Badmintonketcher | Sådan vælger du den rigtige ketcher

indhold.svg

Guide: Vælg den rigtige badmintonketcher

Hvis du elsker at spille badminton og drømmer om at den nye Viktor Axelsen, så er det selvfølgelig vigtigt at få fat i det helt rigtige udstyr til badminton. I denne sammenhæng er der ingen tvivl om, at badmintonketcheren er det absolut vigtigste instrument for enhver badmintonspiller. Det kan være en jungle, når det kommer til ketchere, for hvilken slags ketcher skal man vælge og hvilket mærke? Derfor hjælper Holdsport dig til at vælge den helt rigtige badmintonketcher i samarbejde med Sport-Net, hvor du finder et kæmpe udvalg af badmintonudstyr.

Det er let at komme i tvivl om, hvilken ketcher man skal vælge, for der findes badmintonketchere til alle aldersgrupper, niveauer, i forskellige prisklasser og afhængig af din spillestil. Derfor er det også vigtigt, at man vælger den helt rigtige, så man ikke ender med en ketcher, der lever op til dine behov. Vi vil her gennemgå to af de allervigtigste aspekter indenfor, når du skal vælge: vægtfordeling og fleksibilitet.


Vægtfordeling

En af de vigtigste elementer, du skal overveje, når du vælger din badmintonketcher er vægtfordelingen, som skal være forenelig med din spillestil! Hvis du eksempelvis skal kunne slå baglinje-baglinje, skal du vælge en hovedtung ketcher for at tilføje så meget power som muligt i dine slag. Vil du derimod gerne have en ketcher, der lader dig reagere lynhurtigt i det flade spil, skal du hellere vælge en hovedlet version. Det er altså vigtigt, at vægtfordelingen passer til din spillestil. Men hvad betyder hovedtung og hovedlet? Det betyder ikke noget for totalvægten af din ketcher, for denne er ens for stort set ens for alle ketchere - det hentyder til, hvordan vægten er fordelt - i en hovedtung er balancepunktet flyttet op mod hovedet af ketcheren og omvendt i en hovedlet.

Hovedtung: Størstedelen af badmintonspillere spiller med en hovedtung ketcher. Årsagen til dette er, at langt de fleste prioriterer at kunne angribe og spille offensivt med så stor kraft som overhovedet muligt. Med en hovedtung vægtfordeling i ketcheren, kan du opnå den største hastighed i ketcheren, når du svinger armen. Det betyder, at du kan få mere power og energi bag dine slag og på denne måde give bolden mere fart. Til gengæld skal du være opmærksom på, at det betyder, at du går på kompromis med evnen til at reagere hurtigt i det flade spil og i defensiven.

Hovedlet: Hvis du derimod ikke er den mest aggressive badmintonspiller og holder dig lidt tilbage, når det kommer til offensivt spil, så er den hovedlette ketcher måske en bedre løsning. I den hovedlette ketcher er vægtfordelingen flyttet væk fra hovedet og ned mod skaftet. Det betyder, at du ikke kan generere så meget power, men til gengæld kan du reagere hurtigere med denne type ketcher. Især i double er det meget udbredt, hvor det flade spil spiller en endnu større rolle end i single.

badmintonketcher
Forza supreme 4000
  • Vægt: 85-90 g
  • Spillestil: All-round
  • Vægtfordeling: Neutral
  • Fleksibelt skaft
  • Materiale: Grafit

Fleksibilitet

Næste element du skal være opmærksom på, når du skal vælge badmintonketcher er skaftets fleksibilitet. Hver eneste gang du svinger ketcheren, bøjer skaftet en smule bagover og giver på den måde en katapult kraft, når du rammer bolden. Her findes der forskellige stivheder, som igen skal passe til din stil og dine behov. Et stift skaft giver minimal ekstra power til slagene, da skaftet vil bøje meget lidt bagover og omvendt med et meget fleksibelt kraft. Normalt er der 4 forskellige stivheder.

Fleksibel: Det er ofte en god løsning til ungdomsspillere, som mangler power og kraft i deres slag. På denne måde kan de tilføje ekstra fart til slaget og få dem hele vejen til baglinjen.

Medium stiv: Denne stivhed vælges ofte af spillere, der i forvejen slår hårdt, men som vil have endnu mere power i slagene. Her skal du til gengæld være opmærksom på, at din præcision og kontrol kan blive en smule svækket

Stift skaft: Det stive skaft vælges ofte af spillere, der ikke har brug for mere fart i deres slag. Man vælger en badmintonketcher med stift skaft for at opnå så meget kontrol og præcision som overhovedet muligt

Ekstra stift skaft: Det er stort udelukkende eliten, der vælger et ekstra stift skaft. Her får du maksimal kontrol, og du vil faktisk kunne opleve, at du mister power ved brug af det ekstra stive skaft.

Her skal du altså overveje, om det er power eller kontrol, der er vigtigst for dig. Hvis du har problemer med power og fart, skal du ikke vælge et stift skaft. Har du til gengæld aldrig problemer med power, skal du vælge et stift skaft, så du opnår maksimal kontrol og præcision i dit spil.

badmintonketcher
Yonex voltric pb
  • Vægt: 85-90 g
  • Spillestil: Offensiv
  • Vægtfordeling: Hovedtung
  • Stivhed: Medium stift
  • Materiale: Grafit

Find din egen badmintonketcher hos Sport-Net

Hos Sport-Net.dk finder du et stort udvalg af badmintonudstyr. Her finder du den helt rigtige ketcher, der passer til dine behov og din spillestil. Hos Sport-Net bliver du guidet igennem hele verdenen af badmintonudstyr, så du er klar til at blive den næste Viktor Axelsen!

Klar til at komme i gang?

Udforsk Holdsport, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner