Player_slider

Fodboldrejser

Fodboldrejser til Arsenal - Oplev Emirates og London

Fodboldrejser til Arsenal

Arsenal FC er en af de store engelske fodboldklubber fra Premier League. Klubben fra Nordlondon blev grundlagt tilbage i 1886 af arbejdere fra en våbenfabrik. Det oprindelige navn var Dial Square, men dette skiftede dog hurtigt til Arsenal, på grund af fodboldklubbens arbejdere og oprindelse samt logoet og ikke mindst kælenavnet ’The Gunners’. Arsenal har været en af de mest succesfulde klubber i England gennem tiderne. De er blevet til imponerende 13 Premier League-titler og 13 FA Cup-pokaler, hvilket er flest FA-cup titler i historien. Siden Arsenal blev en del af eliten og nærmest fast inventar i toppen af den bedste engelske fodboldrække, er det kun blevet til en enkelt nedrykning gennem tiderne tilbage i 1913. En ganske imponerende statistik, hvilket betyder, at Arsenal er den klub i Premier League, der har haft den længste periode i Premier League uden at rykke ned. Kunne du tænke dig opleve Arsenal med egne, så tag med TravelSense på fodboldrejse til Arsenal! En fodboldoplevelse, du næppe vil glemme i fantastisk London!

I mange år var Arsenal nærmest lig med det legendarisk koryfæ Arsene Wenger, som stod på sidelinjen som manager for Londonklubben. Arsene Wenger trak sig tilbage som manager i Arsenal efter sæsonen 17/18 efter 22 år i klubben. Disse 22 år gjorde ham til den længst siddende manager i Premier Leagues historie - hvilket ifølge nogle fans var på tide. Klubben trængte til nyt blod, og efterfølgende overtog den spanske manager Unai Emery, som nu har været i klubben i en enkelt sæson. Wenger og den franske koloni dominerede især Premier League i starten af 00’erne, hvor Arsenal blandt andet også - som den eneste engelske klub nogensinde - havde en ‘Perfect season’. 38 kampe med 0 nederlag. Ganske imponerende! Især når man tænker på, at det aldrig er blevet gjort før eller siden. 

arsenal fodboldrejser

Arsenal havde før i tiden hjemme på Highbury Stadium, som havde plads til lige i omegnen 38.000 tilskuere. Det var ikke nok for Arsenal, der trængte til et nyt og mere moderne stadion. Der begyndte et nybyggeri i 2004, som stod klar i 2006. Den 22. juli 2006 stod Emirates Stadium klar, og de helt nye faciliteter kunne tages i brug af Arsenal, som havde fået sig en ny hjemmebane. Emirates Stadium kan rumme hele 60.000 tilskuere, hvilket gør det til det 5. største stadion i England. 

Til trods for Arsenal meget stærke periode op igennem 00’erne, hvor Londonklubben blandt andet vandt ‘The Double’, har det i de senere år været en sløj trofæhøst. Arsenal har ikke vundet Premier League siden 03/04-sæsonen, hvor de gennemførte deres ‘Perfect Season’ og blev døbt ‘The Invincibles’. Det vil sige, at der efterhånden er gået 15 år siden det sidste mesterskab. Arsenal er til gengæld rekordindehavere af flest FA-cup titler med hele 13 styks. Sidst Arsenal trak sig sejrsrigt ud af FA-cup finalen var i ‘17. Det er aldrig blevet til den store succes i Europa. 

Det er derfor klart, at Arsenal fans efterhånden hungrer efter succes! Hvis du holder med Arsenal FC, er det måske på tide, at du skal over at bakke dine rødklædte helte op. Det må snart være på tide, at skuden vender. Arsenal har en trup med en del stjerner, som blandt andre inkluderer spillere som Mesut Özil, Pierre-Emerick Aubameyang, Henrikh Mkhitaryan, Alexandre Lacazette

fodboldrejser til Arsenal


Arsenal logo: Kanonen og "The Gunners"

Som ægte fan af “The Gunners” bærer man selvfølgelig Arsenals logo på brystet med stolthed! Men kender du egentlig til historien bag både logo og kælenavnet? Arsenal hed oprindeligt hed Dial Square - et værksted hos våbenfabrikken Royal Arsenal - bestående af arbejdere fra værkstedet, da klubben blev grundlagt i 1886. Herefter skiftede klubben navn til Royal Arsenal og videre til Woolwhich Arsenal. I 1913 blev klubben så til The Arsenal, som til sidst blev til blot Arsenal F.C., som vi kender dem i dag. Hele historien bag klubben Arsenal giver et naturlig årsag til både kælenavnet “The Gunners” og deres Arsenal logo. I modsætning til mange andre klubber har Arsenals logo ikke gennemgået en stor udvikling. Arsenal logoet har altid været i form af en kanon - eller flere! Tilbage i 2002 skiftede Arsenal deres logo til deres nuværende logo. Kanonen blev vendt om på trods af, at kanonen havde vendt mod højre helt tilbage siden 1949. Men hvorfor valgte de at vende kanonen? Da Arsenal logoet blev “vendt om”, betød det nemlig, at Arsenal kunne få ophavsret på deres eget logo.

 

 

Populære artikler
fodboldrejser real madrid Fodboldrejser til Real Madrid | Besøg Santiago Bernabeu
old-trafford-1959155_1920.jpg Fodboldrejser til Manchester United | Oplev Old Trafford

Vil du gerne opleve Manchester United på selveste Old Trafford? Læs meget mere her! 

juventus-fodboldrejser Fodboldrejser til Juventus: Oplev 'Den Gamle Dame'

En fodboldrejse til Juventus giver dig en af de ultimative fodboldoplevelser! 

Gør som 901000 andre og opret dig hos Holdsport