Cricket: Christian Fischer - Portræt af en ildsjæl

Akademisk Boldklub
22. nov. 2022

I AB er der mange ildsjæle, talenter og motionister. Gennem årene har klubben fostret mange store personligheder, men internt er vi blevet nysgerrig på at høre de gode historier fra medlemmerne selv. Vi har taget en snak med Christian Fischer, som er kasserer i cricketbestyrelsen, og desuden bruger mange frivillige timer på skolebesøg, idrætstimer og følger troligt med på Gladsaxe Stadion.

- Jeg er først og fremmest kasserer. Vi er jo en lille afdeling med begrænsede indtægter. Så det er vigtigt, at medlemmerne får betalt kontingent til tiden, og at vi forsøger at få sponsorstøtte og søger forskellige puljer og fonde om støtte til nye aktiviteter. Derudover har jeg i de sidste par år været primusmotor i at lave cricketforløb på skoler i Gladsaxe. De har varet 4-5 uger og er udført sammen med nogle af vores andre ældre cricketspillere. Senest har jeg taget kontakt til socialarbejderne i boligselskabet i Værebro, hvor vi her i efteråret har fået arrangeret åbent hus i Glassalen i Værebro for 9-12 årige. Her er det vores formand Mikkel Grøn, der er i spidsen for afholdelsen. Siden 2018 er jeg også med i AB’s kulturudvalg.

Hvorfor og hvordan blev det lige AB, som du endte i?

- Jeg blev som 9-årig meldt ind i fodboldafdelingen i AB i 1962, da min familie flyttede til Bagsværd. Senere begyndte jeg også at spille cricket.


Hvad vil du gerne være med til at sætte dit præg på?
Jeg håber, at AB-cricket igen kan få en stærk ungdomsafdeling og vores 1. hold kommer i elitedivisionen. Måske kan vi også få kvindecricket tilbage i AB.


Hvorfor er AB en god klub at være i?
Vi har nogle fantastiske faciliteter på AB. Få klubber i Danmark kan tilbyde noget tilsvarende. Det er også dejligt at være med i en klub med flere sportsgrene.


Hvilke drømme/håb har du for fremtidens AB? 
Jeg håber, at det lykkes for alle 4 afdelingers elitehold at komme et niveau højere op. Det vil sige cricket i elitedivisionen, ligesom fodbold meget gerne snart må komme tilbage til 1. division. De gode resultater i dette efterår lover godt. Jeg har også noteret mig, at tennis i år har opnået gode resultater. Jeg håber også, at crickets slagsportcenter under broen ved Skovbrynet Station kan blive en realitet indenfor en overskuelig fremtid.


- Mine håb for AB er ikke alene for eliten, men også for bredden. Vi mangler i den grad, at der også er flere sekunda-hold, som bruger anlægget. Det giver liv og klubfølelse.  Som jeg ser det, så bliver anlægget slet ikke udnyttet godt nok. Der er faktisk ret dødt på nogle tidspunkter i løbet af ugen. Tidligere var klubben god til at have både elitehold og mange sekunda-hold også i ungdomsrækkerne. Det vil være dejligt, hvis vi kunne komme i en lignende situation igen.

Vi siger mange tak til Christian Fischer for det store arbejde i kulissen, og håber at Christians drømme går i opfyldelse!

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner
En uforpligtende gennemgang af systemet
Book en tid her