Player_slider

Fodboldrejser

Fodboldrejser til Dortmund | Den Gule Mur

Fodboldrejse til Dortmund: Fans i verdensklasse!

Når der snakkes tysk fodbold, så er det svært at komme uden om giganterne fra Dortmund. En af de mest hæderkronede klubber, som har en fankultur, som selv de allerstørste klubber i verden kun kan misunde. Klubben har vundet hele 8 tyske mesterskaber og 4 pokaltitler. Champions League triumf er det kun blevet til en enkelt gang i 1996/97-sæsonen. En finaleplads i 2013 er det tætteste Dortmund har været på at generobre tronen af europæisk fodbold, men som så mange gange før, så kom den tyske stormagt Bayern München i vejen og vandt finalen 2-1 efter en fantastisk velspillet kamp på Wembley i London. Dortmund har været fast inventar i toppen af tysk fodbold de seneste mange årtier, og i år er ingen undtagelse. De gule tropper fra Ruhr-distriktet endte på en 2. plads i denne sæsons udgave af Bundesligaen

Signal Iduna Park: En sand fest for fodboldfans

Dortmund er bestemt en af de helt store klubber i europæisk klubfodbold, og en flot trofæhøst understreger det. Alligevel er det ikke klubbens succes, som for alvor har sat dem på verdenskortet når vi snakker fodboldklubber. Fankuluturen i Dortmund er fuldstændig forrygende, og Signal Iduna Park – eller Westfalenstadion – er en af de mest frygtede udebaner i europæisk fodbold. Et stadion, som kan rumme hele 81.365 tilskuere til liga- og pokalkampe i det tyske og 65.829 tilskuere til de internationale kampe. Nu tænker du måske, hvorfor der er så stor forskel på de nationale og internationale kampe? Til de internationale kampe må der kun være siddepladser. Dette gør Signal Iduna Park til det største stadion i Tyskland og det 7. største i Europa. De eneste klubber, som har en hjemmebane med større tilskuerkapacitet, er Real Madrid og FC Barcelona.

Nu vil du måske sidde og tænke, at et stort stadion ikke er ensbetydende med, at der er fantastisk stemning, og det er heller ikke altid tilfældet. På Signal Iduna Park får du dog en oplevelse, som du ikke finder andre steder. Det enorme stadion er altid tætpakket, da Dortmund har et tilskuergennemsnit(!) på hele 80.841. Fuldstændig fantastisk opbakning til byens hold, og når du ser sydtribunen til Dortmunds hjemmekampe, så er du ikke i tvivl om, at støtten til Dortmunds drenge er svær at finde nogen steder i fodboldverdenen. ”Die Gelbe Wand” eller ”Den Gule Mur” rummer 25.000 feststemte fans, som altid er klar med højlydt sang og ikke mindst en helt fantastisk tifo. Denne artikel bringer Holdsport.dk til dig i samarbejde med TravelSense, som sørger for fodboldrejser til de mest attraktive fodbolddestinationer i hele Europa. Skal du opleve det fantastiske stadion med Europas mest fanatiske fanbase, så kan du læse mere om TravelSenses fodboldrejser til Dortmund!

Borussia Dortmund i år

Dortmund skiftede op til starten af denne sæson manager. Lucien Favre blev bragt ind for at føre klubben til et højere niveau, efter en skuffende tid under Peter Bosz i 2017/18 sæsonen. Det betød også en fyring i december, men Dortmund endte alligevel på en 4. plads og sikrede sig dermed Champions League fodbold i denne sæson. Her endte Dortmund i pulje A, hvor en meget tæt afgørelse endte med en 1. plads til Dortmund, som dermed var videre til knock out fasen af Champions League, hvor Tottenham ventede. Det blev, desværre for Dortmund, endestationen. Tottenham var for stærk en modstander, og gik videre efter en samlet sejr på 4-0.

I Bundesligaen lignede Dortmund langt ind i sæsonen et mesterhold. En fuldstændig forrygende efterårssæson blev efterfulgt af en forårssæson, som bød på lidt flere pointtab. Det kan man desværre ikke tillade sig når man vil kæmpe med Bayern München om det tyske mesterskab, og det endte endnu en gang i det sydtyske hos giganterne fra München. Ikke desto mindre formåede Dortmund virkelig at presse de sydtyske giganter med det 4. yngste hold i Bundesligaen, anført af profiler som Marko Reus, unge Jadon Sancho og vores egne danske Thomas Delaney og Jacob Bruun Larsen. Der er lagt et fundament, som der virkelig kan bygges på for Dortmund, og klubben vil sandsynligvis være at finde i det fineste selskab i europæisk fodbold de næste mange år. Dortmund er i hvert fald sikret Champions League fodbold i næste sæson, og den tyske Bundesliga bliver ekstremt spændende at følge næste år, hvis Dortmund formår at holde på profilerne.

Fodboldrejse til Dortmund med TravelSense

Lucien Favre ligner i den grad den rigtige mand til at bringe Dortmund til tops i tysk fodbold. Første sæson ved roret bød på flotte resultater og en masse god fodbold, og fans i Dortmund må virkelig være optimistiske omkring klubbens fremtid. Meget tyder i hvert fald på, at klubben kan lege med om det tyske mesterskab igen i næste sæson. Måske de også kan lege med om trofæet med de store ører? Hvis du vil opleve den fantastiske stemning på det legendariske Signal Iduna Park i Dortmund med en af de mest fremstormende hold i fodboldeuropa, så tag en tur til Dortmund og oplev enten Bundesligaen eller Champions League sammen med TravelSense. Den Gule Mur bør opleves live.

Læs en af Holdsports andre artikler:

Fodboldrejse til Liverpool 

Fodboldrejse til Manchester United

Dortmund Trøje

Danmark landsholdstrøje

Populære artikler
fodboldrejser-arsenal Fodboldrejser til Arsenal - Oplev Emirates og London

Arsenal er en af de største klubber i Premier League! Oplev dem med egne øjne med en fodboldrejse til London

Fodboldrejser til Tottenham | Oplev det nye stadion

Vil du opleve Tottenhams nye stadion live? Så læs med her!

juventus-fodboldrejser Fodboldrejser til Juventus: Oplev 'Den Gamle Dame'

En fodboldrejse til Juventus giver dig en af de ultimative fodboldoplevelser! 

Gør som 901000 andre og opret dig hos Holdsport