DM-bronze til Gentoftes kvinder

GentofteVolley
22. apr. 2023

DM-bronze til Gentofte Volleys kvinder

 

Brøndbys regerende danmarksmestre besejret i to bronzekampe

 

Gentofte vandt den første af de op til tre bronzekampe mod Brøndby 3-1 på hjemmebane i volleyarenaen i Kildeskovshallen. Herefter var Gentofte-pigerne svag favorit i den anden kamp i Brøndby.

 

Før kampen blev Gentoftes head coach Martin Olesen hædret, idet han blev valgt som Årets Træner i VolleyLigaen. Fuldt fortjent, da han har formået at få Gentoftes forholdsvis nye hold til at fungere optimalt endda trods skader meget tidligt på sæsonen hos to af nøglespillerne, heriblandt anfører og topscorer Mathilde Jeppesen.

 

Gentofte startede igen med Ijeoma Moronu Alstrup som spilfordeler, Kathrine Brinck, Sarah Helmer Jensen og Emma Gylling på kanterne, Sina Maschek og Silvia Massa som centerspillere samt Clara Windeleff som libero. Første sæt blev meget tæt. Holdene fulgtes ad igennem størstedelen af sættet. Der var mange lange dueller, da begge hold spillede fint forsvar, så det var svært at vinde angreb.

 

Brøndby kom foran 21-19, men Gentofte-spillerne bevarede roen og tålmodigheden. Det gav til sidst sætsejr 25-23. I andet sæt kom hjemmeholdet foran 3-0. Det var faktisk den største Brøndby-føring i hele kampen. Gentofte var grundlæggende bedre i serv og modtagning end modstanderne. Det var sammen med sædvanligt stærkt blokadespil afgørende for kampen.

 

Gentofte-spillerne lavede 8 serveesser mod Brøndbys to. I andet sæt leverede Louise Thorlund to stk. mod slutningen af sættet. De var stærkt medvirkende til, at Gentofte vandt sættet 25-18.

 

Tredje sæt blev igen tæt. Gentofte havde dog pæne føringer, men Brøndby var tæt på at indhente dem. Sina Maschek satte en vigtig blokadevinder på midten bedst som Brøndby var ved at få kontakt. Hun leverede 4 rene vinderblokader i kampen.

 

Head coach Martin Olesen brugte alle spillere på holdkortet i løbet af kampen. Et godt bevis på den store bredde i Gentofte-truppen og på Martins evne til at skabe sammenhold og dynamik på holdet. I den afgørende slutfase af tredje sæt var både Freja Birkemose og Isabel Viszokai på banen, ligesom Ann-Katrine Haakansson, der som sædvanlig var inde som spilfordeler i sidste halvdel af alle sæt.

 

Det stabile Gentofte-spil fortsatte gennem hele tredje sæt. Matchbolden fik en meget trist afslutning for Brøndbys glimrende spilfordeler Matthildur Einarsson. I et flot forsøg på at nå en vildfaren bold tæt på nettet ved antennen fik hun overbalance og vred voldsomt om på foden. Hun måtte behandles og bæres fra banen, mens Gentofte-holdet kunne konstatere, at bronzen var i hus. Jubelscener blev det ikke til i respekt for den skadede Brøndby-spiller.

 

Det er fjerde gang, at Gentoftes kvinder vinder medaljer ved DM. Det blev til bronze i 2000 og 2001 samt til sølv i 2021.

 

Foto: Gentofte Volleys DM-bronzevindere. Bageste række fra venstre: ass. træner Daniel Mortensen, træner Christopher Staal Moronu Alstrup, Louise Thorlund, Sina Maschek, Clara Windeleff, Mathilde Jeppesen, Emma Gylling, Silvia Massa, Olivia Massa, head coach Martin Olesen. Forreste række fra venstre: Freja Birkemose, Sarah Helmer Jensen, Isabel Viszokai, Ann-Katrine Haakansson, Ijeoma Moronu Alstrup, Kathrine Brinck. Foto: Volleyball Danmark

 

Foto: Gentofte Volleys stærke blokadespiller, Sina Maschek, lukker af for et Brøndby-angreb i den første af de to DM-bronzekampe. Foto: Flemming Patulski Nielsen.

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner
En uforpligtende gennemgang af systemet
Book en tid her