Fodbold: AB talenter i udlandet

Akademisk Boldklub
3. nov. 2022

To af AB’s talenter fra U19-holdet i sæson 2021/2022 er fløjet fra reden, og er kommet til destinationer uden for Danmarks grænser. Der er tale om David Stückler og Ardit Nesimi, som begge er taget syd på til henholdsvis Serie A klubben Cremonese og de nordmakedonske mestre FC Shkupi.

 

U19 Cheftræner Simon Andresen har stor tiltro til de to talenter

- Jeg er utrolig stolt over at have spillet en rolle i David og Ardits udvikling som fodboldspillere her på akademiet i AB. Jeg har trænet dem siden sommeren 2019, hvor jeg kom til klubben som U17-træner. Sidenhen har jeg haft dem begge på U19 også. I den tid har jeg set to drenge udvikle sig til at blive unge mænd, både på og uden for banen. De var begge en stor del af den flotte sæson, vi havde på U19 sidste år.

 

- Ardit og David er to dygtige offensive spillere, som har givet mig rigtig mange glæder ved deres spil på banen, men de har også begge været med til at udvikle mig som træner og leder. Der sidder et par fodboldkloge hoveder på skuldrene af dem begge, og de har altid udfordret mig og miljøet i AB på det fodboldfaglige plan. En styrke hos dem begge er bl.a. deres analytiske blik på spillet.

 

- Jeg tror på, at de begge kan nå meget langt, hvis de holder snuden i sporet og fortsætter deres udvikling og dedikerede tilgang til fodbolden.

 

David Stückler er som nævnt landet i Cremonese, der ligger sydøst for Milan, hvor vejret er lidt anderledes end hvad vi normalt kender fra lille Danmark

Stückler er glad for sin start i det italienske

- Det går super fint, og jeg har gjort det meget godt. Jeg har blandt andet scoret mod Atalanta, og blev derudover også ’man of the match’ i min første turneringskamp imod Brescia. - Holdkammeraterne har taget virkelig godt imod mig og jeg er faldet godt på plads. Der er et meget professionelt setup hernede, vejret er også dejligt, så jeg er rigtig glad for at være her.

Hvad har været den største omvæltning til at gå fra fodbold i Danmark til fodbolden i Italien?

- Der er et mere professionelt setup med langt flere hænder inde over det, hvilket gør at der er styr på alt indenfor nutrition og træning. Træningerne varer længere tid og er fysisk hårde og mere krævende. Klimaet er ekstremt - i de første par uger hvor jeg var her, der lå temperaturen på over 35 grader, hvilket man lige skal vænne sig til. - Og så er der selvfølgeligt sproget - jeg kunne ikke rigtig noget Italiensk og det tager noget tid at lære at begå sig på et nyt sprog.

Hvordan husker du tilbage på din tid som spiller på akademiet i AB?

- Det var en rigtig god tid. AB er jo min barndomsklub. Der var et godt fællesskab og jeg var superglad for at være der. Jeg havde gode mennesker omkring mig og et setup hvor der var tid til at passe min skole og pleje venskaber.

 

Ardit Nesimi er rykket længere sydøst til Nordmakedonien, hvor han nu bærer mesterholdet FC Shkupis logo på brystet.


Ardit føler at det går den rigtige vej

- Det går fremad i klubben. Jeg fik debut i pokalen inden landsholdspausen. Det var dog kun 5 min., men man skal jo starte et sted. Efterfølgende havde vi en træningskamp hvor alle spillere fik 45 min. Det endte med en 1-0 sejr hvor jeg fik scoret og dermed blev matchvinder. Jeg har også fået min debut i ligaen og det blev til 13 min ca., så det går fremad og forhåbentlig er der flere minutter i vente.

Hvad har været den største omvæltning til at gå fra ungdomsfodbold i Danmark til seniorfodbold i Nordmakedonien?
- Den største udfordring har nok været tempoet og fysikken. Udenfor fodboldbanen er der også udfordringer. Det at leve som professionel fodboldspiller er i sig selv hårdt. Man skal konstant være bevidst om, hvad man indtager af næring og væske. Selve miljøet, spillerne og sproget spiller også sin rolle. Man bor alene i en lejlighed langt fra hvad man kender og føler sig tryg ved. Fokusset er kun på bold og det vil nok blive lettere hen ad vejen.

Hvordan husker du tilbage på din ungdomstid som spiller på akademiet i AB?
- Jeg husker min ungdomstid i AB som værende et meget lærerigt sted til at udvikle sig som spiller. Fællesskabet i holdet og de relationer man har skabt internt, var fantastiske. Det er en tid jeg kommer til at savne en del og håber alt det bedste for AB!

 

Vi glæder os til at følge de to talenters rejse fremadrettet, og ønsker dem al mulig held og lykke!

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner
En uforpligtende gennemgang af systemet
Book en tid her