Player_slider

Fodboldrejser

Fodboldrejser til Juventus: Oplev 'Den Gamle Dame'

Juventus F.C

Der kan vist ikke være ret meget diskussion, hvis den største fodboldklub i Italien skal udråbes. Juventus, som holder til i byen Torino, er de ultimative konger af italiensk fodbold, hvor de har domineret i mange, mange år. Det er ikke grund, at Juventus fuldstændig uden sammenligning har flest mesterskaber i Italien. Antallet af titler i Juventus er der ingen andre italienske klubber, der kommer i nærheden. “Den Gamle Dame”, som Juventus også bliver kaldt, der blev grundlagt helt tilbage 1897. Den dag i dag er Juventus ikke er de mest traditionsrige klubber i hele Europa. Der er ingen tvivl om, at hvis du kunne tænke dig at tage på en fodboldrejse til Juventus, er der en kæmpe oplevelse i vente. En legendarisk klub med nogle af de allerstørste stjerner i hele fodboldverdenen!

Navnet “Juventus” stammer tilbage fra klubbens grundlæggelse i 1897. En flok unge latin-studerende valgte at stifte en fodboldklub. Da der var problemer med at finde det helt rigtige navn, kom klubben til at hedde Sports Club Juventus, som betyder “ungdom” på latin. Et meget passende navn til en klub, der primært bestod af helt unge studerende. Efterfølgende blev Sports Club skiftet ud med Football Club, da der praktisk talt kun blev spillet fodbold i klubben. 

Det første mesterskab italienske mesterskab kom allerede i hus i 1905, blot 8 år efter klubbens grundlæggelse. En ganske imponerende bedrift af en meget ung klub med meget unge spillere. Siden da har Juventus aldrig set sig tilbage, og det er også blevet til en total på vanvittige 35 mesterskaber i alt. Ganske imponerende! 

fodboldrejser juventus

Juventus har stort set været fast inventar i toppen af den bedste italienske fodboldrække og har vundet mesterskaber i samtlige årtier siden 1900 bortset fra 1910´erne og 1940´erne. Det var dog først efter, at Agnelli-familien (der primært er kendt for at eje Fiat) involverede sig i klubben i 1924, at tingene for alvor tog fart. I starten af 1930’erne - mere bestemt fra ‘31-’35 vandt Torino-klubben 5 mesterskaber, hvilket fastslog, at Juventus var kommet til toppen af italiensk fodbold for at blive! 

Til trods for meget hæder og ufattelig mange triumfer i Juventus, er der stadig mange, der forbinder Juventus med en meget broget periode i italiensk fodbold, der blev præget af den store Calciopoli-skandale tilbage i 2006. En kæmpe matchfixing-skandale, hvor Juventus blev tvangsnedrykket fra Serie A til Serie B efter at være blevet sat i forbindelse med et stort netværk af italienske fodboldklubber og dommere, der stod for at vælge de “helt rigtige” dommere til rigtige kampe. Al logik pegede på, at dette stod til at blive en meget dyster tid i Juventus-historien, men overraskende nok valgte nærmest samtlige Juventus-spillere at følge klubben i nedrykningen. Det betød, at Juventus var tilbage i Serie A allerede efter én enkelt sæson i Serie B. Både spillere og fans udviste en meget beundringsværdig loyalitet, der højst sandsynligt vil være svært at finde i andre klubber! 

Til trods for at Juventus rent faktisk blev fradømt et par mesterskaber ovenpå skandalerne, er “Den Gamle Dame” stadig suverænt den mest vindende italienske klub gennem tiderne. Det er blevet til 35 italienske mesterskaber, 13 Coppa Italia-titler og 8 Supercoppa Italia-titler. Ingen andre italienske klubber kan måle sig med de tal! Men det er ikke kun i Italien, at Juventus har været en faktor. Selv ude i Europa er det blevet 2 Champions League-titler og 3 UEFA Cup-titler. Selvom Juventus ikke har vundet Champions League siden midten af 90’erne, er de stadig med helt fremme. De har blandt andet været i Champions League-finalen flere gange i løbet af de sidste 10 år 

Fodboldrejser til Juventus: Juventus Stadium

Juventus har hjemmebane på Juventus Stadium, som blev indviet i september 2011 med plads til cirka 41.000. Før havde Juventus spillet på Stadio delle Alpi i mange år, hvor der var plads til hele 65.000 tilskuere. Til gengæld er det nye Juventus Stadium langt mere moderne og et flot stadion med en altid imponerende stemning. 

Der er nogle kampe, der især er helt specielle for den italienske storklub Juventus, når de møder nogle af rivalerne i Serie A. Især det derbyet mod bysbørnene Torino FC kaldes på italiensk "Derby della Mole", men henvisning til den 167 meter høje bygning med navnet Mole Antonelliana, som hæver sig højt over Fiat-byen Torino. Torino FC har slet ikke haft samme succes indenfor fodboldens verdens som Juventus. Til gengæld er der nogen, der mener, at de "rigtige" indbyggere i Torino støtter Torino FC, mens Juventus henter sine fans fra hele Italien.

Hvis du tager på en fodboldrejse til Juventus, kan du blandt andet også vælge en tur på deres museum, hvor du kan blive klogere på klubbens historie, og en stadium tour, hvor du kommer helt tæt på det fantastiske stadion, og blandt andet kan opleve spillernes omklædningsrum og andre dele af stadionet, du ellers ikke oplever ved et almindeligt besøg på en kampdag.

Populære artikler
fodboldrejser-barcelona Fodboldrejser til Barcelona | Magiske Messi og Camp Nou

Drømmer du om fodboldrejser til Barcelona? 

fodboldrejser real madrid Fodboldrejser til Real Madrid | Besøg Santiago Bernabeu
16045502482_5684380969_o.jpg Fodboldrejser til Dortmund | Den Gule Mur

Vil du opleve Tysklands største stadion med den fanatiske Gule Mur? Så læs mere her

Gør som 933000 andre og opret dig hos Holdsport