Player_slider

Fodbold

Hvorfor kan et fodboldmål både være sundt, sjovt og udviklende for dig?

indhold.svg

Et af de første tegn på, at der er forår i luften, er lyden af børn der spiller bold i haven eller skolens fodboldbaner. Så snart græsset er grønt nok, er vi som den nation af fodboldelskende danskere, vi er, i gang på banerne. Det gælder også de helt små, der allerede fra en tidlig alder som det mest naturlige stifter bekendtskab med fodbold, fordi det er er sjovt. 

Fodbold er dog ikke kun for sjov. Selvom det er indgangsvinklen til at begynde med, så har det at spille fodbold faktisk flere åbenlyse fordele for både krop, sind og læring. Læs med her for nærmere uddybning.

 

Sundhed og livstilssygdomme

Om du er ung eller gammel, så er det altoverskyggende råd, at du skal bevæge dig. Sport og motion kan opnås på mange måder, og en af de åbenlyse er at spille fodbold, fordi det ikke kræver ret meget andet end en bold.

Det er dog ikke bare tomme floskler. Forskning har konkluderet, at regelmæssig fodboldspil kan gøre hjertet 10 år yngre, erstatte blodtryksmedicin forbedre knogler. 

Samtidig er det et spil, som alle kan deltage i – mænd, kvinder og børn. Her i landet bliver det dyrket så meget, at der stort set altid er mulighed for at finde et hold eller en række i lokalområdet, der matcher ens niveau.

 

Bliv bedre

Hvis man går og synes, at løb og intervaltræning er ensformigt, og at man ikke rigtig bliver udfordret teknisk, så er fodbold formentlig fremtiden. 

Her kan du altid forbedre dine egenskaber ved at dygtiggøre dig. Træne mere. Variere din træning. Øve skudøvelser, jongleringer, hovedstødsteknik og meget mere. Man bliver groft sagt aldrig færdig med at spille fodbold, fordi man altid kan blive bedre.

Det gælder både, når man melder sig ind i en klub eller går på et hold, men faktisk kan det også foregå i baghaven. Alle kan anskaffe sig et fodboldmål og begynde at træne sammen med sin familie eller venner. Der findes endda varianter, som man kan bruge helt alene såsom boldtrænere, hvor bolden rebounder tilbage, når man skyder. Disse fås både til børn, der endnu ikke sparker så hårdt, men også til elitesportsudøvere, der har behov for at træne præcision og den rette temperatur i afleveringen.

 

Fodbold i en meget tidlig alder

En måske overset fordel ved at spille fodbold er, at børn udvikler sig motorisk ved legen med den lille bold. Når man skal lære at koordinere sine lemmer og bevare kontrollen over kroppen, så er fodbold et vigtigt redskab.

 På Holdsport kan vi på tætteste hold konstatere, at tonsvis af foreninger i landet tilbyder små børn at starte op på hold kaldet Børn og bevægelse eller Trille Trolle. Det skyldes naturligvis, at forældre ønsker for deres børn at blive en del af et sammenhold og et fællesskab og opdage glæden ved foreningsidræt med alle dets sociale fordele. Og så er det jo et stort plus, at motorikken også forbedres ved at spille fodbold


Populære artikler
newcastle-troje Newcastle trøje | De bedste priser på Newcastle fodboldtrøjer

Er du fan af Newcastle? Her hos Holdsport finder du den bedste pris på Newcastle trøje!

psg-trøje PSG trøje | Køb din nye Paris trøje til de billigste penge her!

Den nye PSG trøje finder du til den bedste pris her.

west-ham-troje West Ham trøje | Den billigste West Ham fodboldtrøje her!

Køb din West Ham trøje billigst! De billigste priser på fodboldtrøjer er samlet HER!