Cricket: Oprykning til landets bedste række kan realiseres

Akademisk Boldklub
30. aug. 2023

Den seneste cricket-sæson har været en uforglemmelig rejse fyldt med triumfer og banebrydende præstationer. Holdet har med stolthed skubbet grænserne og jagtet kvalifikation til Danmarks bedste cricketliga – Elite Divisionen. Det er snublende tæt på at lykkes, og dette bemærkelsesværdige resultat skyldes en omhyggelig planlægning, dedikeret træningsindsats og en stærk mental styrke.


Spillende træner Jawad Ali sætter ord på sæsonen, som dog ikke er slut endnu.

- Ændringer fra tidligere sæsoner har været afgørende for den opnåede succes. Spillerne har genopfundet sin tilgang til spillet ved at lægge en betydelig vægt på træningsaspektet. Den nye filosofi understregede, at vejen til succes starter på træningsbanen.

- Hver enkelt spiller blev opfordret til at forpligte sig fuldt ud til træningssessionerne, hvor tekniske færdigheder, spillets forståelse og mentale styrke blev finpudset. Denne ændring har resulteret i en kollektiv forbedring af spillernes evner, hvilket i sidste ende afspejles i deres præstationer på banen. - Denne tilgang har gjort at næsten alle spillere, som har spillet på førsteholdet, har bidraget med kampvindende performances. I de tidligere år har det været en lille gruppe af spillere som performer gang på gang. 


- Træningsindsatsen blev også fulgt op af en forøget indsats i kampene. Det blev gjort klart, at spillere, der ønskede at repræsentere holdet på førsteholdet, skulle levere fremragende præstationer under kampe. Den nye tilgang skabte en sund konkurrence internt i afdelingen og drev spillere til at stræbe efter personlig og kollektiv ekspertise. Dette forbedrede ikke kun holdets præstationer, men skabte også en kultur med ansvarlighed og stolthed over at bære holdets farver. Ønsket for at repræsenterer afdelingens bedste hold har været højst i alle mine år i afdelingen – spillere har vist engagement for at spille på førsteholdet. Med en trup på 15-16 spillere har det givet udfordringer at udtage de bedste 11 spillere.  


Ankomsten af en ny spillende træner (Jawad Ali) og en ny anfører (Mudabber Hussein) spillede også en afgørende rolle i holdets succes. Den nye træner bragte en frisk vision og en dyb forståelse for spillet, hvilket hjalp med at finjustere strategier og taktikker. 


Den nye anfører skabte en atmosfære af samarbejde og lederskab på banen, der gav spillerne tillid og motivation til at yde deres bedste på banen samt at spille kampe til deres styrker uden at frygte resultatet. Sammen har de to ledere dannet et dynamisk partnerskab, der har guidet holdet gennem udfordringer og sejre.

- I skrivende stund har førsteholdet formået at forblive i den bedste række i det korte format (T20). Derudover havde vi en 3 års plan for at kvalificerer os i Eliten i det lange format. Jeg kan så sige med stolte ord at vi blot skal vinde 1 ud af 2 kampe for at realiserer dette allerede i år. Statistik set kan vi også kvalificerer os uden at vinde nogen kampe. Dog er vi så afhængig af øvrige kampe går til vores fordel.

- De sidste to kampe er på hjemmebane – derfor forventes at vinde de sidste to kampe. Derved kan vi med stolthed spille i den bedste række i klubbens farver. Kvalifikation til eliten er afdelingens øverste prioritet i øjeblikket.

 

- Til næste år vil vi blive mødt af nye udfordringer og kommer til at have anderledes fokusområder. Dette skyldes at cricket spillet i Elite Diviosionen er meget anderledes end 1. Division. Der bliver spillet cricket på et meget højere niveau. Derfor vil der lægges vægt på spillets fysiske aspekt. Da cricket spilles over mange timer på et intenst niveau forventes en meget god fysisk form. I år har spillerne været fritaget for fysiske mål - det kommer til at være anderledes næste år da spillerne bliver udsat for en række test som indebærer smidighed samt udholdenhed. Dog skal det lige nævnes at kvalifikation til Eliten er essentielt før disse tiltag tages i brug, slutter Jawad  Ali.


Næste skridt mod oprykning er på søndag hjemme på Skovdiget, hvor der spilles mod topholdet Svanholm. Vi opfordrer alle til at komme og bakke op i denne spændende kamp!

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner
En uforpligtende gennemgang af systemet
Book en tid her