Vælg den rette badminton ketcher | Disse 3 faktorer er afgørende

indhold.svg


Badminton ketcheren gør udslaget

At vælge den rette badminton ketcher er ikke let. Uanset om du er helt ny i sporten eller har gået til det i mange år, er det væsentligt at overveje, hvilken ketchertype du ønsker, da det har indflydelse på, hvordan du spiller dit spil.

Når du står og skal vælge badminton ketcher, skal du være opmærksom på de forskellige faktorer, der udgør en badminton ketcher. Det drejer sig primært om stivhed, balance og vægt. Her gennemgås disse faktorer én for én.


Stivheden

Noget af det vigtigste i en badminton ketcher er selve ketcherens stivhed. Med andre ord om den kan bøje eller flexe, som man siger. Ved slag bøjer ketcheren bagover, hvilket skaber kraft i slaget, når du rammer fjerbolden. 

Er ketcheren meget stiv, skaber det ikke meget kraft i slaget, fordi selve skaftet bøjer minimalt. Dette er optimalt til især motionister og hyggespillere, der ikke spiller badminton på konkurrenceplan, fordi alle kan være med, og fordi det ikke belaster armen alt for meget.

Omvendt er et meget fleksibelt skaft en god ide for ungdomsspillere, fordi man tilføjer ekstrem kraft til slaget, så bolden kan nå hele vejen ned til baglinjen. Er du en power-spiller, som man kender det fra tennisverdenen, skal du gå efter et meget fleksibelt skaft, så ketcheren kan bøjes mest muligt. 

Husk på, at en stiv ketcher giver dig mere føling med bolden, så du bevarer kontrollen bedre, end du gør med en fleksibel ketcher, hvor fart og kraft er altafgørende. Det er derfor ikke nødvendigvis kun et spørgsmål om alder og niveau, der gør sig gældende; din spiltype har stor betydning for dit valg af stivhed i badminton ketcheren.

Skærmbillede 2019-12-17 kl. 10.07.51.png


Balancen

En ketchers balance har stor indflydelse på spillet, da selve vægten kan sidde forskelligt i hver ketcher. Man karakteriserer det i tre beskrivelser:

Head Heavy: En hovedtung vægtfordeling er at foretrække for langt de fleste badmintonspillere, fordi den giver en mere angrebsfyldt spillestil, hvor kraft prioriteres i slaget. Dette skyldes, at vægten sidder i selve badminton ketcherens hoved. Det betyder til gengæld også, at din defensiv kan halte en smule, da du reagerer langsommere pga. ketcherens vægt, når du skal tage imod slag fra modstanderen.

Head Light: En hovedlet ketcher fordeler vægten i skaftet, hvilket giver dig defensive fordele. Du bevæger dig lettere end med en tungere ketcher, når du skal forsvare, så du opnår større fleksibilitet i dit spil. Til gengæld betyder det også, at du ikke kan få så meget fart i dit slag, som du kan med en hovedtung badminton ketcher.

Even Balance: Vægten er jævnt fordelt over hele ketcheren. Hvis ikke du har dine forcer i hverken det offensive eller defensive spil, men er en mere allround-spiller, kan du vælge at gå med den balancerede ketcher, hvor vægten er fordelt over hele ketcheren.


Vægten

Lidt ligesom balancen har selve vægten også indflydelse på, hvilken type spiller du er. Er du til den helt lette badminton ketcher, skal du vælge en på 70 g. Der findes dog også modeller i vægtklassen 80-90 g. På samme måde som balancen har vægten enorm indflydelse på din spillestil, fordi du er mere fleksibel med en let ketcher, mens du opnår mere kraft med en tungere badminton ketcher.


Hvor finder jeg min nye badminton ketcher?

Søger du et stort udvalg af ketchere, så skal du tag ind forbi sport-net.dk, har alt til badmintonspilleren heriblandt et hav af badminton ketcher.

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner