmuligheder. Specielt er vores presspil blevet markant bedre, og der lykkes vi ofte med at erobre bolden højt på modstanderens halvdel. Men det har også den konsekvens at vi har lavet nogle store defensive fejl. Som har kostet mål. Både med og uden bold. Dette tror vi på retter sig op over tid. Der er en klar forventning at spillerne den vej rundt, bliver dygtigere til at træffe de rette beslutninger på rette tidspunkt. Vi skal bare være støttende når den enkelte spiller møder lidt modgang. 

 

- Vi vil gerne have beslutningsstærke spillere som nemt kan tilpasse sig alt efter om du spiller på u19-u17 eller u15 kampe. 

Her er det tydeligt at vi i AB er ved at have en helt unik kultur.

Vi glæder os til at følge Tekin og resten af U17-drengene fremover!

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner
En uforpligtende gennemgang af systemet
Book en tid her