Player_slider

Fodbold

Bolde til små børn: Hvorfor er de så værdifulde?

indhold.svg

Man skal starte i det små. Sådan siger et dansk udtryk, som gælder i stort set alle livets facetter. Især i leg og læring, hvor vi fra barns ben udvikler os, jo mere vi leger. En af de mest effektive "metoder" til både at have det sjovt og styrke sin motorik er uden tvivl en bold.

Store som små må vi konstatere, at vi elsker bolde. Man tænker måske ikke over det, men mange store fodboldspillere, håndboldspillere, volleyballspillere, basketballspillere mm. som med tiden er blevet mestre i at håndtere en læderbold, er startet som lille purk med at gå og øve sig på at sparke til en uskyldig skumgummibold - af den simple årsag, at det er sjovt. Siden bliver det en hobby, en livsstil og måske endda et job for de, som er så heldige og dygtige at kunne leve af det. Inspirationen skal komme et sted fra, og et af disse steder er uden tvivl de små skumgummibolde i de første leveår.

Drømmer du også om at give dit barn den glæde, det er at spille bold? Følg med her og se, hvorfor vi er helt pjattede med bolde, og det det kan gøre for et lille barn. Både på kort og lang sigt.

Skærmbillede 2021-04-22 kl. 10.14.16.png

Blød og let

Vi starter med det vigtigste; den skal selvfølgelig være blød. Uanset om materialet i bolden er af skumgummi, neopren, naturgummi eller endda en hæklet en i bomuld, så skal den være til at sparke til og kaste med selv for de allermindste. 

En for hård bold gør både ondt for barnet, og der er ikke noget sjovt og lærende i ikke at kunne benytte bolden. Det samme gælder med for tunge bolde - hvis ikke de letter fra jorden, så dør det sjove fuldstændig. Det ses også senere i ungdommen, hvor man eksempelvis i fodbold opererer med et talsystem, der angiver boldens hårdhed og størrelse. Jo ældre man bliver, jo større og tungere bliver bolden.

Derfor er den klare anbefaling, at du vælger en blød bold, der ikke vejer ret meget. Så går du ikke helt galt i byen.


Kan både bruges inde og ude

En kæmpe fordel i børnebolde er, at de for langt de flestes vedkommende både kan benyttes indendøre og udendøre. Skumgummibolde er eksempelvis så bløde, at de ikke beskadiger inventar og møbler i hjemmet, mens de samtidig ikke bare lige sådan går i stykker af at ligge i haven. 

Lad dig ikke snyde af, at en bold får lidt "patina", hvis man kan kalde det det. Det er hele ideen med det, at den skal bruges, den skal have nogle slag, når man kaster mod ting, og når man sparker til den. Oftest er det kosmetiske "fejl", som ikke ødelægger brugen af bolden, men kun syner. Det hører sig til.

Skærmbillede 2021-04-22 kl. 10.14.28.pngMotorik og læring

Bolde er ikke kun for sjov. Små børn lærer ekstremt meget af at lege med bolde, og det gælder helt fra spædbarnsalderen, hvor alt man kan er at ligge på ryggen. Ved at ligge og nulre med helt små bolde, udvikler man finmotorik og hand-eye coordination, hvis fordele rækker langt ud over blot det at blive godt til at spille bold. Det giver også en fordel, når man skal skrive, tegne og generel tastaturarbejde senere i livet.

Generel motorik - altså når vi når længere ud end blot det, man kan med hænderne - har også gavn af spil og leg med bolde fra en tidlig alder. Musklerne styrkes, koordinationen mellem lemmerne, så man lærer at gå, holde balancen, hoppe, cykle og meget mere. Til en vis grad kan alt dette skyldes en tidlig og effektiv omgang boldspil og leg med runde objekter, man kan gribe fat i. Uden at det dog skal have hele kreditten for, om man lærer at gå i en tidlig alder.  

Bringer forældre og barn sammen

Sidste punkt i denne artikel er formentlig lige så vigtig, som de foregående til sammen. Mor, far og barn bringes tæt sammen ved at lege med bolde, og det er næsten uanset alder. Sjov og hyggeligt samvær er alfa omega, både for barn og voksen. 

En tryg barndom kombineret med en sjov og kærlig barndom, så kan man næsten ikke bede om mere. Det er vi overbevist om, at bolde kan være med til at øge.

Populære artikler
tottenham-trøje Tottenham trøje | Find den nye Spurs trøje til gode priser her!

Den nye Tottenham trøje finder du til den absolut bedste pris her!

roma-troje Roma trøje | Køb din nye Roma trøje - find den bedste pris

Roma trøje - Læs anmeldelsen af den nye trøje fra Rom

Landsholdstrøje 2.jpg Danmarks landsholdstrøje | Find din landsholdstrøje her

Den legendariske rød-hvide uniform er klar med lækre detaljer. Læs mere og find din her!